Τα πολλα λόγια λένε, είναι φτώχεια. Αυτό φαίνεται να ενστερνίζεται και ο αρχηγός της Ενωσης Ιλίου, Οδυσσέας Μπέλλας, ο οποίος αφήνει τα… λόγια κατα μέρους και βασίζεται μονο σε πράξεις. Πάραυτα, όταν χρειάστηκε να δράσει δήλωσε “παρών” και έβαλε τον κάθε… κατεργάρη στον πάγκο του. Πιστός στρατιώτης του συλλόγου, “ο δικός τους άνθρωπος”, όπως τον λένε στο Ιλιον, ακόμα και στην επιβράβευση μέριασε το “εγώ” και έβαλε μπροστά το “εμείς”, καλώντας τον Χρήστο Σκαλωμένο και τον Γιάννη Μπέλλα να σηκώσουν μαζί το κύπελλο του πρωταθλητή.

Επειτα δήλωσε στο infobasket:

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στη Β’ Εθνική:

«Είμαι σχεδόν 15 χρόνια στην ομάδα, για εμένα είναι η τέταρτη άνοδος απο τη Γ’ ΕΣΚΑ μέχρι και τώρα, που ουσιαστικά είναι η πορεία της Ενωσης Ιλίου. Και για εμένα και για το σύλλογο και για όλη την περιοχή είναι μεγάλη υπόθεση που φτάσαμε στη Β’ Εθνική. Το παλέψαμε και εμείς και άνθρωποι όπως ο Κύριος Λιόσης και ο Κύριος Μπέλλας πολύ περισσότερο, τα καταφέραμε και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους και στα παιδιά, τους συμπαίκτες μου και στον κύριο Καρακώστα, που ήταν ο στρατηγός σε όλη αυτή την προσπάθεια».

Ένα κεφάλαιο έκλεισε, τώρα ανοίγει αυτό της Β’ Εθνικής… Εχετε αρχίσει τα σχέδια για του χρόνου;

«Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να κάνουμε σχέδια για του χρόνου. Τώρα είναι μέρες χαράς και ξεκούρασης, νομίζω αυτά θα αρχίσουν έπειτα από ένα με ενάμιση μήνα, όταν και θα ξεκινήσουμε να μιλάμε για την επόμενη σεζόν. Ελπίζω να είμαστε καλά, γεροί και μακάρι να ζήσουμε τέτοιες στιγμές και να γιορτάσουμε και άλλες ανόδους».

Ποιό ήταν το στοιχείο αυτό που θεωρείς ότι συνέβαλε στην άνοδο και σου έμεινε απ’ όλη τη χρονιά;

«Η παρέα και το δέσιμο που είχαμε με τα παιδιά απο τον έφορο (Σάκης Καούκης), μέχρι τον τελευταίο παίκτη στην ομάδα, αλλά και με τους δυο προπονητές (Φώτης Καρακώστας και Ηλίας Στρατηκόπουλος). Νομίζω η χημεία μεταξύ μας ήταν απίστευτη, δέσαμε όλοι πάρα πολύ. Ακόμα και στις δύσκολες στιγμές που είχαμε ως ομάδα, καταφέραμε όχι μόνο να τις καλύψουμε, αλλά και να τις ξεπεράσουμε πολύ γρήγορα και εν τέλει να πανηγυρίσουμε το πρωτάθλημα».