Μεγάλα παιχνίδια σε Καστοριά, Καρδίτσα και Περιστέρι

Πλήρης είναι η αγωνιστική κίνηση αυτή την Τετάρτη στον βόρειο όμιλο της Β΄Εθνικής. Aύριο το απόγευμα θα διεξαχθεί η 13η αγωνιστική, η οποία είχε αναβληθεί την προηγούμενη εβδομάδα λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Παράλληλα θα γίνει και ένα παιχνίδι για το νότιο όμιλο και συγκεκριμένα η αναμέτρηση μεταξύ του Περιστερίου και του Ιωνικού Νίκαιας, με την οποία θα συμπληρωθεί το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής.

Πρόκειται για ένα ντέρμπι από τα (πολύ) παλιά, το οποίο θα έχει μάλιστα πολλούς κοινούς γνωστούς μεταξύ των δύο ομάδων. Συγκεκριμένα, οι πρώην παίκτες του Ιωνικού Ντακούλιας, Τασόπουλος και Γκιουζέλης θα τεθούν για πρώτη φορά αντιμέτωποι με την πρώην ομάδα τους, όπως και οι Λυκογιάννης, Καραγιάννης, οι οποίοι έχουν περάσει κι αυτοί από τη Νίκαια στο πρόσφατο παρελθόν.

Θέλει να ξεφύγει ακόμα περισσότερο η Καστοριά

Όσον αφορά στον βόρειο όμιλο, τα παιχνίδια που ξεχωρίζουν είναι αυτά μεταξύ των τεσσάρων εκ των πέντε ομάδων που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Στις 16:00 η πρωτοπόρος Καστοριά θα φιλοξενήσει τον 3ο Ερμή Αγιάς με στόχο να πετύχει την 8η συνεχόμενη νίκη και να ξεφύγει ακόμα περισσότερο στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Στο άλλο μεγάλο ματς της ημέρας η 5η Καρδίτσα θα υποδεχτεί το 2ο Πευκοχώρι, με τις δύο ομάδες να αισθάνονται την πίεση για το ροζ φύλλο, καθώς προέρχονται και οι δύο από διαδοχικές ήττες.

Η επιστροφή στις νίκες αποτελεί φυσικά αυτοσκοπό για τον Πιερικό Αρχέλαο, που θα προσπαθήσει να σπάσει ένα σερί τεσσάρων ηττών κόντρα στον Χαρίλαο Τρικούπη (χωρίς τον τραυματία Κωνσταντινίδη), σε έναν αγώνα που θα αρχίσει στις 18:00. Σημαντικό παιχνίδι για τη μάχη της σωτηρίας θα γίνει στη Βέροια μεταξύ του Φιλίππου και της ΧΑΝΘ, ενώ στα υπόλοιπα ματς το Στρατώνι θα υποδεχτεί το φορμαρισμένο Ανατόλια (3 σερί νίκες), η Ασπίδα Ξάνθης τον Ερμή Λαγκαδά και το Αγρίνιο τον Αία Ευόσμου.

Κανονικά θα διεξαχθεί και η αναμέτρηση μεταξύ του Πολύγυρου και της Γέφυρας, καθώς επιδιορθώθηκαν τα υδραυλικά και τα ηλεκτρολογικά προβλήματα που δημιούργησε το ψύχος στο κλειστό της πόλης, με αποτέλεσμα το γήπεδο να παραμείνει κλειστό μέχρι και τη Δευτέρα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας:

Νότιος όμιλος (12η αγωνιστική)

Α. Παπανδρέου 17.00 Περιστέρι-Ιωνικός Νίκαιας Παπαθανασίου-Λαζαρίδης

Βόρειος όμιλος (13η αγωνιστική)

Δ. Διαμαντίδης 16.00 Καστοριά-Ερμής Αγιάς Λιότσιος-Μελανίδης
ΣΣ Κατερίνης 18.00 Πιερικός Αρχ.-Χαρ. Τρικούπης Τσιρτσιμάλης-Τσοκόλης
Καρδίτσας 17.00 Καρδίτσα-Πευκοχώρι Σιμητόπουλος-Ευφραιμίδης
ΔΑΚ Βικέλας 17.00 Φίλιππος Βέροιας-ΧΑΝΘ Γερακίνης-Δημάδης
Αρναίας 17.00 Στρατώνι-Ανατόλια Παπαγερίδης-Ντούρας
Χρ. Χριστοδούλου 18.00 Ασπίδα Ξάνθης-Ερμής Λ. Ελευθεριάδης-Παπαγεωργίου
ΔΑΚ Αγρινίου 17.00 Αγρίνιο-Αίας Ευόσμου Κωνσταντινόπουλος-Καρακάσης
Πολύγυρου 17.00 Πολύγυρος-Γέφυρα Φακίτσας-Ξέρας