Μουστάκας: «Μας αγκάλιασε η τοπική κοινωνία»

Η αναγέννηση για τον… Νικητή ήρθε. Η ομάδα της Σιθωνίας από φέτος άλλαξε όνομα και παίρνει μέρος στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΚΑΣΧ ως Σίθωνες βάζοντας πλώρη μέσα στα επόμενα χρόνια να βρεθεί στις εθνικές κατηγορίες. Ο τεχνικός της ομάδας, Γιάννης Μουστάκας, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την προσπάθεια που γίνεται αλλά και για το όραμα που υπάρχει.

Αναλυτικά:

Για την ομάδα της Νικήτη που πλέον ονομάζεται Σίθωνες:

«Η ομάδα μετά από προσπάθεια των παραγόντων και του προπονητικού τιμ βρίσκεται πλέον στην ευχάριστη θέση να έχει στις τάξεις της πάνω από 100 παιδιά. Υπάρχει μία ολοένα αυξανόμενη προσέλευση αθλητών κι αυτό μας έχει κάνει ένα από τα δυνατά σωματεία της ΕΚΑΣΧ. Κάνουμε κάποια καμπ κάθε Σεπτέμβριο που είναι ανοικτά για όλους με προπονητές γνωστούς από όλη την Ελλάδα με στόχο την ανάπτυξη του μπάσκετ. Ο πρόεδρος του σωματείου και της Ένωσης, Θανάσης Μάντσιος, κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατήσει ψηλά το μπάσκετ στη Χαλκιδική. Είναι σημαντικό αυτό γιατί θέλουμε να κρατήσουμε τα παιδιά μακριά από τις πολλές κακοτοπιές που υπάρχουν εδώ. Μας έχει αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία κι αυτό είναι θετικό».

Για τους στόχους της ομάδας του:

«Οι στόχοι για φέτος είναι να αρχίσουμε να παίζουμε ελκυστικό μπάσκετ για τα δεδομένα μας, καθώς αργήσαμε πολύ να ξεκινήσουμε προετοιμασία. Από του χρόνου αφού βρεθήκαμε στην Α’ κατηγορία θα πάμε να διεκδικήσουμε την άνοδο μας στη Γ’ εθνική και την καθιέρωση μας εκεί. Φυσικά θέλουμε να βγάζουμε και κάποιους παίκτες. Στις υποδομές στόχος είναι να δίνουμε καλές βάσεις στα παιδιά. Συνεχώς τους μιλάμε για την εξωγηπεδική τους ζωή και τα συμβουλεύουμε πως να είναι σωστά μέλη της κοινωνίας».

Για το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΧ:

«Το πρωτάθλημα όπως έγινε φέτος απαρτίζεται από 11 ομάδες που είναι χωρισμένες σε δύο ομίλους. Ίσως είναι η πρώτη φορά που οι ομάδες είναι τόσο ισάξιες. Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Εμείς αργήσαμε να ξεκινήσουμε προετοιμασία και σε ένα μήνα θα είμαστε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί. Είναι καλό που έγινε έτσι το πρωτάθλημα. Επτά σωματεία διαλύθηκαν γιατί δεν είχαν χρήματα για να πληρώσουν συνδρομή και λοιπά έξοδα. Η κρίση έχει χτυπήσει και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό».