Μπάκας, Κούρτης, Αρβανίτης, Κοντόπουλος και οι ανανεώσεις….

«Επιδημία» ανακοινώσεων από την Καλαμάτα ’80. Στη μεσσηνιακή ομάδα παρέμειναν οι Νίκος Αλεξανδρόπουλος, Γιάννης Βούλγαρης, Αλέξης Λυκούδης, Νίκος Κόνδρας αλλά και οι “μικροί” Πολιτόπουλος, Παπουτσής και Τσελίκης.

Παράλληλα, η Καλαμάτα’ 80 πραγματοποίησε και τέσσερις  μεταγραφές με ισχυρότερη αυτή του Γιώργου Μπάκα. Ο έμπειρος φόργουρντ ην περασμένη σεζόν αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του 1ου ομίλου Νότου έχοντας 450 πόντους σε 21 παιχνίδια με τον Πολύβιο Μεγαλόπολης. Οι υπόλοιπες κινήσεις είναι οι Παναγιώτης ΑρβανίτηςΛεωνίδας Κούρτης και Κώστας Κοντόπουλος, 

Αναλυτικά:

«Με στόχο την όσο το δυνατό πληρέστερη παρουσία της στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής η Καλαμάτα 1980, προχώρησε σε μεταγραφικές κινήσεις που την ενδυναμώνουν σε όλες τις θέσεις, προκειμένου να είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στις δύσκολες και απαιτητικές υποχρεώσεις που την περιμένουν στο φετινό πρωτάθλημα. Για αυτό το λόγο λοιπόν απέκτησε τον Παναγιώτη Αρβανίτη (22 χρ.) που αγωνίζεται στις θέσεις των περιφερειακών. Την περσινή αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκε στην ομάδα της Θουρίας και αναδείχθηκε ένας από τους πρώτους σκόρερ στην κατηγορία. Παράλληλα, αποκτήθηκε και ο Λεωνίδας Κούτρης (19 χρ.) ο  οποίος πέρσι αγωνίστηκε με τα χρώματα του Πολύβιου Μεγαλόπολης στα σαλόνια της Γ’ εθνικής και αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά στη θέση του point guard, συνεχίζοντας με αυτό το τρόπο την παράδοση της οικογένειας του (ο πατέρας του αγωνιζόταν με σημαντική παρουσία με τα χρώματα του Ποσειδώνα Καλαμάτας στο παρελθόν). Η επιστροφή στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα για τον Κώστα Κοντόπουλο, συνοδεύτηκε και από την συνεργασία με τον Α.Ο ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1980. Ο έμπειρος forward αγωνιζόταν στο παρελθόν στο ανταγωνιστικότατο πρωτάθλημα της Α ΕΣΚΑ με τα χρώματα του Α.Ο Ζωγράφου, έχοντας καταλυτική παρουσία στην πορεία της ομάδας του. Πρόκειται για ένα αρκετά τεχνικό και εύστροφο παίκτη, ο οποίος αναμένεται με την παρουσία του να προσφέρει πολλές λύσεις παίζοντας μέσα και έξω από τη ρακέτα».

Η ανακοίνωση για τους Νίκο Αλεξανδρόπουλο και Γιάννη Βούλγαρη:

«Με τον Νίκο Αλεξανδρόπουλο και το Γιάννη Βούλγαρη η Καλαμάτα 1980, θα παραταχθεί στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Ο Αλεξανδρόπουλος και ο Βούλγαρης υπήρξαν έπο τους βασικούς συντελεστές της ομάδας στην πορεία της την φετινή χρονιά, με τον δεύτερο να αναδεικνύεται ένας από τους πρώτους σκόρερ της κατηγορίας.

Ετσι λοιπόν και οι δύο παίκτες αποτέλεσαν προτεραιότητα για τον τεχνικό της ομάδας Δημήτρη Αβδάλα στο σχεδιασμό της νέας χρονιάς, με ένα λόγο παραπάνω να αποτελεί το γεγονός ότι οι δύο “έμπειροι” είναι γέννημα θρέμμα της ομάδας.

Παράλληλα, με τους δύο έμπειρους παίκτες στις τάξεις της ομάδας παραμένει και το νέο αίμα (Πολιτόπουλος, Παπουτσής, Τσελίκης), το οποίο με την θετικότατη παρουσία του στην ομάδα τη χρονιά που μας πέρασε αφήνει ελπιδοφόρες υποσχέσεις για το μέλλον».

Η ανακοίνωση για τους Αλέξη Λυκούδη και Νίκο Κόνδρα:

«Η Καλαμάτα 1980, συνεχίζει τη συνεργασία της και με τους “φοιτητές” της ομάδας  Αλέξη Λυκούδη και Νίκο Κόνδρα. Οι δύο νεαροί παίκτες που αγωνίζονται στις θέσεις των περιφερειακών εντυπωσίασαν με την συνέπεια και την παρουσία τους την περσινή αγωνιστική περίοδο. Έτσι λοιπόν αποτέλεσε επιθυμία και των δύο πλευρών η συνέχεια της συνεργασίας και στις εθνικές κατηγορίες, με τους “φοιτητές” να καθυστερούν τις καθιερωμένες διακοπές που ακολουθούν την λήξη της εξεταστικής τους περιόδου προκειμένου να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις της μεταβατικής περιόδου».

Η ανακοίνωση για τον Γιώργο Μπάκα:

«Με τον Γιώργο Μπάκα στις τάξεις της θα παραταχθεί ο Α.Ο ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1980, στο πρωτάθλημα της Γ εθνικής. Ο 32 χρονος σέντερ, πέρσι αγωνίστηκε στην Γ Εθνική με τον Πολύβιο Μεγαλόπολης. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε πολλές ομάδες (ανάμεσα τους και πολλά χρόνια στον Ποσειδώνα Καλαμάτας) και έχει καταφέρει να αναδειχθεί σε έναν απο τους πιο ικανούς και επικίνδυνους για κάθε αντίπαλο ψηλούς της κατηγορίας. Ο Μπάκας τόσο με τις εμπειρίες του, όσο και με την αγωνιστική του παρουσία ενισχύει ακόμη περισσότερο τις βλέψεις και τους στόχους της ομάδας για μια επιτυχημένη πορεία. Ο εκπρόσωπος της διοικούσας επιτροπής Ν.Κουμανάκος δήλωσε χαρούμενος που είδε τον Μπάκα να επιστρέφει στις τάξεις του καλαματιανού μπάσκετ από όπου ξεκίνησε, υπογραμμίζοντας την αξία της αγωνιστικής παρουσίας του για την προσπάθεια που καλείται να κάνει η ομάδα τη φετινή χρονιά».