Μιλάνε εντός και… εκτός γηπέδου!

source: aekvoice.gr
source: aekvoice.gr

Στόχος επετεύχθη για την ΑΕΚ με την άνετη επικράτηση επί του Λαυρίου, καθώς οι “κιτρινόμαυροι” ήθελαν πριν την διακοπή των γιορτών να μετρούν το… απόλυτο 8/8. Κάτι που έγινε κι αυτό όπως σχολίασε ο εκ των κινητήριων μοχλών της Ένωσης Φώτης Βασιλόπουλος, ήταν απόρροια της καλής προετοιμασίας της ομάδας. Βέβαια οι “κιτρινόμαυροι” μπορεί να… μίλησαν στο γήπεδο, όμως φροντίζουν να φωνάζουν παρών κι εκτός με την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσουν στην Ογκολογική μονάδα Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – Ελπίδα” την προσεχή Τρίτη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Φώτης Βασιλόπουλος
– Το «8 στα 8» που ήταν ο στόχος σας μέχρι την διακοπή του πρωταθλήματος για τις γιορτές πραγματοποιήθηκε, με τη νίκη κόντρα στο Λαύριο. Πώς παρά τα αγωνιστικά προβλήματα που υπήρχαν, τα καταφέρατε τελικά;
«Το παιχνίδι εξελίχθηκε εύκολα, όχι βέβαια τόσο εύκολα όσο δείχνει το τελικό σκορ. Το Λαύριο είναι καλή και επικίνδυνη ομάδα όμως εμείς είχαμε δουλέψει όλη την προηγούμενη εβδομάδα στο πως μα περιορίσουμε τα ατού τους και το καταφέραμε. Το πόσο καλά προετοιμασμένοι ήμασταν, αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ο Κακιούζης ειδικά, που είναι και ο πρώτος σκόρερ τους, έμεινε στους εννέα πόντους.
Από εκεί και πέρα ο προπονητής μας κατάφερε να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε το πόσο κρίσιμο ήταν το συγκεκριμένο ματς και να ξεπεράσουμε τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζαμε, με εμένα και τον Αντώνη (Μάντζαρη) που τελικά δεν κατάφερε να παίξει. Εγώ έκανα προσπάθεια όλη την εβδομάδα και ανταπεξήλθα στο παιχνίδι. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι ήταν ένα ιδιαίτερο κρίσιμο παιχνίδι αλλά και ότι δεν έχουμε το περιθώριο για να χάσουμε άλλο ματς στην έδρα μας».

– Προσωπικά, παρά το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζεις, έκανες για ακόμα μία φορά εκπληκτική εμφάνιση, σημειώνοντας 32 πόντους. Σε ικανοποιεί το γεγονός;
«Όπως έχουμε πει κι άλλες φορές πάντα προσπαθώ να κάνω αυτό που χρειάζεται η ομάδα για να κερδίζει. Άλλες φορές χρειάζεται να παίξω πιο δυνατά στην άμυνα, να τροφοδοτώ τους συμπαίκτες μου για να σκοράρουν και άλλες στην επίθεση και να σκοράρω. Απολαμβάνω τεράστια εμπιστοσύνη τόσο από τον προπονητή μου όσο και από τους συμπαίκτες μου και αυτό είναι κάτι που στο ψυχολογικό κομμάτι με βοηθά πολύ.
Πάντως όλα τα παιδιά έχουν τον ρόλο τους και όπως έχουμε δει πάντα υπάρχει κάποιος διαφορετικός παίκτης που αναλαμβάνει τα ηνία στο σκοράρισμα. Έτσι κι αλλιώς δεν έχει σημασία το ποιος είναι ο πρώτος σκόρερ. Όλοι παίζουν για να κερδίζει η ομάδα. Κάθε παίκτης ξεχωριστά δίνει σε κάθε ματς ό,τι μπορεί για να φτάνει η ομάδα στον στόχο της».

– Ποιος είναι ο επόμενος στόχος με την επανέναρξη της Α2;
«Ο στόχος για εμάς είναι ξεκάθαρος από την αρχή της χρονιάς. Έχουμε επιλέξει να μην λέμε πολλά αλλά να… μιλάμε και να δείχνουμε στο γήπεδο τι μπορούμε να κάνουμε για να κερδίζουμε έτσι και το κάθε παιχνίδι αλλά και τον κόσμο μας».

«Υγεία και ψυχική δύναμη»
Ο αρχηγός της ΑΕΚ αναφέρθηκε και στην επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει η ομάδα την ερχόμενη Τρίτη (20 Δεκεμβρίου) στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – Ελπίδα», τονίζοντας: «Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και διοικείται από μια σοβαρή διοίκηση. Η απόφαση για την επίσκεψη στο νοσοκομείο, ειδικά αυτές τις γιορτινές ημέρες, ήταν πολύ σημαντική και μας γεμίζει ικανοποίηση. Το να δώσουμε, έστω και λίγη χαρά, σε αυτά τα μικρά παιδιά, είναι κάτι που μας κάνει να νιώθουμε όμορφα».

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον κόσμο της ΑΕΚ, στέλνοντας μάλιστα και την δική του ευχή εν όψει των γιορτών.
«Ο κόσμος είναι πικραμένος που βλέπει την ομάδα στην Α2 και μπορώ να καταλάβω πολύ καλά πως νιώθει γιατί είμαι ένας από αυτούς. Πιστεύω ότι κάθε μέλος της ΑΕΚ, είτε πρόκειται για προπονητή, είτε για διοίκηση είτε για αθλητή γνωρίζει σε ποια ομάδα βρίσκεται, αναγνωρίζει την ιστορία της και δίνει σε κάθε ματς το 101% των δυνατοτήτων του για να κερδίσει.
Αυτό είναι κάτι που το έχει καταλάβει και ο κόσμος μας που γενικά είναι ένας κόσμος τον οποίο δύσκολα μπορεί κάποιος να τον κοροϊδέψει. Θεωρώ, λοιπόν, ότι παιχνίδι με το παιχνίδι η παρουσία των φίλων μας θα αυξάνεται. Ο κόσμος θα αφήσει στο πίσω μέρος του μυαλού του τουλάχιστον για έξι μήνες το που βρίσκεται η ομάδα και θα μας βοηθήσει, όπως κάνει και τώρα, για να επιστρέψει η ΑΕΚ εκεί που της αξίζει», τόνισε και ολοκλήρωσε: «Εύχομαι στις δύσκολες μέρες που περνάει γενικά η χώρα μας, πάνω από όλα να έχουμε την υγεία μας και κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο καθένας μας, να βρίσκει την ψυχική δύναμη για να το ξεπερνάει».