Μουρουζίδης: «Σκληρή δουλειά και μεθοδικότητα»

Δείχνοντας καλά αντανακλαστικά ο Πρωτέας Γρεβενών δεν έμεινε για πολύ μακριά από τις εθνικές κατηγορίες. Η ομάδα των Γρεβενών μετά από ένα χρόνο στα τοπικά επέστρεψε στη Γ’ εθνική με στόχο να διατηρηθεί εκεί όπου ανήκει. Ο τεχνικός της ομάδας, Πέτρος Μουρουζίδης διανύοντας την τέταρτη σεζόν του στο πάγκο του Πρωτέα μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ .

Αναλυτικά :

Για τη πολυετή συνεργασία του με τον Πρωτέα Γρεβενών:

«Έχω δουλέψει σε αρκετές ομάδες ακόμα και Α1 και μπορώ να πω με αυτήν την 15ετή εμπειρία ότι εδώ βρήκα πρόσφορο έδαφος με τους διοικούντες για μία εξαιρετική συνεργασία. Επίσης ακόμα ένα πράγμα που με κρατάει και συνεχίζω να κάνω καθημερινά τόσα χιλιόμετρα από την Πτολεμαΐδα όπου μένω είναι γιατί υπάρχει προοπτική να βγουν νέα παιδιά. Ήδη ο σύλλογος, όχι με εμένα, έβγαλε έναν παίκτη που είναι λαμπρό παράδειγμα και μιλάω για τον Κώστα Παπανικολάου του Ολυμπιακού, ενώ υπάρχουν δύο παιδιά που έχουν μεταγραφεί σε ομάδες της Α1. Έχουμε παιδιά από πίσω που στελεχώνουν εδώ και χρόνια την αντρική ομάδα. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι ένα πάντρεμα έμπειρων παικτών της ευρύτερης περιοχής μαζί με τα δικά μας παιδιά που θα βγάλει στο παρκέ ένα σύνολο δυνατό, που θα παίζει καλό μπάσκετ και με αρετές.
Το άκρως ενθαρρυντικό στη προσπάθεια που κάνουμε είναι ότι ο Δήμος των Γρεβενών μας συμπαραστέκεται όπως μπορεί, ενώ το ίδιο κάνει και ο επιχειρηματικός κόσμος της περιοχής. Από διοικητικής άποψης είμαστε τυχεροί γιατί έχουμε δύο ανθρώπους (Χαράλαμπος Πενιλίδης και Ηρακλής Ζήμπρας) που μπορούν να μας κάνουν να ελπίζουμε ότι θα βγούμε από αυτές τις δύσκολες συνθήκες όρθιοι συνεχίζοντας το έργο μας για ανάδειξη του μπάσκετ στη περιοχή των Γρεβενών. Είναι επιτυχία να μπορούμε να έχουμε δύο μεταγραφές από Θεσσαλονίκη. Το γεγονός ότι αυτά τα δύο παιδιά είναι στην ομάδα τρία χρόνια αποδεικνύει την οικονομική φερεγγυότητα και τη σωστή λειτουργία της ομάδας εντός και εκτός παρκέ».

Για τους στόχους που θέτει στο πρωτάθλημα του 1ου ομίλου Βορρά της Γ’ εθνικής:

«Αυτό που κάναμε ήταν να κρατήσουμε σχεδόν όλα παιδιά από πέρσι που μας ανέβασαν και να προσθέσουμε τέσσερις νέους παίκτες. Με βάση και γνώμονα την σκληρή δουλειά και τη μεθοδικότητα προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα σύνολο που θα παλεύει όλα τα παιχνίδια. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται την παραμονή μας κι από εκεί και πέρα θα κοιτάξουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Σε εξωαγωνιστικό επίπεδο στόχος μας είναι να ξαναγεμίσουμε το γήπεδο με τον κόσμο που τόσα χρόνια έδειξε πόσο αγαπάει αυτή την ομάδα».

Για το μπάσκετ στα Γρεβενά:

«Υπάρχει μία ιδιαιτερότητα γιατί στον όμιλο μας υπάρχουν 4 ομάδες της ΕΚΑΣΔΥΜ (Ηρακλής Κοζάνης, Αργος Ορεστικό, Διόσκουροι και Πρωτέας). Τέσσερις ομάδες λοιπόν σε μία περιφέρεια που αν και είναι μικρή φαίνεται ότι μπορεί να βγάλει ταλέντα. Στα Γρεβενά γίνεται εξαιρετική δουλειά στις μικρές ηλικίες όπου έχουμε 150 παιδιά. Έχουμε κάνει μία καλή δομή όπου μπορούμε να προωθούμε τα καλά ταλέντα στην αντρική ομάδα. Νομίζω έχουμε μέλλον και ελπίζω ότι η ομάδα θα στελεχώνεται από παιδιά των Γρεβενών για να πρωταγωνιστεί σε όποια κατηγορία αγωνίζεται».