Σαν δοκιμαστικά του μεγάλου φινάλε φαίνεται η 25η αγωνιστική, αφού με την ολοκλήρωση της οι ομάδες θα παραταχτούν έτοιμες για τα μελλούμενα. Εκκίνηση κάνουν τα παιχνίδια των κρητικών συλλόγων τη σημερινή ημέρα (Σάββατο 14/05).

Το πρωτοπόρο Ηράκλειο θα μεταβεί στη Λιβαδειά με μόνο στόχο τους δυο βαθμούς, ώστε να αφοσιωθεί πλήρως στο φινάλε του πρωταθλήματος και στο ντέρμπι με τον Φιλαθλητικό.

Την ίδια ώρα και με παράλληλες βλέψεις με τους συντοπίτες (18:00) ο Εργοτελης θα φιλοξενήσει στο Λίντο τον ουραγό Ίκαρο Ικαρίας. Σε περίπτωση επίτευξης των σχεδίων του η ομάδα του Γιώργου Μακράκη θα βάλει γερά θεμέλια για την παραμονή στην κατηγορία.
Τα προεόρτια πριν το καθοριστικό παιχνίδι θέλει να πανηγυρίσει και ο σύλλογος του Τάκη Ζήβα απέναντι στην Έξω Παναγίτσα, η οποία έχασε σημαντικό έδαφος τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές.

Ως τη Χαλκίδα θα ταξιδέψει ο πικραμένος Σπόρτιγκ, θέλοντας τουλάχιστον να πανηγυρίσει δυο τελευταίες νίκες.
Σε αντίθεση με τα πιστεύω των «μπλαουγκράνα» έρχεται όμως ο σύλλογος της Εύβοιας, καθώς επιθυμεί να πάρει το αίμα της πίσω από το «γκάζο» του πρώτου γύρου στα Πατήσια. Σημαντικό πρόσωπο της αναμέτρησης πριν ακόμα αρχίσει εμφανίζεται ο Δήμος Φωτίου, καθώς το νυν αστέρι των «μπλε» υπήρξε μέρος της ιστορικής ομάδας όταν πρωταγωνιστούσε στην Α2.

Το τελευταίο του χαρτί για την εκπλήρωση των στόχων του παίζει στο Ίλιον, ο Αργοναύτης απέναντι σε ένα πολύ καλά προετοιμασμένο αντίπαλο όπως είναι η Ένωση.
Τα προ τελευταία, σαράντα του λεπτά της σεζόν, θέλει να ευχαριστηθεί ο Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας κατακτώντας ακόμα ένα ροζ φύλλο αγώνα απέναντι στο επίφοβο για πτώση Ψυχικό.

Τέλος, Φάληρο και Γέρα έρχονται αντιμέτωπη σε ένα ματς χωρίς ιδιαίτερη βαθμολογική σημασία καθώς και οι δυο ήδη πήραν το δρόμο της επιστροφής για τις τοπικές κατηγορίες.

Το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής
(Σάββατο 14/05)

Εργοτέλης –Ίκαρος Ικαρίας ( λιντο, 18:00)
Λιβαδειά – Ηράκλειο (Λιβαδειάς, 18:00)

(Κυριακή 15/05)
Φιλαθλητικός – Έξω Παναγίτσα ( Ζωγράφου, 17:00)
Ιωνικός Ν.Φ. – Ψυχικό (Ζ.Αλεξανδρου, 17:00)
Ένωση Ιλίου – Αργοναύτης Τριγλίας β Ιλίου, 17:00)
Χαλκίδα– Σπόρτιγκ (Kανήθου, 17:00)
Π. Φάληρο- Παπάδος Γέρας (Καλλιθέας  14:00)