Μουλλάκης: «Να τελειώσει το… κακό όνειρο»

Συνέντευξη στο bluearena.gr παραχώρησε ο Βασίλης Μουλλάκης, ο οποίος αποτελεί τον ηγέτη του Ηρακλή στην προσπάθεια που κάνει για να σώσει την παρτίδα και να παραμείνει στη Β’ Εθνική, κάτι που φάνταζε απίθανο όταν άρχιζε η σεζόν.

Ο άσος του “γηραιού” μίλησε μεταξύ άλλων για την αποχή του από τα γήπεδα την περασμένη χρονιά, τους λόγους που αποδέχτηκε την πρόταση του Ηρακλή και την πορεία της ομάδας του στο πρωτάθλημα…

Αναλυτικά, ο Βασίλης Μουλλάκης μίλησε:

Για την αποδοχή της πρότασης του Ηρακλή:

«Μόνο και μόνο όταν ακούς ότι ένας τόσο ιστορικός σύλλογος όσο ο Ηρακλής σε θέλει, αποτελεί πρόκληση και μεγάλη τιμή για τον καθένα. Είναι αλήθεια ότι εδώ και πολλά χρόνια ήθελα να αγωνιστώ στον Ηρακλή. Και να που έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και το πραγματοποίησα. Σίγουρα το μεγαλύτερο ρόλο στην απόφαση μου έπαιξε η δυναμική του συλλόγου, όπως επίσης και το γεγονός ότι μου αρέσει να συνεργάζομαι με νεαρούς καλαθοσφαιριστές. Όλα αυτά απομάκρυναν τους όποιους ενδοιασμούς είχα».

Για την απουσία ενός έτους από τα γήπεδα:

«Ήταν μία προσωπική απόφαση. Εγώ λόγω της οικογένειας μου δεν ήθελα να πάω σε μία ομάδα της Νότιας Ελλάδας αλλά όλες οι προτάσεις που είχα ήταν από εκεί. Δεν προέκυψε κάτι καλό από εδώ πάνω, γι’ αυτό και αποφάσισα να αφοσιωθώ στην οικογένεια μου και στις επιχειρήσεις που έχω και να μην αγωνιστώ πουθενά. Όμως είναι αλήθεια ότι η περσινή περίοδος ήταν πολύ δύσκολη για εμένα. Μου έλειψε πάρα πολύ το μπάσκετ και με το που μου κατατέθηκε η πρόταση του Ηρακλή, την ίδια σαν μία χρυσή ευκαιρία να επιστρέψω σε αυτό το χώρο. Είμαι «διψασμένος» για μπάσκετ».

Για την τωρινή κατάσταση στον Ηρακλή:

«Πραγματικά είναι λυπηρό να βλέπεις μία τόσο ιστορική ομάδα σε αυτή τη κατηγορία. Όμως κάποιες συγκυρίες την έφεραν εδώ και όλοι πρέπει να κοιτάξουμε κατάματα την πραγματικότητα. Αποδείχτηκε ότι η φανέλα από μόνη της δεν μπορεί να κερδίσει ένα παιχνίδι. Διοικητικά προβλήματα έφεραν τον Ηρακλή σε αυτό το σημείο. Εμείς θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε την ομάδα να βγει από αυτή τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται τώρα. Θα κάνουμε τα πάντα για να τελειώσει γρήγορα αυτό το κακό όνειρο και να επιστρέψει ο σύλλογος εκεί που του αξίζει.

Μέσα από αυτή τη προσπάθεια θα πρέπει οι νεαροί καλαθοσφαιριστές να αρπάξουν την ευκαιρία που τους δίνεται, για να εδραιωθούν και να αποτελέσουν την ομάδα του μέλλοντος. Αυτό θα είναι μεγάλο κέρδος για το σύλλογο που έχει βγάλει μέσα από τα σπλάχνα του μεγάλους καλαθοσφαιριστές».

Για το αν διαπιστώνει σημάδια βελτίωσης από παιχνίδι σε παιχνίδι, παρά την καθυστερημένη δημιουργία της ομάδας:

«Το τελευταίο διάστημα είναι φανερό ότι υπάρχει σημαντική βελτίωση σε όλους τους τομείς. Έχουν γίνει πολλά βήματα μπροστά. Το γεγονός ότι δημιουργήθηκε μία ομάδα στις αρχές του Νοέμβρη αποτελούμενη κατά 70% από εφήβους και χωρίς προετοιμασία είναι μεγάλο μείον γιατί η Β’ Εθνική είναι ένα πάρα πολύ σκληρό και δυνατό πρωτάθλημα. Η κατάσταση είναι δύσκολη και έχει χαθεί πολύτιμο έδαφος. Χρειάζεται χρόνος για να δέσουμε και να φτάσουμε όλοι μας στις πραγματικές μας δυνατότητες.

Για τον όχι και τόσο καλό βαθμολογικό απολογισμό που έχουμε μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές δικαιολογίες. Όμως αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά για να πετύχουμε το στόχο της παραμονής».

Για τη νίκη της περασμένης εβδομάδας επί της Νήαρ Ήστ:

«Η Νήαρ διαθέτει μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Εμείς σε αυτό το παιχνίδι και κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί. Τρέξαμε, βγάλαμε αιφνιδιασμούς κάτι που δεν κάναμε στα προηγούμενα ματς. Ξέραμε ότι αν χάναμε… χανόμασταν. Με την εμφάνιση που πραγματοποιήσαμε αποδείξαμε πόσο πολύ θέλαμε τη νίκη η οποία μας βοηθάει βαθμολογικά αλλά και στο τομέα της ψυχολογίας».

Για την αναμέτρηση με τον Δούκα:

«Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Οι αντίπαλοι μας διαθέτουν μία κατά βάση νεανική ομάδα η οποία τρέχει πάρα πολύ. Πρέπει να το προσέξουμε αυτό και να μην τους επιτρέψουμε να επιβάλουν το ρυθμό τους. Θεωρώ ότι μπορούμε να κερδίσουμε αν παίξουμε όπως πρέπει. Μία ενδεχόμενη νίκη θα μας βοηθήσει πάρα πολύ στη συνέχεια του πρωταθλήματος».

Για το αν είναι εφικτός ο στόχος της παραμονής:

«Εννοείται πως είναι. Ύστερα από την αποχώρηση της Χαλκηδόνας έχει καπαρωθεί μία από τις δύο θέσεις του υποβιβασμού. Εμείς με άλλες 3-4 ομάδες θα παλέψουμε για να παραμείνουμε στη κατηγορία. Σίγουρα έχουμε χάσει σημαντικό έδαφος αλλά θα παλέψουμε μέχρι τη τελευταία αγωνιστική για να τα καταφέρουμε».

Πηγή: bluearena.gr