Στο Αίγιο συγκεντρώνεται το ενδιαφέρον σ’ αυτήν την 15η αγωνιστική του 1ου Ομίλου Νότου. Ο Κεραυνός υποδέχεται τον Χολαργό και σε περίπτωση νίκης των γηπεδούχων δημιουργούνται νέα δεδομένα όσον αφορά τις ομάδες που διεκδικούν την άνοδο.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ – ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜ. (Ταραμπούρα 17:00),   

Με τις απουσίες των Παντελή Σκουλούδη (διάστρεμμα) και Στέλιου Βρύνα (υπηρεσία στον στρατό) κατεβαίνει στην Πάτρα για το αυριανό ματς με την Ολυμπιάδα. Οι φιλοξενούμενοι μετά την εντός έδρας ήττα από τον Κεραυνό Αιγίου την περασμένη αγωνιστική βρίσκονται σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Ωστόσο κόντρα στην καταδικασμένη -όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματά της- Ολυμπιάδα Πατρών (έχει να κερδίσει από τις 30/10/11), δίνεται η ευκαιρία στην ομάδα του Αλέξανδρου Παρασκευόπουλου να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα. Ο κόουτς του Αγίου Δημητρίου ωστόσο ξεκαθάρισε μέσω του  «www.infobasket.gr»: «Δεν υποτιμάμε κανέναν. Μπορεί να φαίνεται εύκολο, αλλά πρέπει να παίξεις καλά για να κερδίσεις».

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΙΓΙΟΥ – ΧΟΛΑΡΓΟΣ (Αιγίου, 17:00)

Το ντέρμπι της αγωνιστικής. Ο Κεραυνός Αιγίου μετά την νίκη του επί του Κρόνου Αγίου Δημητρίου την περασμένη αγωνιστική έχει μπει και αυτός στο κόλπο της ανόδου. Τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι Αιγιώτες στην διάρκεια της εβδομάδας με τους Ανδρέα Βλαχόπουλο, Χριστόφορο Σταυρουλάκη και Κώστα Πολυζογόπουλο (αμφότεροι με ίωση) δεν φαίνεται να πτοούν τεχνικό τιμ και παίκτες. Με την βοήθεια και του κόσμου τους ευελπιστούν να φτάσουν σε ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα. Περιπέτειες με ιώσεις είχαν και στο Χολαργό. Ο Σάββας Συμεωνίδης είδε τους Κώστα Δέδε και Ανδρέα Ζούκα χθες να δηλώνουν άρρωστοι, ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία πως θα προλάβουν τον αυριανό αγώνα. Στην διάθεση του έμπειρου τεχνικού τίθεται πάντως ο Λάζαρος Τασσόπουλος που ξεπέρασε το τράβηγμα που είχε στον δικέφαλο. Εκτός παραμένουν ακόμη οι Ηλίας Πουλής (χιαστούς) και Παναγιώτης Βοϊδήλος (χονδροπάθεια στο γόνατο). Ο κόουτς των φιλοξενούμενων δήλωσε στο «www.infobasket.gr» για την αυριανή αναμέτρηση: «Παίζουμε με μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του Ομίλου. Είναι ένα μεγάλο ντέρμπι. Έχουμε δείξει συνέπεια μεγάλη στα μέχρι τώρα παιχνίδια μας και πιστεύω ότι θα παίξουμε ανάλογα. Ωστόσο να τονίσω πως δεν είναι το τέλος του κόσμου αυτό το παιχνίδι σε περίπτωση που χάσουμε».

ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΈΣΠΕΡΟΣ ΑΟΠΑ (Λουτρακίου, 17:00)

Με τις γνωστές απουσίες των Άγγελου Γλυκοφρείδη (κήλη στην μέση) Νίκου Κοντόπουλου (φλεγμονή στο ισχιακό νεύρο) και Γιώργου Κατσαμάκη (διάστρεμμα) θα παραταχθεί στην αναμέτρηση με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Έσπερο, ο Ποσειδών Λουτρακίου. Οι Πατρινοί από την πλευρά τους έχουν θεωρητικά εύκολο έργο και όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσουν την εκπληκτική φετινή τους πορεία.

ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΔΑ – ΚΡΟΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (Περιβόλας, 17:00)

Ματς με φόντο την παραμονή στην κατηγορία. Η Απολλωνιάδα παίζει ένα από τα τελευταία της χαρτιά για παραμονή στην κατηγορία, καθώς σε περίπτωση νέας ήττας θα «βυθιστεί» ακόμη περισσότερο σ’ αυτήν. Ο Κρόνος Ιωαννίνων σε περίπτωση που κερδίσει κλείνει οριστικά την υπόθεση παραμονή. Ο Τάκης Παππάς όμως δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Νίκου Γιωτάκη ο που ταλαιπωρείται από ίωση. Αμφίβολοι παράλληλα είναι οι Σάκης Πρέντζας και Μιχάλης Τσουμάνης.

ΠΟΛΥΒΙΟΣ – ΜΙΛΩΝ (Μεγαλόπολης, 17:00)

Η ήττα από τον Ολυμπιονίκη την περασμένη αγωνιστική δυσχεραίνει κατά πολύ το έργο της ομάδας του Αντώνη Κούτρη για παραμονή στην κατηγορία. Κόντρα στον Μίλωνα αναμένεται να παραταχθεί χωρίς απουσίες και όπως δηλώνει και ο ίδιος ο τεχνικός στο «www.infobasket.gr»: «Δεν θα το αφήσουμε Θα παλέψουμε και ότι βγει». Οι φιλοξενούμενοι του Τάκη Πανούλια με ανεβασμένη ψυχολογία μετά την επιστροφή στις νίκες κόντρα στον Κρόνο Ιωαννίνων θα παραταχθούν χωρίς τους Γιώργο Ρουσσόπουλο (αντιμετωπίζει ένα προσωπικό πρόβλημα) και Λάμπρο Αντωνόπουλο (πρόβλημα στην μέση). Ο Τάκης Πανούλιας δήλωσε στο «www.infobasket.gr»: «Κάθε ματς έχει την σοβαρότητα του. Είναι μια αναμέτρηση που επιβάλλεται να την πάρουμε, Πρέπει όμως να σε σοβαρός όπως σε κάθε αγώνα, ενώ εξαρτάται από το πόσο καλά θα παίξεις για να πάρεις αυτό που θέλεις. Η ομάδα της Μεγαλούπολης δεν έχει να χάσει τίποτα και γι’ αυτό θα παίζει ελεύθερα. Το παν όμως είναι να ‘σαι εσύ σοβαρός. Έχουμε δει και σε μεγάλες κατηγορίες ότι όταν υποτιμάς τον αντίπαλο έχεις δυσάρεστα αποτελέσματα. Καλή ώρα ο Παναθηναϊκός που ηττήθηκε στην Καβάλα».

ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ – ΙΩΝΙΚΟΣ Ν.Φ.

Με όλα τα του τα όπλα θα παραταχθεί κόντρα στον Ιωνικό Ν.Φ. ο Ολυμπιονίκης του Κώστα Οικονομάκη. Έτσι η ομάδα από την Αρχαία Ολυμπία έχοντας και την συμπαράσταση του κόσμου, θα προσπαθήσει να φτάσει σε ένα ακόμη ροζ φύλλο αγώνα που θα κλειδώσει κατά πολλοίς την υπόθεση παραμονή στην κατηγορία. Πάνοπλος κατεβαίνει στην Αρχαία Ολυμπιά ο Ιωνικός Ν.Φ., με τον Σπύρο Σταθούλη να δηλώνει στο «www.infobasket.gr»: «Όλα τα παιχνίδια και ειδικά όσο πηγαίνουμε προς το τέλος του πρωταθλήματος, είναι περίεργα».