«Μπλόκο» στη βία

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες καταστάσεων ιδιαιτέρως τεταμένων εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων στους οποίους διεξάγονται αγώνες καλαθοσφαίρισης. Με δεδομένη την πραγματικά επώδυνη οικονομική και κοινωνική συγκυρία και έχοντας πάντα κατά νου το καθεστώς μεγάλης πίεσης υπό το οποίο καλείται κανείς να λειτουργήσει αισθανόμαστε την ανάγκη.

α)  να προτρέψουμε πρώτα από όλους του συναθλητές – συναδέλφους μας να διατηρούν την ψυχραιμία τους σε κάθε περίπτωση ανεξαρτήτως προκλήσεων που μπορεί να δέχονται πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη των αγώνων και να μην πυροδοτούν περαιτέρω εντάσεις με την εν γένει συμπεριφορά τους προς την ίδια δε κατεύθυνση είναι πλέον επιβεβλημένο να κινηθούν και οι προπονητές και διοικητικοί παράγοντες των ομάδων.

β) να καλέσουμε τους διαιτητές και συνακόλουθα όλους τους παράγοντες των αγώνων να επιδείξουν μηδενική ανοχή σε καταστάσεις που προσβάλλουν την τιμή, την αξιοπρέπεια και σε κάποιες φορές και τη σωματική ακεραιότητα  αθλητών, προπονητών, φροντιστών, φυσιοθεραπευτών κλπ. (όπως π.χ. υβριστικά συνθήματα, ρίψη αντικειμένων).

Απαιτείται σε κάθε περίπτωση απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σύμπλευση και συνεργασία προκειμένου να αντιμετωπισθούν φαινόμενα έντασης και βίας στους αγωνιστικούς χώρους . Ο ΠΣΑΚ είναι αποφασισμένος να συμβάλλει ενεργά με κάθε τρόπο προς την κατεύθυνση αυτή.