Μπατής: «Η αλήθεια είναι ότι τα… χρειαστήκαμε»

mpatisΓια την περιπέτεια που έζησε το βράδυ του Σαββάτου μίλησε στο Sport24 Radio 103,3, ο Μάριος Μπατής.Ο γκαρντ του Φάρου επέστρεφε από τη Θεσσαλονίκη μαζί με την ομάδα του Κερατσινίου στην Αθήνα, όμως οι κακές καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν στο αεροπλάνο να προσγειωθεί με αποτέλεσμα να γυρίσει πίσω. 

«Οι Νίκος Λιακόπουλος και Δημήτρης Κομποδιέτας είχαν αποφασίσει να γυρίσουν με τρένο. Είχαν διαβάσει για τους ανέμους, προτίμησαν το τρένο, έπραξαν καλά και έφτασαν νωρίτερα. Οι υπεύθυνοι της ομάδας είχαν μιλήσει με τους αρμόδιους του αεροδρομίου, οι οποίοι τους είπαν ότι η πτήση θα γινόταν κανονικά.

Στα 16 χρόνια που παίζω έχω κάνει αρκετές πτήσεις, αλλά πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό. Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός ήταν καλός, η απογείωση ήταν ομαλή. Οι πρώτες αναταράξεις ήταν πάνω από την Αττική. Πάνω από το αεροδρόμιο συνήθως κουνάει αρκετά. Με το που ξεκινήσαμε την προσγείωση αρχίσαμε να νιώθουμε πιέσεις, τους ανέμους και τα κενά αέρος.

Το αεροπλάνο πήγαινε αριστερά δεξιά και τα ντουλάπια άρχισαν να τρίζουν. Στα 300 μέτρα από το έδαφος, ο πιλότος πήρε την απόφαση να το ανεβάσει, αλλά έλα που δεν ανέβαινε! Ακούγαμε τις τουρμπίνες να δουλεύουν στο φουλ, φυσούσε και αναρωτιόμασταν το λόγο που δεν σηκώνεται το αεροπλάνο. Η αλήθεια είναι ότι τα… χρειαστήκαμε. Οι περισσότεροι ήμασταν ψύχραιμοι, αν και είχαμε ιδρώσει και κάποιοι είχαν χλωμιάσει. Υπήρχαν φωνές, αλλά και βρισιές.

Κυρίως κάτι παιδάκια γκρίνιαζαν και έκλαιγαν. Όταν ανεβήκαμε πέσαμε σε ένα σύννεφο με αναταράξεις και κενά αέρος τα οποία ήταν αρκετά μεγάλα. Ο πιλότος έκανε μία δεύτερη προσέγγιση, αλλά δεν κατέβηκε τόσο χαμηλά, είδε ότι δεν μπορούσε και γύρισε στη Θεσσαλονίκη. Απογειωθήκαμε στις 12:30 και επιστρέψαμε στη Θεσσαλονίκη στις 2:15. Ο Νίκος Αγγελόπουλος, ούτως ή άλλως φοβάται τα αεροπλάνα, οπότε ήταν μεγαλύτερο το σοκ για αυτόν και για αυτό φίλησε το έδαφος.

Εκεί υπήρξε συζήτηση σε υψηλούς τόνους με τους υπεύθυνους της Aegean, που επέμεναν ότι η πτήση δε θα ακυρωθεί και τελικά έφυγε στις 3:20 με κάποιους παίκτες της Α.Ε.Κ. και έφτασε στην Αθήνα στις 4:30. Εμείς είχαμε μαζί μας τον πρόεδρο της ομάδας τον κ. Τσάπα και του είπαμε να μην πετάξουμε. Το δέχτηκε και έτσι γυρίσαμε με τρένο. Ταλαιπωρηθήκαμε περισσότερο, αλλά ήμασταν στο έδαφος.

Ο πιλότος μπορεί να το είχε ζήσει ξανά και να ήταν ψύχραιμος. Είναι όπως παραδείγματος χάρη ο ναυτικός στη θάλασσα που με 12 μποφόρ είναι ψύχραιμος, ενώ εμείς θα… βουτούσαμε στη θάλασσα».

Για τον τελικό του Κυπέλλου: «Θα το ευχαριστηθούμε. Δεν ξέρουμε που θα γίνει ακόμα, αν και λέγεται ότι μπορεί να γίνει στο ΟΑΚΑ. Καλό θα είναι να λένε από την αρχή της σεζόν το που θα γίνει ο τελικός και να μην περιμένουμε να δούμε ποιες θα είναι οι ομάδες. Εμάς μας συμφέρει να γίνει στο λεκανοπέδιο, διότι έτσι θα έρθει περισσότερος κόσμος να μας υποστηρίξει. Πάντως αν παίξουμε σε νησί, θα πάμε… κολυμπώντας».