Μοσχοβίτης: «Μπορούμε το δύο στα τρία»

Η επιστροφή των ψηλών σηματοδότησε τη… νέα αρχή για τη Νέα Κηφισιά. Αποτέλεσμα, οι τρεις συνεχόμενες νίκες που με αποκορύφωμα αυτή της περασμένης αγωνιστικής απέναντι στην ΑΕΚ ανέβασαν την ομάδα των βορείων προαστίων πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Και μπορεί οι ψηλοί να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι για τη Νέα Κηφισιά, τη σημαντική, όμως δουλειά στο παιχνίδι με την ΑΕΚ την έκαναν οι… κοντοί. Για τρία δεκάλεπτα Σάββας Νικητάκης, Νίκος Κόκκαλης και Φίλιππος Μοσχοβίτης πραγματοποίησες εξαιρετικές εμφανίσεις, με τον τελευταίο να δίνει ρεσιτάλ!

«Ηταν ιστορικό παιχνίδι. Η  μεγαλύτερη επιτυχία του συλλόγου μετά την επίτευξη των ανόδων», αναφέρει αρχικά ο Μοσχοβίτης και συνεχίζει σχολιάζοντας τοσπουθδαίο αυτό αποτέλεσμα: «Θέλαμε πάρα πάρα πολύ τη νίκη, γιατί δεν ξέρουμε αν θα μας δίνεται η δυνατότητα κάθε χρόνο να αντιμετωπίζουμε τέτοιες ομάδες. Νομίζω ότι το καταφέραμε παίζοντας σοβαρά στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού αν εξαιρέσεις τα πρώτα και τα τελευταία πέντε λεπτά. Η ΑΕΚ έχει την ποιότητα και τους παίκτες, κάποιοι έχουν παίξει χρόνια Α1, άλλοι εξωτερικό όπως ο Σκλάβος, άλλοι ξέρουν την κατηγορία καλά, περιμέναμε την αντίδραση που έγινε. Αλλά ήμασταν συγκεντρωμένοι στο αμυντικό κομμάτι και σοβαροί στο επιθετικό».

Η στατιστική πολλές φορές δεν αποτυπώνει όλη την εικόνα. Ο έμπειρος γκανρτ ήταν καθοριστικός σε άμυνα και επίθεση, όπως άλλωστε στα περισσότερα σημαντικά παιχνίδια της ομάδας του: «Είναι θέμα εμπειρίας, έχω αγωνιστεί σε τέτοια ματς, έχω την ικανότητα, τη σοβαρότητα που μπορεί να μην είχα παλιότερα για να αντιμετωπίσω τέτοια παιχνίδια όπως πρέπει. Όμως, μεγάλο ρόλο παίζουν οι συμπαίκτες και ο τρόπος που αγωνίζεται η ομάδα, είναι κάτι που με βολεύει στο δικό μου παιχνίδι γι΄ αυτό και νομίζω ότι ανταποκρίνομαι καλύτερα μέσα στο παιχνίδι αλλά και σε όσα ζητά ο προπονητής μου μέσα στο γήπεδο».

Μπροστά υπάρχει το παιχνίδι με την ΑΕΚ Αργους, ένας αγώνας που αν η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου δείξει την ανάλογη ωριμότητα θα κατακτήσει τους δύο βαθμούς. Όμως η συνέχεια είναι … φωτιά! Λαύριο (εκτός), Δόξα Λευκάδας (εντός) και Αμύντας (εκτός) είναι τρία παιχνίδια που κρίνουν κατά πολύ την πορεία της Νέας Κηφισιάς: «Τρία ματς που θα σηματοδοτήσουν το μέλλον μας στην κατηγορία. Κερδίζοντάς τα ξεμπλέκουμε μια και καλή από οποιαδήποτε σκέψη του υποβιβασμού και από εκεί και πέρα κοιτάμε το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα που μπορεί να κατακτήσει η ομάδα. Από το Λαύριο, ίσως να είναι το μοναδικό ματς που αν χάσεις ίσως να μην σου στοιχήσει ιδιαίτερα. Αλλά τα άλλα δύο παιχνίδια με Δόξα και Αμύντα αν χαθούν θα μπλέξουμε σε περιπέτειες. Μία εβδομάδα κάνεις μία ήττα και βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού και την άλλη κερδίζεις είσαι πάνω. Νομίζω όμως, ότι επειδή είμαστε πλήρεις και επειδή δουλεύουμε καλά τον τελευταίο καιρό, μπορούμε να πετύχουμε το 2 στα 3».

Όμως, πιο είναι το ματς-κλειδί ; «Το Λαύριο είναι καλή ομάδα, και εκτός έδρας παρουσιάζεται ακόμα καλύτερη. Με τη λογική ότι μπορούν και άλλες ομάδες να χάσουν στο Λαύριο ή έχουν χάσει ήδη, μπορεί να πεις ότι αν ηττηθείς δεν έγινε κάτι, αν κερδίσεις γίνονται πολλά. Το πιο καθοριστικό ματς από τα τρία είναι αυτό, κάνοντας μια νίκη ακόμα αποκτάς ψυχολογία για ακόμα καλύτερα πράγματα».

Στην αρχή της σεζόν η ομάδα δεν παρουσιάστηκε όπως θα ήθελε εξαιτίας απουσιών, αποτέλεσμα αυτού η Νέα Κηφισιά να βρεθεί πίσω τόσο αγωνιστικά όσο και βαθμολογικά: «Το κομμάτι των απουσιών είναι σημαντικό, γιατί οι παίκτες που έλειπαν είναι βασικοί , οι δύο ψηλοί μας. Οπότε η ομάδα, είχε θέμα κοντά στο καλάθι, Από εκεί και πέρα όπως το Λαύριο και το Παγκράτι θα έπρεπε να τα είχαμε κερδίσει. Το ματς με το Λαύριο είναι εκείνο που χτύπησε ο Χρήστος (σ.σ. Πετροδημόπουλος), ήμασταν μπροστά θα έπρεπε να βρούμε τρόπο να κρατήσουμε τη διαφορά και να κερδίσουμε, ενώ στο Παγκράτι, έγιναν κάποια λάθη, μέτρησε και η έδρα. Ένα κομμάτι λοιπόν είναι οι απουσίες, αλλά αν δείχναμε λίγη μεγαλύτερη ωριμότητα και σοβαρότητα σε δύο παιχνίδια  θα είχαμε δύο νίκες παραπάνω.