Μετρά αντίστροφα ο Λεπενιώτης, Σκρέτας: «Υπάρχουν οφειλές δύο μηνών στην ομάδα»

Ολοένα και σκαρφαλώνουν τα Τρίκαλα, τα οποία τις τελευταίες 10 αγωνιστικές μετρούν εννέα νίκες σκαρφαλώνοντας στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.  Πλέον, η τρικαλινή ομάδα καλείται απέναντι στο Παγκράτι, να συνεχίσει το θετικό ρεκόρ της και να ανέβει ακόμα περισσότερο…

Οι προπονήσεις συνεχίζονται εντατικά με την ομάδα του Γιάννη Τζήμα να δίνει-πλέον- το καθιερωμένο φιλικό της Τετάρτης κόντρα στον Φοίνικα Λάρισας. Μάλιστα, στο σημερινό φιλικό συμμετείχε και ο Γιώργος Λεπενιώτης, ο οποίος μετρά αντίστροφα για την επιστροφή του στα παρκέ.

Σκρέτας: «Υπάρχουν οφειλές δύο μηνών στην ομάδα»

Ο μάνατζερ των Τρικάλων,  Κώστας Σκρέτας μίλησε στη Νέα Λέσχη 97.6  σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε ο Γιάννης Τζήμας, υπογραμμίζοντας ότι η ομάδα χρωστάει χρήματα μόνο δύο μηνών. Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο ίδιος και 3-4 άτομα ακόμη παλεύουν μόνοι δίχως τη στήριξη των υπολοίπων μελών της διοίκησης.

Αναλυτικά:

-Τη δήλωση του Γιάννη Τζήμα :
«Σε μια κοινωνία που όλοι είμαστε κοντά ο ένας κοντά στον άλλο, δεν μπορούμε να κρυβόμαστε, ούτε να λέμε ψέματα και αναλήθειες, παρά μόνο την αλήθεια. Και η αλήθεια μπορεί να μας οδηγήσει σε καλύτερες μέρες. Ναι, είναι 100% σίγουρο ότι η ομάδα του μπάσκετ, όπως και κάθε σύλλογος, κάθε επιχείρηση, έχει προβλήματα οικονομικά. Κάποια πράγματα που είχαμε υπολογίσει από την προηγούμενη χρονιά δε μας βγήκαν όπως περιμέναμε.

Τα παιδιά έχουν προβληματάκια, όσον αφορά οικονομικές εκκρεμότητες και είναι σίγουρο ότι υπάρχει πρόβλημα οικονομικό στην ομάδα, όπως σε κάθε επιχείρηση. Και η διοίκηση και οι αθλητές και το προπονητικό τιμ, όπως το έχουν αποδείξει μέχρι τώρα, θα πρέπει να είναι ενωμένοι, να είναι μια γροθιά».

-Τις οφειλές της διοίκησης προς την ομάδα και την ασυνέπεια κάποιων:
«Εμείς δε θα έρθουμε σε αντιπαράθεση ούτε με τον προπονητή, ούτε με τους παίκτες, ούτε με κανέναν. Ξέρουμε ότι αυτή τη στιγμή κάνουμε τεράστιο αγώνα. Εχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας να έχουμε καθαρή την ομάδα. Ξέρουμε ότι από τα περσινά χρήματα που είχαν συμφωνήσει, αν αφαιρέσεις ένα πολύ μικρό ποσό, το οποίο αφαιρέσαμε σε όλους, όλοι πήραν τα χρήματα που δικαιούνταν να πάρουν. Τη φετινή χρονιά έχουν πληρωθεί μέχρι 30/10 και τις επόμενες μέρες θα πληρώσουμε και τον Νοέμβριο

Υπάρχουν οφειλές δύο μηνών στην ομάδα και δεν το κρύβουμε. Να φανταστείτε όμως ότι δε θα υπήρχαν ούτε αυτές, αν ήταν κοντά μας όσα υπολογίζαμε. Μην ξεχνάτε ότι ένα ταξίδι στην Αθήνα μας στοιχίζει 2-2,5 χιλιάδες ευρώ . Αν εξαιρέσεις την Περιφερειακή ενότητα Τρικάλων, πέρυσι μας είχε υποσχεθεί δημοτικό σύμβουλος που είναι κοντά στην ομάδα, ότι θα μας πληρώσει τα λεωφορεία και δεν τα πλήρωσε.
Και η ομάδα είναι αναγκασμένη να πληρώνει και αυτά. Η ομάδα πήγε στην Κρήτη και ξόδεψε 5 χιλιάδες ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν σε μισή μισθοδοσία».

-Την απουσία κάποιων παραγόντων από τη φετινή προσπάθεια:
«Η ομοσπονδία δε μας έχει στείλει χρήματα. Θα ήταν ακόμη καλύτερα αν κάποιοι άνθρωποι που έχουν περάσει από την ομάδα, ήταν ακόμη πιο κοντά στην ομάδα και δεν άφηναν την ομάδα στο έλεος 2-3 ανθρώπων. Εκτός από τον ομιλόντα, το Νίκο Χλωρό, τον Αλέκο Μπαλωμένο και το Δημήτρη Παπαγεωργίου, καθώς και περιφερειακά το Βαγγέλη Φρύδα και το Μιχάλη Ταμήλο, κανένας άλλος δεν ασχολείται με την ομάδα. Οϋτε μεγάλος επιχειρηματίας, ούτε μικρός επιχειρηματίας της πόλης.

Και δυστυχώς, κανείς από εμάς δεν έχει τη δυνατότητα να πει ότι μπορεί να διαθέσει ένα κεφάλαιο να βοηθήσει την ομάδα».

-Το αν στην ομάδα υπάρχει κλίμα διάλυσης, όπως ακούγεται από μερικούς τις τελευταίες ώρες:
«Αυτό το κλίμα το διαψεύδω εγώ. Τα πράγματα είναι ακριβώς έτσι όπως τα λέω. Όχι ότι δε θα έπρεπε να είχαν τακτοποιηθεί και αυτό, αλλά δεν μπορείς από την άλλη να πεις ότι οι παίκτες είναι 6-8 μήνες απλήρωτοι. Οι περσινές οφειλές είναι τακτοποιημένες κατά 80% και δύο μισθούς τους κρατήσαμε από όλους όπως τους είχαμε πει εξ’ αρχής. Θεωρώ ότι ο Γιάννης Τζήμας, οι αθλητές, η διοίκηση, είμαστε όλοι μία οικογένεια. Τώρα, αν τυχόν γίνει λάθος από ένα παιδί της οικογένειας, όπως ο Γιάννης Τζήμας και έγινε για να ταρακουνήσει τα νερά, τότε καλά έκανε».