«Με τον Κολοσσό έχουμε… παντρευτεί»

fragkiasΟ Κολοσσός μπαίνει σε μία νέα βάση προκειμένου μέσα στα επόμενα χρόνια να καταφέρει να φτάσει και πάλι ψηλά στη βαθμολογία της Α1. Ο τεχνικός της ομάδας, Βασίλης Φραγκιάς, θα βρίσκεται για 7η σεζόν στη Ρόδο και μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) αναφέρθηκε στην νέα προσπάθεια που γίνεται, τα κομμάτια που λείπουν για να συμπληρωθεί το παζλ, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην προσπάθεια που κάνει η Εθνική Ελλάδος στα γήπεδα της Σλοβενίας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη συνέχιση της συνεργασίας του με τον Κολοσσό και τους στόχους που θέτει για τη νέα σεζόν:

«Με τον Κολοσσό έχουμε σχεδόν παντρευτεί, καθώς θα βρίσκομαι για 7η σεζόν στο νησί. Όντας τόσα χρόνια εδώ δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πω πολλά για τη συνεργασία μας. Φέτος όλες οι συγκυρίες μας οδήγησαν σε μία σειρά αποφάσεων που θα μπορέσουν τα επόμενα χρόνια να οδηγήσουν τον Κολοσσό όσο πιο ψηλά γίνεται. Και γιατί όχι αν μπορέσουμε να φτάσουμε και πάλι 4οι ή 3οι στην Ελλάδα;

Για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο οι στόχοι είναι συγκεκριμένοι. Αρχικά θέλουμε η ομάδα να σωθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται κοιτώντας μήπως μπορούμε να διεκδικήσουμε είσοδο στα μπει πλει οφ. Από εκεί και πέρα επιθυμία μας είναι να δοθούν ευκαιρίες στα νέα παιδιά γιατί στο μέλλον θα τους χρειαστεί η ομάδα. Γενικά στόχος είναι να έχουμε μία όσο το δυνατόν πιο ήσυχη χρονιά».

Για τη στελέχωση του ρόστερ:

«Αυτή τη στιγμή το 99% του ρόστερ είναι έτοιμο και αυτό που λείπει είναι ένας ξένος σέντερ. Στην συνέχεια θα δούμε αν ίσως χρειάζεται μία ακόμα προσθήκη από την ελληνική αγορά που θα μας βοηθήσει να βαθύνουμε το ρόστερ, όμως θα το δούμε πιο μετά αυτό. Στην παρούσα φάση επείγει να δούμε με ποιον παίκτη θα πλαισιωθεί ο Όσμπι. Η αγορά των ψηλών είναι γενικά δύσκολη και ψάχνουμε έναν παίκτη που θα είναι value for money».

Για τη νίκη της Ελλάδας επί της Ισπανίας:

«Αναμφίβολα ήταν μία μεγάλη νίκη που ήρθε μετά τα τελευταία αποτελέσματα με Ιταλία και Φινλανδία. Αρκετός κόσμος είδε το ποτήρι μισοάδειο και περίμεναν στη γωνία, όμως πρέπει να καταλάβουμε ότι σε τέτοιες διοργανώσεις με συνεχόμενα παιχνίδια δεν χρειάζονται φανφάρες μετά τις νίκες ούτε ακραία απογοήτευση μετά τις ήττες. Τεχνικά η ομάδα κόντρα στην Ισπανία είχε το τέμπο που την βόλεψε, έπαιξε άμυνα και είχε σε καλή ημέρα παίκτες πρωταγωνιστές.

Η εθνική έπαιξε με την πλάτη στο τοίχο και βγήκε νικήτρια αναγκάζοντας τους γνωστούς-αγνώστους να κρυφτούν. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι αυτή η εθνική και αυτοί οι παίκτες δεν έχουν να αποδείξουν κάτι γιατί τόσα χρόνια μας δίνουν χαρές και έχουν φέρει το ελληνικό μπάσκετ στη θέση να το εκτιμάει όλος ο κόσμος.

Τον coach Τρινκιέρι τον γνώρισα πέρσι στο Διεθνές Σεμινάριο “Φαίδων Ματθαίου” που έγινε στη Θεσσαλονίκη και είναι ένας πολύ αξιόλογος προπονητής και άνθρωπος. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε όλοι είναι να αφήσουμε την ομάδα να τελειώσει το τουρνουά και μετά να κάνουμε την κριτική καλοπροαίρετα γνωρίζοντας το αποτέλεσμα. Αν Εθνική ανέβει βάθρο θα είναι επιτυχία αν όχι τότε πρέπει να συνεχίσουμε να την αγαπάμε γιατί όλα είναι μέσα στον αθλητισμό και το Πάσχα αργεί ακόμα για να σταυρώσουμε κάποιον».

Για το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας και την πορεία της Εθνικής από εδώ και πέρα:

«Έχουμε δύο πολύ δύσκολα ματς μπροστά μας με Σλοβένια και Κροατία, όμως θεωρώ ότι από τη στιγμή που βρήκαμε αυτοπεποίθηση κερδίζοντας την Ισπανία αυτή η ομάδα μπορεί να φτάσει μέχρι και το βάθρο με την ποιότητα που διαθέτει. Σε ένα τέτοιο τουρνουά όλες οι ομάδες έχουν σκαμπανεβάσματα και σε θέμα ενέργειας κάποιες μέρες θα είσαι άδειος είναι φυσιολογικό. Βλέποντας τα παιδιά νιώθω ότι υπάρχει ισορροπία στο συναίσθημα οπότε με εμπιστοσύνη και υπομονή όλα θα πάνε καλά».