Μην… πυροβολείτε τον προπονητή!

Μην… στήνετε στον τοίχο τον Θάνο, είναι η έκκληση που απευθύνει ο Πολυκράτης προς την ΕΟΚ με έγγραφό του προς την ομοσπονδία, με αφορμή την ποινή που του επέβαλλε για τα σχόλιά του. Οι ιθύνοντες τον σύλλογο επισημαίνουν παράλληλα ότι μια εξοντωτική ποινή θα έχει αντίκτυπο τόσο στην καθημερινότητα του προπονητή, καθώς ζει απ’ την προπονητική και μόνο, αλλά και στον σύλλογο διότι θα πρέπει ν’ αλλάξει τα δεδομένα της χρονιάς…

Αναλυτικά το έγγραφο έχει ως εξής:

Με έκπληξη διαβάσαμε τα όσα ανέγραψε στο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης «Facebook», ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ του Σωματείου της Μιχάλης Θάνος και αφορούσαν σε σχόλια απέναντι σε θεσμικά όργανα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Έπειτα από συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου μας, έχουμε να πούμε τα εξής: Στον αθλητισμό και γενικά έπειτα από αθλητικές συναντήσεις πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν στιγμές αντιπαράθεσης, πλην όμως ποτέ δεν πρέπει οι θεσμικοί παράγοντες της Σωματείου, ν’ αναφέρονται με υβριστικά σχόλια εναντίον θεσμικών παραγόντων Ομοσπονδιών.

Ως γνωστό το Σωματείο μας υπάρχει εδώ και 80 χρόνια στα αθλητικά δρώμενα της περιοχής, του νησιού, του Νομού. Θεωρούμε ότι η λανθασμένη αντίδραση του προπονητή του τμήματος μπάσκετ του Σωματείου μας Μιχάλη Θάνου, έγινε σε μία στιγμή ανθρώπινης αδυναμίας, λόγω προσωπικών του προβλημάτων όπως ανέφερε ενώπιον των μελών του ΔΣ του Σωματείου μας. Για δε τον προπονητή υπάρχει η εκκρεμότητα της ανακοίνωσης της τιμωρίας του, σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό του Συλλόγου και φυσικά καταδικάζουμε τα όσα δημόσια καταλόγισε σε ανθρώπους αλλά και θεσμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Πλην όμως λαμβάνοντας υπόψη και τον παράγοντα άνθρωπο, θα θέλαμε να ζητήσουμε την επιείκειά σας σχετικά με την ποινή του ισόβιου αποκλεισμού από την προπονητική του ιδιότητα. Η ομάδα μας έχει επενδύσει αρκετά χρήματα, τα περισσότερα από το υστέρημα των φιλάθλων του νησιού και η συνεργασία με τον κ. Μιχάλη Θάνο μέχρι και πριν λίγες ημέρες υπήρξε άριστη σε όλους της τομείς. Άλλωστε η προπονητική είναι ο κύριος πόρος εισοδήματος του προπονητή μας και τυχόν η ισχύς της τιμωρίας του, θα του δημιουργήσει σοβαρό βιοποριστικό πρόβλημα τόσο στην οικογένειά του, όσο και στον ίδιο, στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε και βιώνουμε όλοι της.

Έπειτα από συζητήσεις που έγιναν μεταξύ των μελών του ΔΣ θα θέλαμε να μας δικαιολογήσετε την απειρία μας στη διαχείριση «κρισίμων καταστάσεων», εφόσον πρόκειται για νέους ανθρώπους αλλά και νεοκλεγέντες στο ΔΣ που ασχολούνται με τον αθλητισμό. Η τιμωρία του προπονητή Μιχάλη Θάνου μας δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα λειτουργικότητας, αφού σχεδόν στα μέσα της αγωνιστικής περιόδου θα πρέπει να αναζητήσουμε νέο προπονητή, πράγμα δύσκολο εφόσον η ομάδα μας βρίσκεται σε ακριτική περιοχή της Ελλάδας και θ’ αναθεωρούσε τον αγωνιστικό σχεδιασμό της με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ειλικρινά θα θέλαμε να λάβετε υπόψη σας την μεταμέλειά μας σε όλα αυτά που συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες και να μας δώσετε το δικαίωμα μίας νέας αρχής, δηλώνοντας ότι θα αποτελέσουμε το παράδειγμα του «ευ αγωνίζεσθε».

Με τιμή

Ο πρόεδρος του ΑΟ Πολυκράτη

Ευάγγελος Καρράς