Ο Ιωνικός Νίκαιας κάνει φέτος τα πρώτα του βήματα στη Γ’ Εθνική ύστερα από δύο χρόνια στην ΕΣΚΑΝΑ και πριν ακόμα μπει στο χορό, τον… τιτλοφόρησαν το μεγάλο φαβορί για την άνοδο. Οι φίλαθλοι του μάλιστα αδημονούν να ζήσουν στιγμή όπως τότε, που ο Παναγιώτης Γιαννάκης έφερε μεγάλες χαρές στη Νίκαια.Ο τωρινός προπονητής του, Δημήτρης Μισιακός, που έχει αναλάβει αυτή την πρόκληση, μίλησε στο infobasket.gr γι’ αυτές τις… φήμες.

Αρχικά, αναφέρθηκε στο ματς με τον Εργοτέλη:

«Ήταν μόλις η δεύτερη αγωνιστική, ξέραμε ότι ο Εργοτέλης είναι σκληρή ομάδα, με έμπειρους παίκτες και με αρκετά νέα παιδιά που έχουν ενθουσιασμό. Ήμασταν αρκετά προετοιμασμένοι για ένα δύσκολο παιχνίδι τελικά όμως βήμα βήμα, τα καταφέραμε» δήλωσε ο Δημήτρης Μισιακός και συνέχισε για το πώς εξελίχτηκε σε ντέρμπι: «Ξέραμε ότι ο Εργοτέλης παλεύει μέχρι το τέλος, άρα ήμασταν υποψιασμένοι όλη τη εβδομάδα για ένα παιχνίδι το οποίο θα ήταν αρκετά δύσκολο».

Θα θέλατε να ορίσετε κάποιον ως παίκτη «κλειδί» για τη νίκη;

«Το αποτέλεσμα ήρθε από ομαδική δουλειά, όλοι οι παίκτες την κατάλληλη στιγμή έδειξαν το κατάλληλο σθένος και όλα τα παιδιά μαζί μπόρεσαν και έφεραν τη νίκη στην ομάδα».

Πριν ακόμα αρχίσει το πρωτάθλημα οι γνώστες της κατηγορίας έχουν ορίσει τον Ιωνικό ως το φαβορί για την άνοδο. Εσείς τι πιστεύετε;

«Καταρχήν είναι πολύ νωρίς για να πούμε ποια ομάδα είναι φαβορί και πια όχι. Είναι μια πολύ δύσκολη κατηγορία με πολύ έμπειρους παίκτες, με παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε υψηλότερες κατηγορίες και εμείς αυτό που θέλουμε είναι παιχνίδι με το παιχνίδι να είμαστε σοβαροί και πειθαρχημένοι. Οι τίτλοι είναι για τους… έξω, εμείς πηγαίνουμε βήμα βήμα».

Τέλος, για το ματς με το Μίλωνα μας είπε:

«Τώρα έχουμε μπροστά μας 15 μέρες να προετοιμαστούμε, λόγο του κενού του επόμενου σαββατοκύριακου. Παίζουμε με το Μίλωνα, εκτός έδρας. Είναι μια ιστορική ομάδα, αρκετά καλή και γι αυτό θα προετοιμαστούμε με την ίδια πειθαρχία και συγκέντρωση που είχαμε μέχρι τώρα».