Με τον Λάμπρο Μπάρτζο στο «τιμόνι» η ΦΕΑ στη Β’ εθνική

Στα χέρια του Λάμπρου Μπάρτζου περνά το «τιμόνι» της ΦΕΑ, μετά την απόφαση του Αλέξη Καρατζά ν’ αποχωρήσει από την ομάδα. Η διοίκηση του συλλόγου έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον 40χρονο προπονητή, που τα τελευταία χρόνια οδηγούσε τον ΓΑΣ Εύνικο στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ, δείχνοντας έτσι διάθεση να εμπιστευθεί τις τύχες της ομάδας σ’ ένα νέο πρόσωπο, που έχει δείξει έργο και στο κομμάτι του αναπτυξιακού, τομέα στον οποίο θέλει η ΦΕΑ να επενδύσει.

Η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΦΕΑ ανακοινώνει τη συμφωνία του με τον νέο ταλαντούχο προπονητή Λάμπρο Μπάρτζο. Ο 40χρονος τεχνικός μετά από τέσσερις χρονιές ως Head Coach στον ΓΑΣ Εύνικο στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ αναλαμβάνει τα ηνία του αντρικού τμήματος της ομάδας της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας για την Β´ εθνική, με στόχο διατήρηση ενός σταθερού κορμού και δίνοντας παράλληλα ευκαιρίες σε νέους αθλητές με στόχο να συνεχίσει η ανάπτυξη νέων ταλαντούχων παικτών.
Ο γεννημένος στις 26 Απριλίου του 1983 προπονητής είναι τελειόφοιτος της σχολής προπονητών της ΓΓΑ με υποτροφία από τον ΣΕΠΚ στη Βαλένθια, ενώ διαθέτει πτυχίο σε διετές πρόγραμμα της FC Barcelona που αφορά στη μεγιστοποίηση απόδοσης στην καλαθοσφαίριση και της διαχείρισης προπονητικού φορτίου στα ομαδικά σπορ.
Ήταν μέλος του ΚΑΟ Μελισσίων την περίοδο 2018-19 και άμεσος συνεργάτης του Αλέκου Δάγλα, με τον οποίο κατέκτησε την άνοδο στην Β’ εθνική και έχει πλούσια εμπειρία στις εθνικές κατηγορίες αγωνιζόμενος με τις ομάδες των ΔΑΣ Άνω Λιοσίων, ΑΕΝ Κηφισιάς, ΓΣ Πεντέλης, ΓΣ Απόλλων, ΓΣ Χαλανδρίου και ΑΓΕ Ζακύνθου, ενώ έχει λάβει μέρος και σε δύο πανευρωπαϊκές πανεπιστημιάδες με το ΤΕΙ Αθηνών (Γαλλία 2006 και Πολωνία 2007).
Ως Α’ προπονητής έχει εργασθεί στις γυναικείες ομάδες του Εύνικου (άνοδος στην Α΄ ΕΣΚΑ) και της ΑΕ Γαλατσίου (άνοδος στην Α΄ ΕΣΚΑ). Έχει διατελέσει προπονητής σε τμήματα παμπαίδων, εφήβων, κορασίδων, νεανίδων στις ομάδες ΛΦΜ Αχαρνής, ΓΣ Απόλλων , Εύνικος ΓΑΣ και Ένωση Γαλατσίου. Την περυσινή σεζόν παράλληλα με τον Εύνικο ήταν στο τεχνικό τιμ του Αιγάλεω, δίπλα στον Ματθαίο Καραχάλιο και είχε αναλάβει το τμήμα σκάουτινγκ του “Σίτι”.

Η προσωπικότητα του, σε συνδυασμό με την εργατικότητα και την γνώση του για την ομάδα μας εμπνέουν εμπιστοσύνη και σιγουριά για την επόμενη μέρα!
Εμείς, στην μπασκετική οικογένεια της ΦΕΑ καλωσορίζουμε στην ομάδα μας το νέο μας προπονητή και του ευχόμαστε καλή αγωνιστική χρονιά με υγεία και κάθε επιτυχία στο έργο του!!!».