Μιχελάκος: «Φέτος ήταν η σειρά μας»

Στον Τρίτωνα ζουν μεγάλες στιγμές καθώς πανηγυρίζουν την άνοδο στην Basket Laguet έπειτα από τη νίκη του επί του Ψυχικού στον πρώτο ημιτελικό του final four της Elite league.

Ο προπονητής των νικητών, Μιχάλης Μιχελάκος μίλησε μετά το τέλος της αναμέτρησης τονίζοντας μεταξύ άλλων τη σημαντικότητα να υπάρχει ομάδα από τα Σεπόλια στη μεγάλη κατηγορία. «Οι στιγμές είναι ξεχωριστές. Δεν είχα σκεφτεί ποτέ αυτό το λόγο που καλούμαι να κάνω. Είμαι εντυπωσιασμένος, εκστασιασμένος από τους παίκτες μου, από τη νοοτροπία και τη συνέπειά τους. Πολλές φορές τους ώθησα έξω από τα όρια, αλλά τους βγάζω το καπέλο. Είναι εκπληκτική στιγμή για τον Τρίτωνα, μετά από ένα ταξίδι τόσων ετών, να μπορούμε να μιλάμε ότι θεωρούμαστε ομάδα της Basket League. Έχουμε πολλούς πρωταγωνιστές όλα αυτά τα χρόνια, αλλά θέλω να σταθώ στους ανθρώπους που μας στήριξαν σε εύκολες και δύσκολες στιγμές. Θέλω να συγχαρώ το Ψυχικό και τον κόουτς Ρεμεντέλα. Ήταν ένας άξιος αντίπαλος. Πέρσι χαμογέλασαν εκείνοι, φέτος ήταν η σειρά μας. Για μένα μετά από 13 χρόνια στον σύλλογο που γαλουχήθηκα και ανδρώθηκα, είναι κάτι ξεχωριστό αυτό που ζω.

Ο Τρίτων έκανε πέρσι μια προσπάθεια, είναι μια ομάδα λαϊκής βάσης. Δεν χρειάζεται να πω τι σημαίνει για τα Σεπόλια να έχουν μια ομάδα στην Α1. Η Elite League είναι μια κατηγορία που έχει έρθει πιο κοντά στα επαγγελματικά δεδομένα, με τις αλλαγές που έκανε η ομοσπονδία και αυτή τη φοβερή γιορτή που έγινε σήμερα. Οι παίκτες μου με έβγαλαν ασπροπρόσωπο 100%, όλη τη χρονιά. Τα νιάτα, η φιλοδοξία, το κίνητρο και η αυτοπεποίθηση μάς κουβάλησαν όλη τη χρονιά».  

Με τη σειρά του, ο Νεμάνια Μανοΐλοβιτς ανέφερε: «Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα και τους φιλάθλους μας που ήταν ο έκτος μας παίκτης. Θέλα να ευχαριστήσω και τον κόουτς που με έφερε πίσω, γιατί είχαμε μια δουλειά που είχαμε αφήσει ανολοκλήρωτη. Μπράβο και στο Ψυχικό, γιατί έκανε πολύ καλή πορεία και πάλεψε πολύ. Δεν μας πίστευαν πολλοί, αλλά τα καταφέραμε. Πετύχαμε κάτι ιστορικό».

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Τσάμης, δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο, τον κόουτς, την ομάδα και όσους μας στήριξαν από την πρώτη μέρα. Είμαστε μια πραγματικά πολύ δεμένη ομάδα. Από την πρώτη μέρα θέλαμε όχι απλώς την εμπειρία, αλλά να παίξουμε και να πρωταγωνιστήσουμε. Είχαμε πολύ άξιους αντιπάλους, αλλά καταφέραμε να κυριαρχήσουμε».