Μπεκές: «Είμαστε σε άλλον κόσμο…»

Την εμπειρία της πορείας της Νέας Κηφισιάς μέχρι τους “8” του κυπέλλου Ελλάδας και του αγώνα στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό μοιράστηκε ο Θεόφιλος Μπεκές μέσω του επίσημου σάιτ του ΣΕΠΚ. Η ομάδα των βορείων προαστίων πέταξε νοκ άουτ δύο ομάδες της Α1 (Απόλλωνα Πάτρας, Αρη) και ο ασίσταντ κόουτς των “κόκκινων” δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για αυτό το “ταξίδι”…

Αναλυτικά ο Θεόφιλος Μπεκές μίλησε:

Για την πορεία της Νέας Κηφισιάς στο κύπελλο:

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι! Αποκλείσαμε ομάδες της κατηγορίας μας, δύο της μεγαλύτερης κατηγορίας παίζοντας ωραίο μπάσκετ και φτάσαμε να παίζουμε με τον Ολυμπιακό στους “8”. Για ένα ημίχρονο, μάλιστα, μπορώ να πω οτι είχαμε και πολύ καλή εικόνα».

Για τη σπουδαία νίκη επί του Αρη με 81-60:

«Ημασταν πάρα πολύ καλοί. Ξεκινήσαμε εκρηκτικά, το οποίο είναι στοιχείο που μας χαρακτηρίζει. Ήμασταν πολύ δυνατοί στην άμυνα και πολύ λογική στην επίθεση και μετά από ένα σημείο αρκετά εύστοχοι».

Για τον χθεσινό αγώνα με τον Ολυμπιακό:

«Ήταν μάθημα για μας το πόσο σοβαρά και αφοσιωμένα αντιμετώπισαν το παιχνίδι, την καθημερινότητα τους δηλαδή. Για μας ήταν ένα μεγάλο ματς, για αυτούς ένας αγώνας με πολύ υποδεέστερο αντίπαλο, όμως ήταν πολύ αφοσιωμένοι στην καθημερινότητα τους. Η μεγάλη διαφορά των δύο ομάδων ήταν σωματική, αλλά και πνευματική. Δεν πρέπει να σταθούμε μόνο στο γεγονός ότι είχαν μεγαλύτερα κορμιά, αλλά και στο ότι εμείς που κατά γενική ομολογία είμαστε μια ομάδα που παίζει πειθαρχημένα και με τακτική, είχαμε μεγάλο πρόβλημα σε ότι αφορά την ταχύτητα αντίδραση τους, τη σκέψη τους δηλαδή».

Για τα όσα βιώνουν τις τελευταίες εβδομάδες στην ομάδα:

«Εδώ και 20 ημέρες είμαστε σε άλλο κόσμο. Παίζουμε ομάδες της Α1 και με τον πρωταθλητή Ευρώπης! Θα πρέπει τώρα άμεσα να μπούμε στη λογική της κατηγορίας και του στόχου μας. Θα πρέπει να κοιτάξουμε τα ματς με το “πρέπει”, γιατί μέχρι τώρα δεν… έπρεπε τίποτα. Τώρα υπάρχει η πίεση. Σήμερα για παραδειγμα έχουμε προπόνηση για ενεργητική ανάπαυση. Μετά θα έχουμε δύο ημέρες ρεπό και από Δευτέρα ξεκινάμε σαν να μην έχει συμβεί τίποτα, θα μπούμε αφοσιωμένοι στο παιχνίδι με την Αγία Παρασκευή».

Για το ενδεχόμενο πρόβλημα της κούρασης, ενόψει της πρεμιέρας της Α2:

«Είναι πάρα πολύ κουρασμένα τα παιδιά. Κακά τα ψέμματα κι εμείς είμαστε! Είχαμε παιχνίδια δύο φορές τη βδομάδα, κάτι στο οποίο δεν είμαστε συνηθισμένοι. Η συλλογή πληροφοριών κάθε δύο ημέρες για τον αντίπαλο και η μετάδοση τους είναι κουραστικό και για τα παιδιά και για μας».

Καταλήγοντας ο Θεόφιλος Μπεκές υπογράμμισε: «Πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα στην οικογένεια Λατσούδα, γιατί είναι άνθρωποι που υποστηρίζουν την ομάδα με αρχές, θέλουν δηλαδή να είναι οικογεναική, υγιής και να έχει διαρκώς στόχους. Εύχομαι να είμαστε υγιείς, να γυρίσει γρήγορα ο Νικητάκης, ο οποίος είναι ο ηγέτης της ομάδας εντός κι εκτός γηπέδου, να τελειώσει το πρωτάθλημα κανονικά και να επιτευχθεί ο στόχος μας».