Μουράτος: «Εχουμε χαρακτήρα πρωταθλητή»

Ο 15χρονος γκαρντ της Εθνικής Παίδων, Βασίλης Μουράτος, τόνισε πως η ομάδα δεν πτοήθηκε από τίποτα, έμεινε προσηλωμένη ως το τέλος στον στόχο της, έδειξε χαρακτήρα πρωταθλητή και πήρε τη νίκη κόντρα στην Λιθουανία.

“Δεν είναι ότι κάτι πήγε στραβά. Ημασταν μαχητικοί από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Οι Λιθουανοί ήταν τυχεροί και έβαλαν κάποια μεγάλα σουτ. Μείναμε όμως, προσηλωμένοι στον στόχο μας. Πιστεύω ό,τι δεν χάσαμε ποτέ τον έλεγχο του παιχνιδιού, ακόμα και όταν βρεθήκαμε στο μείον δέκα. Δείξαμε πίστη, ομαδικότητα και περάσαμε μπροστά. Δείξαμε ότι έχουμε χαρακτήρα πρωταθλητή και μια τέτοια νίκη σίγουρα έχει μεγαλύτερη αξία”

Για το επόμενο ματς με την Γερμανία, την οποία είχε κερδίσει στα φιλικά προετοιμασίας η Εθνική, τόνισε: “Οι νίκες στα φιλικά δεν σημαίνουν τίποτα. Η Γερμανία είναι μια πολύ σκληρή ομάδα με δυνατή άμυνα και σήμερα κέρδισε τους Ίσπανούς και έρχεται με φόρα. Πρέπει να ξεχάσουμε ότι έγινε στα φιλικά και να μπούμε από το πρώτο λεπτό συγκεντρωμένοι. Χρειαζόμαστε αυτή τη νίκη για καλύτερη κατάταξη στον όμιλό μας. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι και στο τέλος θα πανηγυρίσουμε και πάλι”.

Για το αν το αήττητο επιβαρύνει με άγχος τους διεθνείς ή αποτελεί εξτρά κίνητρο, είπε: “Εχουμε ξεχάσει τι έγινε στα προηγούμενα ματς. Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, Κανείς δεν είπε από την αρχή ότι πάμε να το πάρουμε αήττητοι. Υποσχεθήκαμε κάθε ματς να το βλέπουμε ξεχωριστά. Να μην ενδιαφέρει το πριν, αλλά το μετά. Είμαστε, βέβαια, λίγο αγχωμένοι, γιατί πολλοί από μας είμαστε πρωτάρηδες, όμως, αυτό μας γεμίζει ενέργεια και θέληση για το καλύτερο”…