Μολυβδάς: «Εκλεισε μια δύσκολη χρονιά»

Χαρές και πανηγύρια στην Κατερίνη, μετά τη νίκη του Πιερικού Αρχέλαου επί του Λαυρίου και την παραμονή του στην Α2. Η κόρνα της λήξης ήχησε και μέσα σε ένα κατάμεστο γήπεδο, ο Θανάσης Μολυβδάς και οι παίκτες του γιόρτασαν το γεγονός της σωτηρίας.

«Ο στόχος της παραμονής μας στην Α2 επιτεύχθηκε και θεωρώ ότι είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία για την ομάδα μας. Είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία των παιδιών που με την προσπάθειά τους και με τη διάθεση που έδειξαν, κατάφεραν κάτι που πριν ένα μήνα φαινόταν δύσκολο, αφού κερδίσαμε τρία στα τέσσερα παιχνίδια. Αξίζουν συγχαρητήρια, πραγματικά, σ΄ αυτά τα παιδιά γιατί προσπάθησαν, παλέψανε και ιδρώσανε για την ομάδα και για τον υπέροχο κόσμο που είναι δίπλα μας», ανέφερε αρχικά ο τεχνικός του Πιερικού ενώ δεν παρέλειψε να αναφερεθεί και σοτυς δύο προηγούμενους προπονητές της ομάδας:

«Μεγάλο βέβαια μερίδιο στην επιτυχία μας αυτή έχουν και οι δύο προπονητές που πέρασαν από εδώ, δηλαδή ο Δημήτρης Γαλάνης και ο Κώστας Σορώτος, οι οποίοι ο καθένας με τον τρόπο του άφησαν το στίγμα στην ομάδα μας και βοήθησαν πάρα πολύ ώστε να φθάσουμε σ΄ αυτό το γεγονός. ‘Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους που ήταν κοντά στην ομάδα μας και μας στήριξαν όλη τη χρονιά, ακόμη και στις δύσκολες στιγμές. Ήρθε η ώρα να ηρεμήσουμε, να ξεκουραστούμε λίγο και να αρχίσουμε σιγά – σιγά για την επόμενη μέρα της ομάδας που θα χαράξει η διοίκηση. Έκλεισε μια δύσκολη χρονιά με επισφράγισμα την επιτυχία της παραμονής μας. Όπως είπα και στους καλαθοσφαιριστές μας πριν αρχίσει ο αγώνας, αυτό που μένει είναι η εντύπωση και νομίζω ότι η τελευταία που αφήσαμε στον κόσμο της Κατερίνης, είναι πολύ καλή. Για μια ακόμη φορά τους ευχαριστούμε όλους που ήταν σε όλα τα παιχνίδια δίπλα μας. Καλό καλοκαίρι σε όλους».

Ξηρομερίτης: «Νωρίς για συμπεράσματα»

Με τη σειρά του ο βοηθός προπονητή, Χρήστος Ξηρομερίτης αναφέρθηκε στην επίτευξη του στόχου: «Η χρονιά τελείωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού πραγματοποιήσαμε τον στόχο που είχαμε θέσει από την αρχή της σαιζόν που ήταν οι δεκατρείς νίκες και η εξασφάλιση της παραμονής στην Α2. Επιπλέον, δείξαμε άτι έχουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο και παλέψαμε τα περισσότερα παιχνίδια είτε εντός, είτε εκτός έδρας. Είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα, σχόλια και αυτοκριτική για την πορεία μας στο πρωτάθλημα. Θα ξεκουραστούμε για λίγες μέρες και στη συνέχεια θα “κάνουμε ταμείο” για τη χρονιά που πέρασε βλέποντας τα πράγματα πιο ήρεμα και πιο αποστασιοποιημένα. Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα αυτή τη στιγμή είναι ότι ο Πιερικός Αρχέλαος γίνεται γνωστός στο χώρο του αθλητισμού για τη ζεστή του έδρα, τη φιλοξενία του και για και το γεγονός ότι πολλά νέα παιδιά της πόλης βρίσκονται κοντά στην ομάδα και στο μπάσκετ γενικότερα. Από την πλευρά μου θέλω ευχαριστήσω ειλικρινά τον Δημήτρη Γαλάνη για την συνεργασία που είχαμε για τρεις  σεζόν, τον Κώστα Σορώτο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και τον Θανάση Μολυβδά, ειδικά για τις τελευταίες είκοσι πέντε μέρες του πρωταθλήματος, καθώς επίσης τους φίλους και -κυρίως- την οικογένεια μου για τη συμπαράστασή τους».

Πόδας Δ.: «Ευχαριστώ τον μπασκετικό κόσμο»

Από την πλευρά του, Δημήτρης Πόδας, Μέλος Δ.Σ. του Πιερικού Αρχελάου και υπεύθυνος μάρκετινγκ του συλλόγου, δήλωσε: :«Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω τον κόσμο όχι μόνο για την παρουσία του στο γήπεδο, αλλά και για το γεγονός ότι αυτός είναι που δίνει υπόσταση και λόγο ύπαρξης σ΄ αυτή την ομάδα. Τις ομάδες τις δίνουν αξία οι άνθρωποι και η ιστορία. Προσωπικά θα ήθελα  να αφιερώσω αυτή τη μέρα που είναι αποτέλεσμα της τεράστιας προσπάθειας που γίνεται τα τρία τελευταία χρόνια με τη συνένωση, στον πρόεδρό μας τον Αποστόλη Πόδα, γιατί θεωρώ ότι έχει υπερβεί τον εαυτό του πάρα πολλές φορές για να βοηθήσει την ομάδα με όποιο τρόπο μπορεί. Ελπίζω η επόμενη μέρα να μας δώσει δύναμη να συνεχίσουμε αυτή την υπέροχη προσπάθεια που ξεκινήσαμε εδώ και τρία χρόνια. Ευχαριστούμε θερμά το μπασκετικό κόσμο της Πιερίας που ήταν και είναι πάντα δίπλα μας».

Το «παρών» στο κρίσιμο τελευταίο παιχνίδι με τον Λαύριο έδωσε και ο παλιός γνωστός καλαθοσφαιριστής  και νυν τεχνικός διευθυντής της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Νίκος Σταυρόπουλος, ο οποίος δήλωσε: «Μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση το ότι είναι Σάββατο, είναι εορταστικό τριήμερο και με θάλασσα στα δέκα λεπτά και το γήπεδο είναι γεμάτο. Αυτό μου κάνει πραγματικά μεγάλη εντύπωση σε έναν αγώνα μπάσκετ σε τέτοια περίοδο, το μήνα Ιούνιο. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα του Πιερικού Αρχελάου προσελκύει πολύ κόσμο,  θα προσελκύσει περισσότερο, έχει μια πολύ αξιόμαχη ομάδα και γιατί όχι κάποια στιγμή να μην κάνει και το επόμενο βήμα. Νομίζω πάντως ότι είναι πολύ κοντά σ΄  αυτό. ‘Όσο για το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα, έχει τα προβλήματά του. Έχει ομάδες που είναι με πολύ υψηλά μπάτζετ, δηλαδή Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός και η επόμενη βαθμίδα πιθανά να είναι ΠΑΟΚ – Άρης και μετά να είναι οι υπόλοιπες ομάδες. Γενικά το μπάσκετ που είδαμε φέτος δεν ήταν ποιοτικό. Υπήρχαν όμως ποιοτικοί παίκτες, αλλά όχι όμως ποιοτικές ομάδες».