Μια αγωνιστική γεμάτη ντέρμπι, κορυφής και παραμονής!

Η 23η αγωνιστική κρύβει μεγάλα παιχνίδια τόσο στην κορυφή όσο και στα χαμηλά πατώματα. Πανελευσινιακός και Απόλλωνας έχουν δύσκολες εξόδους, αλλά και ομάδες που έχουν στόχο τη σωτηρία τους κοντράρονται μεταξύ τους.

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΠΕΡΑΜΑ (ΔΑΚ Λευκάδας, 17:00)

Ντέρμπι και για τις δύο ομάδες καθώς και οι δύο παλεύουν για την παραμονή τους. Η Δόξα με όπλο την έδρας της θα παλέψει να ξεφύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού, όμως από την άλλη, το Πέραμα έχει δείξει ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Το παιχνίδι αναμένεται αρκετά ανταγωνιστικό καθώς ο πόθος για τη νίκη και για τους δύο είναι μεγάλος.

ΛΑΥΡΙΟ – ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ (Λαυρίου, 17:00)

Το Λαύριο θέλει να αφήσει πίσω του την εμφάνιση της περασμένης αγωνιστικής και να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα που θα το κρατήσουν και όσο το δυνατόν ψηλότερα. Ο Πανερυθραϊκός από την άλλη καίγεται για βαθμούς. Μπορεί μέχρι σήμερα να βρίσκεται πάνω από την ανεπιθύμητή ζώνη, αλλά αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, αφού ακόμα όλα είναι ρευστά.

ΑΕΚ ΑΡΓΟΥΣ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ (ΔΑΚ Αργους, 17:00)

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του θα κατακτήσει εκτός απροόπτου το Παγκράτι παίρνοντας ένα εύκολο απόγευμα στο Αργος.

ΑΕΚ – ΟΦΗ (3ο ΚΓ Ανω Λιοσίων, 15:00)

Εναι σημαντικό παιχνίδι. Η ΑΕΚ με νέο τεχνικό, τον Δημήτρη Παπαδόπουλος, θα επιδιώξει να επιστρέψει στις νίκες και να κυνηγήσει ότι … προλαβαίνει. Ο ΟΦΗ όμως, δείχνει να έχει βρει τα πατήματά του, αυτό και μόνο καθιστά το ματς ιδιαίτερα αμφίρροπο.  Οι δύο ομάδες απέχουν μόλις ένα βαθμό(35 έναντι 34).

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ – ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Λαγκαδά, 17:00)

Άλλο ένα ντέρμπι παραμονής με τον Ερμή να αναζητά τους δύο βαθμούς που θα τον διατηρήσουν σε απόσταση ασφαλείας από την τελευταία πεντάδα.  Όμως, ο Πιερικός παίζει τα τελευταία του χαρτιά ώστε να σώσει την κατηγορία. Κάτι που σημαίνει ότι η ομάδα της Κατερίνης θα παλέψει μέχρι τέλους για τους δύο βαθμούς.

ΑΜΥΝΤΑΣ – ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ (Δάφνης, 17:00)

Ή κερδίζει ή χάνεται.… Κάπως έτσι βλέπουν στον Αμύντα το επερχόμενο ματς με τους Ικαρους. Η ομάδα του Αλέξη Ζαβού χρειάζεται οπωσδήποτε τους δύο βαθμούς για να έχει βάσιμες ελπίδες για τη σωτηρία του. Όμως, οι Σερραίοι βρίσκονται στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και εκεί θέλουν να παραμείνουν.  Η παράδοση ωστόσο θέλει τον Αμύντα να κατακτά τη νίκη.

Ν. ΚΗΦΙΣΙΑΣ – ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Ν.Κηφισιάς, 17:00)

Το ντέρμπι της αγωνιστικής με τους φιλοξενούμενους να παλεύουν για την πρωτιά. Η ομάδα των βορείων προαστίων όμως,  μετρά εννέα συνεχόμενες νίκες στην έδρας της. Αυτό και μόνο δείχνει τη δυναμική της Νέας Κηφισιάς στο σπίτι της και γι΄αυτό το παιχνίδι αναμένεται ιδιαίτερα σκληροτράχηλο. Ο Πανελευσιναικός, για ακόμα ένα Σάββατο καλείται να υπερασπιστεί την πρωτιά του και να παραμείνει ο… αρχηγός του παιχνιδιού. Αυτό και μόνο αποτελεί υψηλό κίνητρο.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Τρίπολης, 17:00)

Ένα ακόμα σπουδαίο παιχνίδι. Οι Αρκάδες θεωρητικά έχουν υψηλότερο κίνητρο καθώς εκτός του ότι θέλουν να σκαρφαλώσουν υψηλότερα στο βαθμολογικό πίνακά, υπάρχει και η κακιά ανάμνηση της ήττας του πρώτου γύρου. Ο Αρκαδικός παρότι ήταν μπροστά σε όλο το ματς κατάφερε μέσα στα τελευταία 50 να χάσει ένα δικό του παιχνίδι. Από την άλλη, ο Απόλλωνας μπορεί να έχει μια απόσταση τριών βαθμών από τους τρίτους, Ικαρους αλλά αυτό δεν εφησυχάζει τους πατρινούς καθώς στόχος είναι να κρατήσουν αυτό το προβάδισμα.