«Με ένα delete δεν διαγράφεται η ιστορία»

dafnhΚαυστική ανακοίνωσε εξέδωσε ο Α.Ο. Δάφνης κατά του Αμύντα με τον οποίο και η συνένωση δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, ενώ κάνουν λόγο για προσπάθεια του δεύτερου για διαγραφή της ιστορίας.

Αναλυτικά:

“Το Δ.Σ. του Α.Ο. Δάφνης, προς αποκατάσταση ανυπόστατων ανακοινώσεων, αισθάνεται την ανάγκη να επισημάνει τα ακόλουθα: Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι, αρχίζουμε την ανακοίνωση μας με ένα απόσπασμα που πριν λίγες ώρες αποτελούσε μέρος της ιστορίας στην επίσημη ιστοσελίδα του Α.Ο. Αμύντα.

……………Στη συνέχεια τον Αύγουστο του 2010 ο σύλλογος έκανε ένα πολύ μεγάλο βήμα εμπρός παίρνοντας την ιστορική απόφαση της συνένωσης του με την επίσης ιστορική ομάδα ΑΟ Δάφνης. Με αφορμή την συνένωση του Δήμου Δάφνης – Υμηττού σύμφωνα με το σχέδιο “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ” και σε συνάρτηση με το “η ισχύς εν τη ένωση”, τα σωματεία Α.Ο. ΑΜΥΝΤΑΣ ΥΜΗΤΤΟΥ και Α.Ο. ΔΑΦΝΗΣ μαζί και με την σύμφωνη γνώμη των Δήμαρχων του Δήμου Υμηττού και Δάφνης, αποφάσισαν την συνένωση τους με σκοπό την δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας με απώτερο στόχο την προσέλκυση ακόμη περισσότερων παιδιών από τον ενοποιημένο πλέον Δήμο Δάφνης – Υμηττού.

Η νέα ομάδα που προέκυψε από αυτήν την κίνηση αριθμεί πλέον 450 παιδιά ενεργούς αθλητές στις υποδομές της και αποτελεί την πολυπληθέστερη και ισχυρότερη ομάδα σε επίπεδο υποδομής στην Ελλάδα. Επίσης δημιουργήθηκε ένας σύλλογος με τεραστία δυναμική και σε επίπεδο ανδρικής ομάδας αλλά και σε επίπεδο λαϊκής βάσης.

Ο σύλλογος μετά τις εκλογές της 4ης Ιουλίου 2011 μπήκε στη νέα του εποχή θέτοντας σαν στόχο την κοινωνική πρόσφορα, την αθλητική εξέλιξη των νέων παιδιών αλλά και την αγωνιστική διάκριση και καθιέρωση σε υψηλό επίπεδο στο μπασκετικό γίγνεσθαι της Ελλάδος…………….

Με ένα delete από την επίσημη ιστοσελίδα σας δεν διαγράφεται η ιστορία. Πρέπει να κάνετε delete στα δημοσιεύματα εκείνης της εποχής, τα ημερολόγια των περασμένων χρόνων, στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, στους δημόσιους λόγους που έχετε εκφωνήσει αλλά τη σημαντικότερη διαγραφή που δεν μπορείτε να κάνετε είναι στις μνήμες και συνειδήσεις. Εμείς τουλάχιστον αυτά τα έχουμε καθαρά. Σας πιστέψαμε όταν εσείς μας φωνάξατε και ήμασταν παρόντες, με φυσική παρουσία αλλά και οικονομική (περισσότερα για αυτό επόμενη φορά αν χρειαστεί). Ο τρόπος λειτουργίας σας κλειστός – γνωστός στο Πανελλήνιο – άντεξε τη φυσική μας παρουσία μόνο δυο έτη. Παραιτηθήκαμε αξιοπρεπώς και παρακολουθούσαμε τη συρρίκνωσή σας από 450 παιδιά που σας αφήσαμε σε πολύ λιγότερα. Ο μόνος τελικά που ωφελήθηκε από αυτή την ένωση ήταν το σωματείο Αμύντας (με ποιους τρόπους ας το αναλύσουμε άλλη φορά αν χρειαστεί).

Ερώτημα: τα υπόλοιπα παιδιά ως τα 450 που διαφημίζατε που βρίσκονται σήμερα; Να σας απαντήσουμε εμείς: Στους δρόμους και τις πλατείες της Δάφνης αναζητώντας αθλητική στέγη. Αυτά τα παιδιά ήταν η αιτία που συσπειρώθηκαν παλιοί και νέοι στην Δάφνη για την επαναδραστηριοποίηση του ιστορικού σωματείου μας. Θέλουμε να θυμίσουμε ότι στην πρώτη κοινή εκδήλωση στο κατάμεστο “Μιχάλης Μουρούτσος”, με εισήγηση του προέδρου μας, Κώστα Τζιβελέκα, θέλοντας να δείξουμε ταπεινότητα και σεβασμό στην ιστορία του Αμύντα και τους αθλητές που ανέδειξε, τον πρώτο άνθρωπο που τιμήσαμε ήταν ο γιατρός Χρήστος Ζούπας.

Ερώτηση: Εσείς αυτά τα χρόνια σε ποιον από την Δάφνη δείξατε σεβασμό; Υπάρχουν και άλλες τέτοιες στιγμές που δείξαμε σεβασμό, τις οποίες αν χρειαστεί θα τις αναφέρουμε άλλη στιγμή. Τελικά, παρά τις αρχές που λέτε ότι έχετε, μάλλον σαν εμπόρευμα μας είδατε και σαν “καλοί έμποροι” τώρα ασελγείτε, βγάζοντας αυθαίρετες ανακοινώσεις, ότι το κυλικείο (!!) ή η αποθήκη (!!) του “Μουρούτσος” κλπ. είναι το νέο σας γραφείο, σαν να είστε ο μοναδικός πολιτιστικός, κοινωνικός και αθλητικός φορέας στο Δήμο μας.

Αλήθεια,

Από τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου στην Μενεμένης έχετε αποχωρήσει; Από το κλειστό της Πυρκάλ που χρησιμοποιείτε αποκλειστικά έχετε αποχωρήσει; Από το κλειστό στο 3ο Γυμνάσιο Υμηττού έχετε αποχωρήσει;
Όχι φυσικά, αλλά εσείς νομίζετε ότι η περιουσία των δημοτών της Δάφνης σας ανήκει και ότι μπορείτε να φέρεστε αλαζονικά και καθεστωτικά. Εμείς θα νιώθαμε ντροπή να πούμε ότι πάμε στη Μενεμένης ή στην Πυρκάλ, τόσο κυνικά και αυθαίρετα, όπως εσείς γράψατε. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι αντίθετα με τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις του Δήμου που χρησιμοποιείτε αποκλειστικά εσείς, η φυσική μας έδρα στο “Μιχάλης Μουρούτσος” είναι ήδη βεβαρημένη με τα προγράμματα μαζικής άθλησης του Δήμου αλλά και τις υποχρεώσεις των ομάδων του Θριάμβου, επομένως γνωρίζετε ότι φυσιολογικά δεν υπάρχουν ώρες για εσάς. Εκ του πονηρού σκεπτόμενοι όμως για μια ακόμη φορά, θέλετε τη χρήση του “Μουρούτσος” μόνο για την περίοδο των εγγραφών του Σεπτεμβρίου.

Όχι κύριοι, δεν θα καταντήσουμε τη φυσική έδρα της ομάδας μας σαν τις γνωστές ταβέρνες της Βάρης, τα περίφημα Βλάχικα (“Περάστε από εδώ, όχι από εκεί”). Δεν θα μιλήσουμε για την παραμέληση των εγκαταστάσεων στο γήπεδο μας που εμείς πάντα φροντίζαμε, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, σε αντίθεση με το κλειστό της Πυρκάλ, η συντήρηση του οποίου ήταν πάντα προτεραιότητά σας. Δεν θα μιλήσουμε για την κατάσταση του γραφείου μας, το οποίο σας είχαμε παραχωρήσει. Δεν θα σταθούμε στο ότι γεμίζατε πλασματικά τις ώρες στο πρόγραμμα του “Μουρούτσος” και απλά επειδή καλυπτόσασταν από τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις του Δήμου, συχνά ήσασταν άφαντοι. Βέβαια τώρα σίγουρα έχετε μετανιώσει γιατί όλα αυτά τα χρόνια ολιγωρήσατε για τη μεγάλη γειτονιά της Δάφνης και δεν κάνατε το παραμικρό για να την υποστηρίξετε. Τώρα που το θυμηθήκατε είναι πλέον αργά.

Παρ’ όλες τiς προφορικές προσπάθειες που έγιναν μεταξύ των προέδρων μας για ήπια διευθέτηση των μεταξύ μας θεμάτων, σκληροπυρηνικές φωνές πολώνουν καταστάσεις, πράγμα που δεν επιτρέπεται σε δυο ιστορικά σωματεία. Πρέπει να πρυτανεύσει ο ρεαλισμός η λογική και ο σεβασμός στην ιστορία. Εμείς έως σήμερα, έχουμε δείξει αυτό το σεβασμό, παρόλο που εσείς μας προκαλέσατε επανειλημμένα. Έστω την ύστατη ώρα κάντε και εσείς το ίδιο.

Η βούληση της δημοτικής αρχής, υπό την σκεπή της οποίας είμαστε όλοι, είναι ότι θα πρυτανεύσει η λογική της πραγματικότητας. Πρέπει λοιπόν να σταματήσει η πόλωση και ο καθένας μας στο φυσικό του χώρο και στη φυσική του έδρα να αφοσιωθεί στο έργο του. Σίγουρα η Δημοτική αρχή θα μας τραβούσε δικαίως το αυτί, αν λέγαμε αύριο ότι τα νέα μας γραφεία και η έδρα μας είναι στην Πυρκάλ ή στην Μενεμένης. Αυτοί, κύριοι, είναι μία λογική που μόνο αν κάποιος σκέφτεται εκ του πονηρού την αποδέχεται. Οι γονείς και οι αθλητές και αθλήτριες γνωρίζουν που είναι η φυσική έδρα κάθε σωματείου, γνωρίζουν την ιστορία των δύο συλλόγων και δεν πρέπει να υποτιμούμε τη νοημοσύνη τους. Για αυτό πρέπει να δεχτούμε ότι έχουν απόλυτη ελευθερία στην επιλογή τους. Ας αφήσουμε τις σκληροπυρηνικές φωνές στην άκρη. Τον αθλητισμό υπηρετούμε αμφότεροι άλλωστε.

Θα μπορούσαμε να γράφουμε σελίδες και να γίνουμε γραφικοί προκληθήκαμε όμως και έχουμε υποχρέωση στα δακρυσμένα μάτια ιστορικών μορφών του Α.Ο. Δάφνης (Νούσκαλης, Κρέστος, Χριστοδούλου, Κολάρος, Στασινόπουλος κλπ.), των πατεράδων και μητέρων που ανδρώθηκαν μέσα από τον Α.Ο. Δάφνης, των φίλαθλων που αγάπησαν την ομάδα μας και τα νέα παιδιά που παραβρέθηκαν παρουσία της δημοτικής αρχής στην πρόσφατη ιστορική συνέλευση που αποφάσισε ομόφωνα την επαναδραστηριοποίηση του σωματείο, διορθώνοντας ένα ιστορικό λάθος, όπως εκ των υστέρων απεδείχθη. Πιστεύουμε ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε και ότι εφεξής θα ασχοληθούμε όλοι αποκλειστικά με το έργο μας και ας αφήσουμε τους δημότες να το κρίνουν”.