Μιχελάκος: «Οποιος βρεθεί την κατάλληλη στιγμή , θα έχει και το πάνω χέρι»

Προβάδισμα για τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας έκανε το περασμένο Σάββατο, ο Τρίτων μετά τη νίκη του επί του Ψυχικού.  Ο Μιχάλης Μιχελάκος, μίλησε στην εκπομπή του ΕΟΚ για την πορεία της ομάδας του, τα προβλήματα που αντιμετώπισε αλλά και τα φαβορί για την άνοδο. 

Για τη μέχρι τώρα πορεία του Τρίτωνα: «Η χρονιά ξεκίνησε με τη λογική να έχουμε τη φιλοδοξία να καταφέρουμε να είμαστε τουλάχιστον διεκδικητές της ανόδου. Αυτήν τη στιγμή είμαστε σε αυτήν τη λογική. Βέβαια θα θέλαμε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί για την 1η θέση, αλλά η Καρδίτσα με τη συνολική φετινή εικόνα της κατάφερε πανάξια να πάρει την άνοδο και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα και στον κόουτς Λιόγα. Σχετικά με το πού βρισκόμαστε εμείς, δε θα έλεγα ότι είμαστε σε τόσο πλεονεκτική θέση σχετικά με τη 2η θέση,το Ψυχικό έχει ξεκάθαρο προβάδισμα σε αυτό το κομμάτι. Από την πλευρά μας θα πρέπει να εξασφαλίσουμε το πλεονέκτημα μέσω ενός δύσκολου παιχνιδιού που έχουμε το Σάββατο (07/05) στο Μαρούσι».

Για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν: «Πήραμε παιδιά έμπειρα για την κατηγορία, παιδιά που ξέρουν το «δρόμο» και τη λογική της κατηγορίας, αλλά και του στόχου που θέσαμε απ’ την αρχή. Συνέβησαν πολλές αναποδιές μέσα στη χρονιά, δεν είναι μόνο ο τραυματισμός του Τσόχλα ή η φυγή του Μαυροκεφαλίδη, έχουμε χάσει αρκετά παιχνίδια στον πόντο και γενικά είμαστε σε μια διαδικασία που προσπαθούσαμε συνέχεια να μπούμε στον «ίσιο δρόμο» και δυσκολευόμασταν. Μέσα στο 2022 είχαμε και τον κορωνοϊό, οπότε προσπαθούσαμε συνέχεια να μπούμε σε μία λογική που δεν ήταν εύκολη. Για την ομάδα του Τρίτων πάντως, στην 1η της πραγματικά χρονιά που προσπαθεί να κάνει κάτι μεγάλο, για τα δεδομένα μας είμαστε σε μια πολύ καλή διαδικασία».

Για την σταθεροποίηση του Τρίτωνα στην Α1, αν και εφόσον ανέβει: «Μόνο τα οικονομικά κριτήρια να συγκρίνουμε,η Α2 με την Α1 είναι η μέρα με τη νύχτα. Ο Τρίτων είναι μια ομάδα με 80 χρόνια ιστορία, έχει πολλά πράγματα πίσω της και πολλά μπροστά της. Αν καταφέρουμε το «όνειρο» που υπάρχει σε αυτήν την ομάδα και μπορέσουμε μέσα απ’ όλα τις δυσκολίες να πάρουμε το «εισιτήριο» της ανόδου, τότε θα το δει η διοίκηση και οι αρμόδιοι και θα κρίνουν αν μπορεί η ομάδα ν’ ανέβει, να παίξει και να σταθεροποιηθεί στην Α1».

Για το γηπεδικό πρόβλημα: «Η διοίκηση έκανε μια συνάντηση με τον δήμαρχο. Το γηπεδικό πρόβλημα υπάρχει απ’ τη «γέννηση» της ομάδας, ποτέ δεν είχε για φυσική έδρα ένα κλειστό γήπεδο. Η ομάδα κατοικοεδρεύει στα Σεπόλια που ποτέ δεν υπήρχε γήπεδο εκεί. Τα τελευταία 7 χρόνια που βρισκόμαστε στις εθνικές κατηγορίες, παίζουμε στο «κλειστό του Στρέφη» που δεν καλύπτει σε μεγάλο βαθμό ούτε μια ομάδα εθνικών κατηγοριών, ούτε μια ομάδα με φιλοδοξίες σαν τις δικές μας φέτος».

Για το ποια ομάδα πιστεύει ότι είναι το φαβορί για την άνοδο: «Βρισκόμαστε όλες οι ομάδες των play-offs στο 1-1 στα μεταξύ μας ματς μετά και τη νίκη μας στο Ψυχικό. Είναι πάρα πολύ «ρευστά» τα πράγματα, όλες οι ομάδες έχουν ως σημείο αναφοράς την έδρα τους. Θεωρώ ότι όλες οι ομάδες έχουν ίσες πιθανότητες. Σίγουρα το πλεονέκτημα έδρας παίζει μεγάλο ρόλο, αλλά επειδή έχει βαθύνει αρκετά η χρονιά, θεωρώ ότι όποιος βρεθεί την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο timing με καλές εμφανίσεις, θα έχει και το πάνω χέρι».