Μελισσαράτος: «Το τραγούδι μας,μας εμψυχώνει»

Ο Πέτρος Μελισσαράτος είχε δύσκολη δουλειά απέναντι στους ψηλούς της Λιθουανίας, αλλά η τελική γραμμή της στατιστικής τον… δικαιώνει, καθώς άφησε τον αγώνα με νταμπλ νταμπλ, με 10 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ήταν και ψύχραιμος στη ρουλέτα των βολών στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο Έλληνας σέντερ παραδέχεται πως δεν και ήταν τόσο εύκολο ψυχολογικά αυτό το παιχνίδι, αλλά σπεύδει να προσθέσει: «Ήταν πολύ σημαντικό πως παρά το ότι χάσαμε τη διαφορά που είχαμε και βρεθήκαμε και πίσω στο σκορ, καταφέραμε να μείνουμε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Έτσι καταφέραμε να αναστρέψουμε την κατάσταση και να τη γυρίσουμε υπέρ μας. Η Λιθουανία είναι πάρα πολύ καλή ομάδα. Δεν είναι εύκολο να τη σταματήσεις, ενώ έχει βρει ρυθμό.

Δείξαμε χαρακτήρα όμως, μείναμε ενωμένοι και δεν τα παρατήσαμε. Έτσι αυτό το 18-0 που έκαναν προκάλεσε την απώλεια της διαφοράς που είχαμε πάρει, αλλά μείναμε στο παιχνίδι, ισοφαρίσαμε και πάλι και προσπεράσαμε, φτάνοντας ως τη νίκη. Αφού πρώτα περάσαμε από τη ρουλέτα των ελεύθερων βολών! Εκεί πρέπει να είσαι ψύχραιμος και να μην σκέφτεσαι αρνητικά. Πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου, να λες ότι θα μπουν. Δεν λέω ψέματα, η αγωνία ήταν μεγάλη και για εμάς, γιατί ήταν σημαντικό το παιχνίδι, αλλά φανήκαμε ψύχραιμοι και πήραμε αυτό που θέλαμε!».

Ο Μελισσαράτος αποκαλύπτει ότι το δικό τους τραγούδι που λένε και είδαμε στο βίντεο της FIBA Europe σήμερα, είναι δικής τους αποκλειστικά έμπνευσης και τους οδηγεί στη… Μύκονο με το τέλος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος: «Είναι ένα τραγουδάκι που βγάλαμε με τα παιδιά για να μπαίνουμε πιο… ψυχωμένοι μέσα στα παιχνίδια… Μπορεί και να πάμε όντως στη Μύκονο… Ποιος ξέρει; Για την ώρα το μυαλό μας είναι εδώ, και μόνο εδώ! Η αλήθεια πάντως είναι ότι είμαστε μια παρέα μέσα και έξω από το παρκέ. Είναι κάτι που μας βοηθάει πάρα πολύ…. Και μπορεί να μας οδηγήσει και στο να κάνουμε διακοπές παρέα! Ποιος ξέρει…»