«Μην δημιουργείτε εντυπώσεις, μην μειώνετε την αξία της υπερπροσπάθειας πέντε 18χρονων»…

Απάντηση στα όσα υποστηρίζει η Καρδίτσα για την τελευταία φάση του ματς με τον Πανερυθραϊκό δίνουν οι ιθύνοντες τον σύλλογο της Ερυθραίας, παραθέτοντας τους κανονισμούς διαιτησίας της FIBA. Παράλληλα οι «ερυθρόλευκοι» καλούν την ομάδα της Καρδίτσας να μην προσπαθεί να δημιουργεί εντυπώσεις, επισημαίνοντας ότι η νίκη για τον Πανερυθραϊκό ήρθε μέσα από υπερπροσπάθεια την οποία κατέβαλαν μάλιστα παίκτες 18 και 19 χρονών που είχε η ομάδα του Πανερυθραϊκού στη διάθεσή της λόγω πολλών τραυματισμών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση απάντηση του Πανερυθραϊκού αναφέρει:
«Παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον το βίντεο που ανήρτησε η πλευρά του ΑΣ Καρδίτσας, μέσα από το οποίο εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για την τελευταία φάση του μεταξύ μας αγώνα, υποστηρίζοντας ότι από τη στιγμή που σε μία διεκδικήσιμη μπάλα ο παίκτης μας (Σκάνδαλος) πατάει εκτός τελικής γραμμής, η κατοχή θα έπρεπε να δοθεί στην Καρδίτσα.

Επειδή λοιπόν καλό είναι να ενημερώνουμε και το φίλαθλο κόσμο για τους κανονισμούς του αγαπημένου μας αθλήματος, ώστε να το μαθαίνουμε καλύτερα και σε βάθος, σας παραθέτουμε την ακριβή παράγραφο (23.2.3) των Επισήμων Κανονισμών Διαιτησίας της FIBA:
«Εάν ένας παίκτης/ες κινείται/νούνται εκτός ορίων ή στο πίσω γήπεδο του, στη διάρκεια εμπλοκής της μπάλας, τότε υπάρχει διαδικασία αναπήδησης».

Όπως γίνεται αντιληπτό, βάσει των κανονισμών της FIBA, οι διαιτητές σωστά αποφάσισαν «τζάμπολ» στην προκειμένη φάση και η κατοχή θα δινόταν στην ομάδα μας, καθώς το «βέλος» έδειχνε Πανερυθραϊκό, κάτι που δεν πρόλαβε να συμβεί, καθώς ακούστηκε η κόρνα της λήξης.
Μην προσπαθείτε, λοιπόν, να δημιουργήσετε εντυπώσεις για… ίδιον όφελος, μειώνοντας την αξία της υπερπροσπάθειας που κατέβαλαν πέντε 18χρονοι/19χρονοι και όσοι έμπειροι μας έχουν απομείνει πλέον, εξαιτίας των πάρα πολλών τραυματισμών.
Ευχόμαστε στο Σωματείο της Καρδίτσας καλή συνέχεια, να πετύχει τους όποιους στόχους έχει θέσει και πάνω από όλα ΥΓΕΙΑ!».