Η Εθνική Παίδων διατήρησε με χαρακτηριστική ευκολία το αήττητο της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κόντρα στην Γερμανία. Και παρότι έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή της στους “8”, σύμφωνα με τον Γιάννη Μιχαλούτσο, δεν χαλαρώνει.

«Δεν περιμέναμε ότι θα ήταν τόσο εύκολο το παιχνίδι με την Γερμανία. Στην πραγματικότητα, όμως, έγινε εύκολο επειδή ακολουθήσαμε κατά γράμμα τις οδηγίες του προπονητή μας».

Για την πρόκριση στα προημιτελικά, είπε:

«Δεν χαλαρώνουμε. Εχουμε άλλο ένα παιχνίδι που πρέπει να το κερδίσουμε ώστε να αντιμετωπίσουμε, θεωρητικά τουλάχιστον, πιο εύκολο αντίπαλο στα προημιτελικά. Σίγουρα, όμως, είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε ήδη καταφέρει να πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση».

Για το επόμενο παιχνίδι, τόνισε:

«Την Τουρκία την είχαμε αντιμετωπίσει τον χειμώνα στην Σακάρια και είχαμε κερδίσει. Επίσης, την έχουμε κερδίσει και τις δύο φορές που έχουμε αναμετρηθεί σε φιλικά προετοιμασίας. Αυτό, όμως, δεν λέει τίποτα… Η Τουρκία είναι πολύ καλή ομάδα. Τρέχει καλά στον αιφνιδιασμό και έχει καλές μονάδες. Είναι δυνατοί στο ένας ένας. Ολες οι νίκες είναι καλές για αυτό και θέλουμε να κερδίζουμε συνέχεια. Εκτός από την πρωτιά για εμάς αποτελεί κίνητρο και το αήττητο. Θέλουμε να το διατηρήσουμε».

Για το στόχο της ομάδας:

«Ολοι στο βάθος του μυαλού μας έχουμε ένα μετάλλιο. Εχουμε όμως πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας και πολλούς δύσκολους αγώνες. Οπότε, λειτουργούμε, όπως λειτουργήσαμε από το ξεκίνημα αυτής της διοργάνωσης. Βάζουμε κοντινούς στόχους, οπότε στόχος πάντα είναι το επόμενο παιχνίδι».