xarilaos trikoupisΘα “σπάσει” η πρώτη τριάδα; Θα συνεχίσουν την ανοδική πορεία τους το Ανατόλια και η Ασπίδα; Θα συνεχίσει τις εκπλήξεις η Γέφυρα; Αυτά και πολλά ακόμα είναι τα ερωτήματα που αναζητούν απαντήσεις στον απρόβλεπτο βόρειο όμιλο της Β΄Εθνικής, με το μεγάλο ματς της 7ης αγωνιστικής να γίνεται στο Μεσολόγγι, εκεί όπου ο Χαρίλαος Τρικούπης θα φιλοξενήσει τον -εκ των πρωτοπόρων- Ερμή Λαγκαδά, επιδιώκοντας να σημειώσει διαδοχικές νίκες για πρώτη φορά φέτος.

Με φόρα από την 5η συνεχόμενη νίκη της προηγούμενης Κυριακής πήγε στην Κατερίνη το φορμαρισμένο -και πρωτοπόρο πια- Πευκοχώρι, ενώ η Καστοριά θα προσπαθήσει να επιστρέψει στις επιτυχίες απέναντι στη νεοφώτιστη, πλην όμως επικίνδυνη Γέφυρα, η οποία προέρχεται από τρεις σερί νίκες. “Όπλο” της Καστοριάς αναμένεται να είναι για ένα ακόμα ματς η αλώβητη έδρα της, καθώς στο “Δημήτρης Διαμαντίδης” έχει μέχρι στιγμής απολογισμό 3-0, με όλες τις νίκες να έχουν επιτευχθεί με διψήφιες διαφορές.

Σπουδαίοι αγώνες και σε Καρδίτσα, Αρναία

Η έδρα θα είναι ένα μεγάλο “ατού” και για την Καρδίτσα. Η ομάδα του Κώστα Ρουμελιώτη έχει 3-0 με 15 πόντους διαφορά κατά μέσο όρο στο γήπεδο της, εκεί όπου θα φιλοξενήσει σήμερα τη φορμαρισμένη Ασπίδα, που μετά το αρχικό 0-3 μετράει τρεις νίκες στη σειρά. Σε καλή κατάσταση είναι επίσης το Αγρίνιο, το οποίο έχει κερδίσει τα τελευταία δύο εκτός έδρας παιχνίδια του και πήγε με σκοπό να τα τριτώσει στην Αρναία, εκεί όπου το περιμένει το Στρατώνι στο παιχνίδι που ανοίγει χρονικά (στις 15:00) την αυλαία της αγωνιστικής.

Καλύτερη ευκαιρία να επιστρέψει στις νίκες δεν πρόκειται να βρει ο Ερμής Αγιάς, ο οποίος υποδέχεται τον Αίαντα Ευόσμου, τη μοναδική ομάδα χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα. Στο μεταξύ, στην έδρα της ΧΑΝΘ θα δοκιμαστεί το Ανατόλια, το οποίο αθόρυβα έχει σημειώσει τέσσερις συνεχόμενες νίκες και ανεβαίνει συνεχώς στον βαθμολογικό πίνακα, την ώρα που ο Φίλιππος Βέροιας και ο Πολύγυρος θα προσπαθήσουν να σημειώσουν την πρώτη νίκη τους έπειτα από ένα μήνα. Οι δύο ομάδες προέρχονται από τέσσερις σερί ήττες και η πίεση για νίκη είναι μεγάλη ένθεν κι ένθεν…

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής

ΣΣ Κατερίνης 17.00 Πιερικός Αρχ.-Πευκοχώρι Τζιοπάνος Ν.-Δαμίγος
ΚΓ Δ. Διαμαντίδη 17.00 Καστοριά-Γέφυρα Φακίτσας-Ζαχαρής
Αγιάς 17.00 Ερμής Αγιάς-Αίας Ευόσμου Ταρενίδης Κ.-Σαρακενίδης
ΔΑΚ Μεσολογγίου 17.00 Χαρ. Τρικούπης-Ερμής Λ. Τσαρούχα-Κωνσταντινίδου
Μ. Τσίκινας 17.00 ΧΑΝΘ-Ανατόλια Θεοδώρου-Τσοκόλης
Καρδίτσας 17.00 Καρδίτσα-Ασπίδα Ξάνθης Κατωτικίδης-Παπανικολάου
ΔΑΚ Βικέλας 17.00 Φίλιππος Βέρ.-Πολύγυρος Μαντήλας-Κοϊμτζόγλου
Αρναίας 15.00 Στρατώνι-Αγρίνιο Τζίμα-Ξέρας