Μπίστας: «Μάθαμε απ’ τα λάθη μας, βελτιωθήκαμε, γίναμε καλύτεροι στη Δόξα Πύρρου Άρτας»

Τα σημεία που βελτίωσε η Δόξα Πύρρου Άρτας και τα οποία βοήθησαν ώστε η ομάδα να βρεθεί από το τοπικό πρωτάθλημα στις εθνικές κατηγορίες, αποκάλυψε ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Μπίστας. Μιλώντας στην εκπομπή του webradio της ΕΟΚ «Κάθε πόλη μια μπασκέτα» με τον Αργύρη Παγαρτάνη, ανέφερε:

Για την άνοδο της Δόξας Πύρρου στη Γ’ Εθνική: «Πέρυσι ήταν μια χρονιά που καθ’ όλη τη διάρκειά της είχαμε μια πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα, αλλά δεν καταφέραμε στη διαδικασία των play-offs να πάρουμε την άνοδο. Απ’ ό,τι φάνηκε, φέτος μάθαμε απ’ τα λάθη μας, βελτιωθήκαμε, γίναμε καλύτεροι, οργανωθήκαμε καλύτερα και δούλεψε αυτό προς όφελος της ομάδας και αγωνιστικά και διοικητικά, φέρνοντας το επιθυμητό αποτέλεσμα, την άνοδο στη Γ’ Εθνική και καταφέρνοντας μετά από 17 χρόνια να εκπροσωπηθεί πάλι ο νομός σε εθνικό επίπεδο. Και μόνο ότι μετά από τόσα χρόνια καταφέραμε ένα τέτοιο επίτευγμα καταδεικνύει και το πόσο δύσκολος ήταν ο στόχος».

Για τη δουλειά που έγινε στο σύλλογο: «Το βασικότερο κομμάτι και εκεί που “πονούσε” η ιστορία περισσότερο απ’ όλα ήταν η διοικητική οργάνωση του συλλόγου. Αυτό ήταν απ’ τους πρώτους στόχους που θέσαμε ως καινούργια διοίκηση πριν από 3 χρόνια, ότι το βασικό κομμάτι θα ήταν να δημιουργηθεί μια δυνατή ομάδα διοικητικά, έτσι ώστε να μπορέσει να έχει αποτέλεσμα και το αγωνιστικό κομμάτι. Αυτό φαίνεται ότι αποδίδει «καρπούς», η ομάδα σε διοικητικό επίπεδο έχει καταφέρει να λειτουργήσει πάρα πολύ καλά και στο ανδρικό τμήμα και στις ακαδημίες, οργανώνοντάς τες με πάρα πολύ δυνατό πρόγραμμα. Αυτό που θεωρώ κατόρθωμα για την ομάδα είναι ότι η ακαδημία έχει 7 αγωνιστικά τμήματα, τα οποία κατάφερε να μετακινήσει με λεωφορεία και ανέλαβε το κόστος όλων των μετακινήσεων χωρίς να συμμετέχει κανένας αθλητής στο παραμικρό σε αυτήν τη διαδικασία, κάτι που δε μπορούν να κάνουν πολλές ακαδημίες στην Ελλάδα. Είναι μεγάλος ο αριθμός του ποσού που χρειάστηκε, αλλά νομίζω ότι αυτό ήταν ίσως η μεγαλύτερη επιτυχία της ομάδας».

Για την εκδήλωση απονομής που διοργάνωσαν: «Όταν σχεδόν στο σύνολό τους τα παιδιά και οι παράγοντες των υπολοίπων ομάδων ήταν στο γήπεδο στα play-offs, το «ευχαριστώ» είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε σαν διοίκηση απ’ την πλευρά μας. Όταν η Άρτα, μια πόλη που δεν είναι μεγάλη, καταφέρνει και γεμίζει με 900 άτομα ένα γήπεδο στα play-offs, είναι ασύλληπτος ο αριθμός. Γι’ αυτό κι εμείς θελήσαμε μ’ αυτόν τον τρόπο να ευχαριστήσουμε το σύνολο των συλλόγων που αντιλήφθηκαν ότι ο στόχος ήταν πάνω απ’ τις ομάδες και τους συλλόγους. Ήταν κάτι μεγαλύτερο και νομίζω ότι πάνω σ’ αυτόν το στόχο θα “πατήσουμε” όλοι και θα βοηθήσουν όλοι».