Μητσάκης: «Να μην τους αφήσουμε να βρουν ρυθμό»

mhtsakisΟι αγωνιστικές υποχρεώσεις… τρέχουν για τον Αετό, ο οποίος προετοιμάζεται εντατικά για να υποδεχθεί το Σάββατο (20/12, 5 μ.μ.) στο κλειστό του Στρέφη το Λαύριο, στο εξ’ αναβολής παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής. Ο Γιάννης Μητσάκης, εκ των αρχηγών και παλαιότερων παικτών της ομάδας, μίλησε στην επίσημη σελίδα του ΓΑΣ Αετός στο facebbok για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας στην Α2, για την “μάχη” με το Λαύριο και τον στόχο της παραμονής.

Για τη νίκη επί του Φίλιππου Βέροιας: “Ήταν ένα οριακό παιχνίδι που έπρεπε να νικήσουμε. Μας βοήθησε τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά, γιατί ο Φίλιππος είναι μια ομάδα με ίδιους στόχους και το γεγονός ότι καταφέραμε να πάρουμε και μια σημαντική διαφορά ίσως αποδειχθεί καθοριστική στη συνέχεια. Μην ξεχνάμε ότι ο αντίπαλος προέρχονταν από μια σπουδαία νίκη επί του Αρκαδικού και εάν χάναμε και πάλι στο γήπεδο μας, μετά και το στραβοπάτημα με τη Λιβαδειά, θα ήταν καταστροφικό για εμάς…”

Για την μέχρι τώρα πορεία του Αετού στην Α2: “Αντιμετωπίσαμε δύο βασικές δυσκολίες από το ξεκίνημα της σεζόν. Η πρώτη ήταν ότι άλλαξε κατά πολύ η ομάδα, καθώς ήρθαν πολλοί νέοι παίκτες και η δεύτερη η αποχώρηση του κόουτς Παπαμάρκου. Οι ομάδες δεν χτίζονται σε μία εβδομάδα και το γεγονός αυτό μας έφερε μια σημαντική σύγχυση. Μας στοίχησε η αποχώρηση του προπονητή και χρειαστήκαμε αρκετό χρόνο για να βρούμε και πάλι ρυθμό, χωρίς να σημαίνει ότι ακόμη δεν φαίνονται κάποιες παρενέργειες… Συν τοις άλλοις θα πρέπει να αναλογιστούμε ότι είχαμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα στην αρχή, ειδικά στην εβδομάδα που αντιμετωπίσαμε διαδοχικά Εθνικό, Καβάλα και Αρκαδικό. Ένα από τα αυτά τα ματς να είχαμε κερδίσει θα νιώθαμε πιο άνετα τώρα… Σε γενικές γραμμές η μέχρι τώρα πορεία μας είναι θετική, όμως θα μπορούσαμε να τα πάμε και καλύτερα. Ήταν κάποια ματς εκτός έδρας όπως με τον Ηρακλή, όπου μας στοίχησαν κάποια νεκρά διαστήματα και χάσαμε την πρωτοπορία στο σκορ και μαζί το παιχνίδι”.

Για τον αγώνα του Σαββάτου με το Λαύριο: “Είναι σημαντικό να μην αφήσουμε κανέναν παίκτη του αντιπάλου να βρει ρυθμό. Το Λαύριο διαθέτει εξαιρετικούς παίκτες που βρίσκονται σε τρομερή κατάσταση όπως οι Σακελλαρίου – Γιαννακόπουλο, ενώ όλο το ρόστερ του είναι ποιοτικό. Είναι μια ομάδα με ίδιο κορμό τα τελευταία χρόνια, ίδιο προπονητή και ίδια φιλοσοφία και γι’ αυτό παρουσιάζει τόσο καλό πρόσωπο. Θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα το κομμάτι των αλλαγών στην άμυνα που κάνει το Λαύριο, να μην είμαστε στατικοί στην επίθεση και να χτυπήσουμε εκεί που διακρινόμαστε, δηλαδή στον αιφνιδιασμό και τη πίεση”.

Για το αν θα καταφέρει ο Αετός να πετύχει τον στόχο της παραμονής: “Έχουμε πίστη στην ομάδα και τις δυνατότητες της και είμαστε αισιόδοξοι για μια καλή χρονιά. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι λίγο καλύτερη ψυχολογία όταν κάποιο ματς… στραβώνει. Η Α2 είναι ένα πολύ δύσκολο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, σαφώς πιο μπασκετικό από τη Β΄ Εθνική. Η συνέχεια θα είναι κομβική για εμάς. Μετά το ματς με το Λαύριο αντιμετωπίζουμε κατά σειρά τον Ερμή Λαγκαδά, τον Ηλυσιακό και τον ΟΦΗ και αν κάνουμε τουλάχιστον δύο νίκες θα είμαστε καλά…”.