Μητσάκης: «Να μην φοβηθούμε την αποτυχία»

Ενας αγώνας, μία χρονιά, μία κατηγορία. Κάπως έτσι έχει η κατάσταση για την Αναγέννηση Φλόγας, η οποία θα παίξει ολόκληρη την κατηγορία σε ένα παιχνίδι, στον Εύοσμο, έχοντας όμως και το δύσκολο έργο να υπερκαλύψει τη διαφορά των 8 πόντων με την οποία ηττήθηκε στον πρώτο γύρο από τον Αίαντα. «Είναι πολύ δύσκολο αλλά θα το παλέψουμε. Παίξαμε καλά κόντρα στον Ηρακλή, νικήσαμε, αλλά δεν ήρθε η ήττα που περιμέναμε του Ευόσμου στη ΜΕΝΤ, άρα θέλουμε πλέον και τη διαφορά. Από τη στιγμή που ο Αίαντας έχει το μαξιλαράκι των οκτώ πόντων, θα είναι σίγουρα το φαβορί» λέει ο Γιάννης Μητσάκης στο Infobasket.

«Είμαστε η πιο ταλαιπωρημένη ομάδα της Β’ Εθνικής. Χάσαμε τέσσερις βασικούς παίκτες κατά τη διάρκεια της χρονιάς, κάτι που αν συνέβαινε σε άλλη ομάδα, μπορεί να μην έκανε ούτε νίκη. Με τόσα προβλήματα που είχαμε, είναι ευχής έργο που φτάσαμε μέχρι εδώ. Αυτό θέλαμε. Να φτάσουμε μέχρι το τελευταίο παιχνίδι και να τα παίξουμε όλα για όλα στον Εύοσμο. Το θέμα είναι να μην φοβηθούμε την αποτυχία» συνεχίζει ο γκαρντ της Αναγέννησης Φλόγας.

Κόντρα στον Ηρακλή ο Μητσάκης έβαλε 24 πόντους και μοίρασε πάνω από μια… ντουζίνα ασίστ, ωστόσο απογεύματα σαν αυτό είναι απλά μέρος της… καθημερινότητας του, από τη στιγμή που η Αναγέννηση έχασε τόσους παίκτες στην πορεία. «Πρέπει να είμαι και δημιουργός, αλλά και σκόρερ. Δεν είμαι ο μόνος που πρέπει να κάνει πολύ περισσότερα πράγματα από τη στιγμή που έφυγαν τέσσερις παιδιά. Υπάρχουν παίκτες, όπως ο Σαμαράς ή ο Κυριώτης, που δεν έπαιζαν καθόλου και τώρα παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο» τονίζει ο πρώτος σκόρερ της Αναγέννησης.