zofria-zwfriaΜία αγωνιστική γεμάτη ντέρμπι είναι η 22 με πρώτο και καλύτερο το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Κόροιβο Αμαλιάδας που θα διεξαχθεί όμως σε μία άδεια Ζωφριά.  Από εκεί και μετά, παιχνίδια παραμονής υπάρχουν σε Μετς, Κρήτη, Κοντόπευκο και Βέροια.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ  (Μετς, 17:00)

Μεγάλο παιχνίδι αναμένεται να γίνει στο Μετς. Από τη μία το Παγκράτι όχι μόνο θέλει να επιστρέψει στις νίκες, αλλά θέλει και τους δύο βαθμούς για να «καθαρίσει» και μαθηματικά την παραμονή στην κατηγορία. Οι ανεβασμένοι Ικαροι από την άλλη, θέλουν το «μεγάλο» διπλό» που θα τους αναπτερώσεις τις ελπίδες για την παραμονής τους. Οι «κυανοκίτρινοι» απέδειξαν την περασμένη αγωνιστικής πως δεν πρόκειται να παρατήσουν τα όπλα, κάτι που σημαίνει πως θα γίνει ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι.

ΚΑΒΑΛΑ – ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ  (Αλ. Δημόγλ., 17:00)

Την έκτη συνεχόμενη νίκη της θα επιδιώξει η Καβάλα απέναντι σ΄έναν αξιόλογο αντίπαλο. Οι γηπεδούχοι θέλουν πάση θυσία τη νίκη για να παραμείνουν σε… τροχιά ανόδου, ενώ ένα πιθανό στραβοπάτημα του Κόροιβου στη Ζωφριά θα τους δώσει το πάνω… χέρι.  Ο Αρκαδικός όμως, θέλει να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις για να διεκδικήσει ότι του αναλογεί.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ (Κοντόπευκο, 17:00)

Άλλο ένα δυναμικό παιχνίδι. Μπορεί η ΚΑΠ να μην έχει ρεαλιστικές ελπίδες, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι γηπεδούχοι δεν παλεύουν κάθε παιχνίδι, ικανοί να κάνουν τη ζημιά. Ο Ερμής Λαγκαδά όμως παίζει από τα τελευταία του χαρτιά, γι΄αυτό και το «διπλό» είναι μονόδρομος για να συνεχίσει να παλεύει με αξιώσεις για την παραμονή τους κάτι που σημαίνει ότι θα παλέψει μέχρι τέλους για τη νίκη.

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΨΥΧΙΚΟ (Ιβανώφειο, 17:00)

Αν και το παιχνίδι είναι βαθμολογικά αδιάφορο, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν περιμένουμε ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι.  Ο Ηρακλής έχει αποδείξει στο παρελθόν πως δεν επηρεάζεται από το άδειο γήπεδο (κεκλεισμενών των θυρών) αφού καταφέρνει να πάρει αυτό που θέλει. Το Ψυχικό από την άλλη, θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό για να πάρει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του και να αποδείξει ότι μετά από μία κακή περίοδο επέστρεψε στις καλές παλιές μέρες.

ΟΦΗ – ΛΑΥΡΙΟ (Βαρδινογιάννειο, 17:00)

Τη νίκη που θα του εξασφαλίσει την παραμονή θα επιδιώξει ο ΟΦΗ. Για να επιτύχει κάτι τέτοιο θα πρέπει να αποφύγει τα μπλακ άουτ και να παρουσιαστεί πιο συγκεντρωμένος. Το έργο του όμως δεν είναι εύκολο καθώς απέναντί του έχει μία από τις πιο μαχητικές ομάδες. Οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη θα πάλέψουν για τη νίκη που θα τους διασφαλίσει και μαθηματικά.

ΑΕΚ – ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ (3o ΚΓ Ανω Λιοσίων, 17:00)

Ένα ματς που οδηγεί στην Α1. Σε μία άδεια Ζωφριά, η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει τον Κόροιβο με στόχο τη νίκη που θα τη βάλει και με τα… δύο πόδια στα μεγάλα σαλόνια. Το δυσάρεστό  για εκείνη είναι πως δεν θα έχει τη συμπαράσταση του κόσμο της καθώς εκτίσει την πρώτη από τις δύο αγωνιστικές που τις έχουν επιβληθεί.  Παράλληλα, οι αναμνήσεις του πρώτου αγώνα είναι ακόμα νωπές από τον τρόπου που εξελίχθηκε η ήττα (82-67). Τη νίκη που θα τον φέρει πιο κοντά στην άνοδο θέλει όμως και ο Κόροιβος καθώς θα έχει ξεπεράσει ένα σημαντικό εμπόδιο και παράλληλα θα κρατήσει την απόσταση από την Τρίτη Καβάλα.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ (ΔΑΚ Βέροιας, 17:00)

Τη νίκη που θα του δώσει και μαθηματικά την παραμονή του θέλει ο Φίλιππος Βέροιας απέναντι στον μαχητικό Φιλαθλητικό. Η ομάδα του Δημήτρη Γκίμα στοχεύει σε μία καλή παρουσία που θα τους φέρει την πολυπόθητη νίκη. Όμως, και οι φιλοξενούμενοι «καίγονται» για τη νίκη καθώς θέλουν να κρατηθούν σε απόσταση ασφαλείας από τη ζώνη του υποβιβασμού.