Μεταξάς: «Εις το επανιδείν…»

Ο εκ των Εφόρων του Εφηβικού Τμήματος της ΚΑΠ, Κώστας Μεταξάς, αποτελεί αναμφίβολα έναν από πιο αφοσιωμένους συνοδοιπόρους και πιστούς “εργάτες” της ομάδας μας τα τελευταία χρόνια.

Για ακόμη μία σεζόν βρέθηκε ανελλιπώς στο πλευρό στην ΚΑΠ… Και τι σεζόν! Τη φετινή, που η φοβερή και τρομερή αρμάδα του Γιάννη Θεολογίτη πανηγύρισε την άνοδο στην Α’ Κατηγορία της ΕΣΚΑ για πρώτη φορά στην ιστορία της! Ωστόσο, δυστυχώς έφτασε η στιγμή του αποχωρισμού, καθώς εντός των προσεχών ημερών ο Κώστας Μεταξάς θα αναγκαστεί να αφήσει την Ελλάδα και να ξενιτευτεί για επαγγελματικούς λόγους…

Έτσι, ο Έφορος του Εφηβικού Τμήματος, ο φίλος, συνεργάτης και συνταξιδιώτης όλα ετούτα τα χρόνια, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας μας θέλησε να αποχαιρετίσει την οικογένεια της ΚΑΠ -και ειδικά την παρέα των τρομερών παιδιών του κόουτς Θεολογίτη που μας χάρισαν την άνοδο στην Α’ Κατηγορία- κάνοντας παράλληλα ένα μίνι απολογισμό της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Εμείς από την πλευρά μας, ελπίζουμε αυτό το “αντίο” να μην διαρκέσει πολύ και να τον έχουμε και πάλι σύντομα κοντά μας…

“Να, λοιπόν, που φτάσαμε στο τέρμα αυτού του όμορφου και αξέχαστου ταξιδιού που μας ταξίδεψε η “χρυσή” εφηβική ομάδα της ΚΑΠ και πλέον μπορούμε να κάνουμε τον σύντομο απολογισμό μας!

Προτού καλά-καλά μας αφήσει ο Αύγουστος άρχισε η  φετινή προετοιμασία της Εφηβικής μας ομάδας. Κύριος στόχος για τα παιδιά ήταν να νιώσουν τη χαρά του παιχνιδιού, να παίξουν ΜΠΑΣΚΕΤ και ύστερα απο κάθε αγώνα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, να αφήνουν το γήπεδο έχοντας κερδίσει κάτι.

Με το που ξεκινήσαμε τη σεζόν καλοσωρίσαμε τρία νέα παιδιά στην ομάδα, τον Τάσο Ρεπούσκο, τον Χρήστο Λαμπρόπουλο και τον Αναστάση Πρισκομάτη, που με τη βοήθεια των “παλιών”… “έδεσαν” αμέσως μεταξύ τους αλλά και με την υπόλοιπη οικογένεια της ΚΑΠ. Έγιναν ΟΜΑΔΑ, έβαλαν το “εγώ” τους στο “εμείς” (αλήθεια, πόσο σημαντικό στην εποχή που ζούμε), έγιναν παρέα και… ξέρετε οτι οι ΠΑΡΕΕΣ “γράφουν” ΙΣΤΟΡΙΑ. Έτσι, λοιπόν κι αυτά τα παιδιά “έγραψαν” τη δική τους μικρή ιστορία φέτος “ανεβάζοντας” την Εφηβική μας ομάδα στην Α’ Κατηγορία του Εφηβικού Πρωταθλήματος της ΕΣΚΑ, όπου θα αγωνίζεται από την επόμενη σεζόν. Μικρή αλλά σημαντική ιστορία γιατί έχουν όλη τη zωή μπροστά τους να “γράψουν” πολύ πιο μεγάλες και πολύ πιο σημαντικές ιστορίες! Τα παιδιά μας έμαθαν φέτος πολλά και σημαντικά πράγματα, αλλά κυρίως συνειδητοποίησαν το πόσο μεγάλο καλό κάνει ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, όχι μόνο στη σωστή διάπλαση του σώματος, αλλά και στην καλλιέργεια του πνεύματος και της ιδέας του “ευ αγωνίζεσθαι”!

Θέλω για μία ακόμα φορά να τα ευχαριστήσω, να ευχαριστήσω το τεχνικό τιμ με τον κόουτς Γιάννη Θεολογίτη και τους βοηθούς του Αντώνη Μπάκα και Αλέξανδρο Ζώτο και βέβαια τους γονείς όλων των παιδιών που εν μέσω των σχολικών τους υποχρεώσεων μας τα εμπιστεύονται, εμπιστεύονται την ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ για την προσφορά της στον ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ της Πόλης μας εδώ και 35 χρόνια και είμαι βέβαιος για πολλά πολλά χρόνια ακόμα.

Εις το επανιδείν…

Κώστας Μεταξάς,

Έφορος Εφηβικού ΚΑΠ”.