Μετράνε αντίστροφα οι εθνικές ομάδες…

Η ολοκλήρωση του 5ου τελικού των play off της Α1, σήμανε μεν τη λήξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων, έδωσε ωστόσο το… έναυσμα για την αντίστροφη μέτρηση των εθνικών ομάδων. Η εθνική ανδρών δεν έχει και πολύ χρόνο μπροστά της, καθώς στο διάστημα από 2 έως 8 Ιουλίου θα διεκδικήσει στο Καράκας της Βενεζουέλας, στο Προολυμπιακό τουρνουά το ένα από τα τρία εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, ενώ η εθνική νέων ανδρών-U20 έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία της για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο διάστημα 12-22 Ιουλίου στη Σλοβενία.

Μέσα στις επόμενες ημέρες ο Ηλίας Ζούρος θ’ ανακοινώσει τους «εκλεκτούς» οι οποίοι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα συγκεντρωθούν για να ξεκινήσει η προετοιμασία (υπό το βλέμμα των συνεργατών του). Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας θα πραγματοποιηθεί εξ’ ολοκλήρου επί αθηναϊκού  εδάφους, ενώ με την ενσωμάτωση και του ομοσπονδιακού (μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του με την Αναντολού/Εφές) το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα ταξιδέψει στο Κάουνας για να δώσει φιλικά παιχνίδια με τις Ρωσία και Λιθουανία (στις 16 και 17 Ιουνίου αντίστοιχα), τις οποίες θ’ αντιμετωπίσει και στο Προολυμπιακό.

Εν συνεχεία η εθνική θα ταξιδέψει στη Βραζιλία, όπου και θα συμμετάσχει σε τουρνουά με αντιπάλους την οικοδέσποινα, καθώς και τις Ν. Ζηλανδία και Νιγηρία (26-27-28/6), πριν μεταβεί στο Καράκας για το Προολυμπιακό.

Το πρόγραμμα του Προολυμπιακού:
2-4 Ιουλίου: Προκριματικός Γύρος
5 Ιουλίου: ΡΕΠΟ
6 Ιουλίου: Προημιτελική Φάση
7 Ιουλίου: Ημιτελική Φάση
8 Ιουλίου: Τελική Φάση

Στην Αυστραλία η Εθνική Νέων Ανδρών
Όσον αφορά την εθνική Νέων Ανδρών-U20 έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία της για το πανευρωπαϊκό που θα διεξαχθεί στη Σλοβενία (πρώτο… αγωνιστικό τεστ ήταν το φιλικό στη μνήμη του Γιάννη Βούλγαρη) και τώρα ετοιμάζει βαλίτσες για την Αυστραλία, εκεί όπου θα δώσει 3 φιλικά.

Η αποστολή θα φτάσει στη Μελβούρνη την Πέμπτη 21 Ιουνίου και θ’ αντιμετωπίσει την αντίστοιχη ομάδα της Αυστραλίας. Η αρχή θα γίνει στις 24 του μήνα στο Melbourne’s Hisense Arena, ενώ το δεύτερο ματς θα διεξαχθεί στις 25 του μήνα στο State Basketball Centre, στα εγκαίνεια του καινούργιου γηπέδου της πόλης (η κατασκευή του οποίου ανήλθε σε περίπου 27 εκ. δολ. Αυστραλίας !) και για το λόγο αυτό το συγκεκριμένο παιχνίδι αποκτά ιδιαίτερη σημασία για τους Αυστραλούς, ενώ το τρίτο ματς θα διεξαχθεί στις 27 του μήνα στην Geelong Arena, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα για να μεταβεί στη συνέχεια στη Σλοβενία για την τελική φάση.