«Μηδενική ανοχή απέναντι σε ανεγκέφαλους νταήδες»

sydkak - sdkkΜε αφορμή την επίθεση του αθλητή του Δειλινού, Γιώργου Καφούση στον διαιτητή της αναμέτρησης με την Ακαδημία Ρεθύμνου, ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Κρήτης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί την απόφαση να μην προχωρήσουν σε αποκλεισμό ορισμού διαιτητών από το Δειλινό, ενώ τονίζουν πως δεν πρόκειται να υπάρξει μηδενική αντοχή σε ανεγκέφαλους νταήδες.

Αναλυτικά:

«Το είδαμε και αυτό… Βιαιοπραγία αθλητή εις βάρος διαιτητή στο κέντρο του γηπέδου, παρούσης αστυνομικής δύναμης και μπροστά στα έκπληκτα μάτια των εμβρόντητων θεατών…. Εμείς το μόνο που έχουμε να απαντήσουμε σε προκλητικές και ανυπόστατες ανακοινώσεις, οι οποίες μάλιστα μοναδικό σκοπό έχουν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα βασικά και κυρίαρχα σημεία ενός τελικού αγώνα για το Ανδρικό Πρωτάθλημα είναι, ΝΤΡΟΠΗ.

Παρά το γεγονός ότι η αντίδρασή μας θα ήταν εντελώς διαφορετική σε άλλο χρονικό σημείο του πρωταθλήματος και προκειμένου να μην κατηγορηθούμε, για άλλη μια φορά, ότι με τη στάση μας δυναμιτίζουμε το πρωτάθλημα και επηρρεάζουμε την ανάδειξη πρωταθλητή στην Κρήτη, σύσσωμο το ΔΣ αποφάσισε να μην προχωρήσει σε αποκλεισμό ορισμού διαιτητών για την ομάδα «Α.Ο. ΔΕΙΛΙΝΟ» αλλά να αφήσει τη σειρά των τελικών να διεξαχθεί κανονικά.

Ως Σύνδεσμος, δηλώνουμε την πλήρη στήριξη στο διαιτητή‐μέλος μας. Τελούμε εν αναμονή έκδοσης απόφασης από την ΕΚΑΣΚ, και ως Σύνδεσμος, συνεπής στη στάση μας για μηδενική ανοχή απέναντι σε ανεγκέφαλους νταήδες, επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματός μας για περαιτέρω ενέργειες.

Τέλος, καλό θα ήταν οι ιθύνοντες του ΑΟ ΔΕΙΛΙΝΟΥ, να προβληματιστούν για τη στάση τους και για τη συμπεριφορά αθλητών‐μελών του σωματείου τους, να μείνουν στην αγωνιστική παρουσία της ομάδος τους ‐όπως προς τιμήν του αναφέρθηκε ο προπονητής της‐ και να σταματήσουν να ασχολούνται με το κύρος, την αξιοσύνη και την ακεραιότητα των διαιτητών μας οι οποίοι, παρεμπιπτόντως, βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο και χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης σε Πανελλήνιο επίπεδο. Όλα τα υπόλοιπα, είναι απλώς ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.

Για το ΣΥ.Δ.ΚΑ.Κ

Ο Πρόεδρος
Η Γεν. Γραμματέας