Μολφέτας: «Αν θέλει γιορτή ας πάει στο “Τόφαλος”»

Δεν “λέει” να βρεθεί άκρη με το θέμα των εισιτηρίων για το ντέρμπι της Πάτρας ανάμεσα στην Ολυμπιάδα και τον Απόλλωνα. Από τη μία πλευρά η Ομοσπονδία λέει ότι αν οι «πορτοκαλί» δεν εκδώσουν εισιτήρια το ματς θα διεξαχθεί χωρίς φιλάθλους και από την άλλη η Ολυμπιάδα αρνείται να βγάλει εισιτήρια. Για το γεγονός αυτό μίλησε στο ΣΠΟΡ FM Πάτρας ο πρόεδρος του Απόλλωνα, Ανδρέας Μολφέτας ξεκαθαρίζοντας το πως έχει η κατάσταση.

Αναλυτικά:

-Είναι Τετάρτη, βρισκόμαστε τρεις μέρες πριν το ντέρμπι που όλη η Πάτρα θα ήθελε να είναι σε άλλο γήπεδο, με άλλες συνθήκες. Που βρισκόμαστε αυτή την ώρα σε ό/τι έχει να κάνει με την προσέλευση του κόσμου, την πώληση των εισιτηρίων κτλ;
«Νομίζω ότι τα γνωρίζετε όλα. Έχετε την εγκύκλιο, έχετε τους νόμους, έχετε τα πάντα στα χέρια σας. Τα γνωρίζετε».

-Τι θα συμβεί το Σάββατο;
«Να επαναλάβω και πάλι τη θέση μου, χωρίς να θέλω να διαταράξω οτιδήποτε. Πολύ νωρίς είχα ζητήσει από την ΚΑΕ Ολυμπιάς να μου διαθέσει το 30%. Αλλά μαθαίνω ότι δεν βγάζει εισιτήρια, δεν ξέρω γιατί».

-Αυτό δεν είναι εκτός κανονισμού;
«Το αν βγάζει ή δεν βγάζει εισιτήρια, ας το δουν οι αρμόδιοι. Εγώ είμαι υποχρεωμένος βάσει της εγκυκλίου και του νόμου να έχω εισιτήρια στα παιχνίδια. Εγώ, κόβω εισιτήριο και για τα διαρκείας μου. Κάθε διαρκείας που περνάει από την είσοδο, κόβω ένα εισιτήριο.

Θέλω να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι αντάξιο της ιστορίας της πόλης για το μπάσκετ και αυτή την κατεύθυνση ακολούθησα από την αρχή. Να έχω πολύ νωρίς 100 εισιτήρια ή 50 εισιτήρια – δεν ξέρω τι θα διέθετε η ΚΑΕ Ολυμπιάς, ως οφείλει να τα διαθέσει – και δεν ξέρω γιατί μιλάει για κληρώσεις και πακέτα, αφού είναι δικό τους θέμα. Ας μου έδινε τα εισιτήρια εμένα και ας κλήρωνε ότι ήθελε. Για να μην υπάρξουν αντιπαλότητες και να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι και ο καλύτερος ας κερδίσει».

-Ποιος είναι αυτός που θα αποφασίσει τι θα συμβεί;
«Η Ομοσπονδία διοργανώνει το πρωτάθλημα. Απ’ ότι ακούω και διαβάζω, ότι αν δεν εκδώσει εισιτήρια η ΚΑΕ Ολυμπιάς θα το κάνει κεκλεισμένων των θυρών. Λυπάμαι»…

-Αυτή την εντολή δεν την εκτελεί η Αστυνομία;
«Αυτή την εντολή πράγματι την εκτελεί η Αστυνομία».

 -Με την οποία έχετε έρθει σε επαφή;
«Όχι, ακόμα… Αύριο πάντως, δεν ξέρω αν θα γίνει, περιμένω, θα γίνει κάποια σύσκεψη».

-Πρέπει να γνωρίζει και ο κόσμος της Πάτρας τι θα γίνει. Μην μάθει τελευταία στιγμή και πηγαίνει άδικα στα Ροϊτικα…
«Εγώ γι’ αυτό ενημέρωσα νωρίς την ΚΑΕ Ολυμπιάς να μου το γνωστοποιήσει μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου, ώστε να έχω τον χρόνο να δώσω τα εισιτήρια εκεί που ήθελα να τα δώσω. Δεν κατέστη δυνατό αυτό, κατόπιν αυτού και εφόσον δεν έχω κάποιοι αποτέλεσμα, εγώ την Παρασκευή το πρωί θα καλέσω τα μέλη του συλλόγου μας αλλά και τους φιλάθλους μας να μην κατέβουν στα Ροϊτικα, με το σκεπτικό ότι μπορεί να βρουν εισιτήριο. Όλα τ’ άλλα είναι εκ του πονηρού, όσα γράφονται και διαδίδονται…».

-Γιατί όμως η Ομοσπονδία δεν το αντιμετωπίζει αυτό το θέμα που έχει προκύψει;
«Τι να σας πω; Αυτά πρέπει να μιλήσετε με τον κ. Τσαγκρώνη και την Ομοσπονδία. Εγώ πάντως στα παιχνίδια μου κόβω εισιτήρια. Η Αστυνομία με υποχρεώνει να κόβω εισιτήρια και να είναι θεωρημένα».    

-Θα είναι λυπηρό πάντως να υπάρξει παιχνίδι τέτοιας δυναμικής και ενδιαφέροντος, κεκλεισμένων των θυρών…
«Ακούω και μιλάνε για γιορτή του μπάσκετ. Η γιορτή, για να γίνει όχι στα χαρτιά και στα λόγια, πρέπει να είναι γιορτή. Και το μπάσκετ πράγματι είναι γιορτή. Είναι ωραίο άθλημα να το ευχαριστιέται το κόσμος και τα παιδάκια. Αν λοιπόν θέλει η ΚΑΕ Ολυμπιάς, έστω και την τελευταία στιγμή, να πρυτανεύσει η λογική, αν θέλει να γίνει μια γιορτή, αντάξια της πόλης για το μπάσκετ που αξίζει, ας πάει στο Τόφαλος να κάνει τον αγώνα και να μπουν 4.000 κόσμος και να έρθει ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιάς να καθίσει δίπλα μου».

-Αν το ήθελε αυτό η Ολυμπιάς, μπορεί να γίνει;
«Βεβαίως μπορεί. Όλα γίνονται όταν πρόκειται για το καλό του αθλήματος».

-Έχετε νέα καθόλου από τον «Νουρέγιεφ»;
«Πάει μια χαρά! Αυτό είναι ένα πρόβλημα που το ξεπέρασε ο «Νουρέγιεφ», όλοι είμαστε κοντά του. Όλοι το ευχαριστηθήκαμε, όλα πάνε καλά και πολύ γρήγορα ο Κώστας θα είναι δυνατός και πάλι κοντά μας. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο γεγονός των ημερών».