«Με μία νίκη Θεός, με μία ήττα στα Τάρταρα»

Τον απολογισμό της πρώτης φάσης για την Εθνική Παίδων έκανε ο Μάνος Μανουσέλης στο σάιτ της ομοσπονδίας. Ο ομοσπονδιακός προπονητής μίλησε επίσης για τη συνέχεια του Ευρωμπάσκετ, τονίζοντας επίσης την ανάγκη μερικά από αυτά τα παιδιά να στελεχώσουν κάποια μέρα και την Εθνική Ανδρών…

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Μάνος Μανουσέλης:

Για τους πρώτους τρεις αγώνες:

«Τα δύο πρώτα παιχνίδια απέναντι σε Πολωνία και Τσεχία τα διαχειριστήκαμε καλά και ήμασταν αρκετά συγκεντρωμένοι σε άμυνα κι επίθεση ακολουθώντας το πλάνο που είχαμε. Στο τρίτο παιχνίδι απέναντι στη Γαλλία ξεκινήσαμε πολύ καλά, αλλά στη συνέχεια δεν αντιδράσαμε σωστά σε συγκεκριμένα θέματα που προέκυψαν στη διάρκεια του αγώνα.

Για παράδειγμα, ένας συγκεκριμένος παίκτης των αντιπάλων, ο Ντουσουγιέ, είχε στα δύο πρώτα παιχνίδια 0/8 τρίποντα και απέναντι σε μας είχε 5/7. Η διαφορά των έντεκα πόντων (70-59) είναι πλασματική και δημιουργήθηκε στο τέλος, αφού μέχρι τα τελευταία δύο ή τρία λεπτά ήμασταν πίσω με 2-4 πόντους. Το θέμα είναι να χρησιμοποιήσουμε αυτή την ήττα ως δίδαγμα για τη συνέχεια».

Για τη συνέχεια του τουρνουά:

«Θα αντιμετωπίσουμε δυνατές ομάδες και στη δεύτερη φάση, τη Σερβία, τη Γερμανία και τη Λιθουανία. Κάθε ματς έχει ιδιαιτερότητες και δυσκολίες. Προσπαθούμε να βάλουμε τα παιδιά στο πνεύμα της διοργάνωσης, γιατί είναι συνεχή τα παιχνίδια. Μέχρι την Τετάρτη θα έχουμε δώσει έξι ματς σε επτά μέρες και πρέπει να βοηθήσουμε τα παιδιά να ανταποκριθούν σωματικά, γιατί η κόπωση είναι μεγάλη και δεν έχουν συνηθίσει σε τέτοιους ρυθμούς, αλλά και ψυχολογικά, γιατί μετά από μία νίκη μπορεί να νιώσεις Θεός και μετά από μία ήττα να είσαι στα… Τάρταρα.

Γι’ αυτό θέλουμε να είμαστε δίπλα στα παιδιά. Είναι παίκτες με ταλέντο, δυνατότητες και προοπτική. Αυτή η διοργάνωση θα τους βοηθήσει πολύ να δουν κάποιες αδυναμίες και να εξελιχθούν. Σκοπός μας είναι να βγουν παιδιά που θα σταδιοδρομήσουν στο μπάσκετ και αργότερα θα στελεχώσουν την Εθνική Ανδρών».