Μπογδανίδης, Τσουμάνης: «Mε την κατάλληλη δουλειά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο»

Το δικό τους νόμο επιδιώκουν να επιβάλλουν τα τελευταία χρόνια στις μικρές κατηγορίες μπάσκετ δυο φίλοι. Ο Αχιλλέας Μπογδανίδης και ο Κώστας Τσουμάνης, αστυνομικοί στο επάγγελμα, φροντίζουν να εντυπωσιάζουν χρόνο με το χρόνο. Ο πρώτος φορώντας τη φανέλα του Πόλις, ενώ ο δεύτερος διευθύνοντας μαεστρικά από τα γραφεία του συλλόγου.
Εχουν καταφέρει μέσα σε δέκα χρόνια να δημιουργήσουν μια ομάδα πρότυπο, δίνοντας της το εισιτήριο κάθε δεύτερη χρονιά και για μια μεγαλύτερη κατηγορία. Έτσι και φέτος, ο σύλλογος της Καλλιθέας άφησε πίσω της την ΕΣΚΑΝΑ κάνοντας το μεγάλο βήμα για το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής . Οι δημιουργοί του συλλόγου μίλησαν στο infobasket.gr εξηγώντας πως κατάφεραν να ανέβουν το σκαλοπάτι, καθώς και τους στόχους που έχουν θέσει για τη νέα σεζόν.

Ποιοι είναι οι στόχοι του Πόλις στη Γ’ εθνική;
«Πρωταρχικός στόχος του Πόλις τη νέα σεζόν είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία. Από εκεί και πέρα, ότι καλύτερο προκύψει φυσικά και θα το δεχτούμε ευχάριστα. Ως νεοφώτιστοι είναι δύσκολο να λέμε μεγάλες κουβέντες όμως με την κατάλληλη δουλειά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο».

-Αν και πρώτη χρονιά στην κατηγορία κινηθήκατε γρήγορα και κάνατε καλές μεταγραφές, τι έχετε να πείτε γι αυτό; Θα ακολουθήσουν και άλλες;
«Οι προτεραιότητα μας είναι να συνεργαζόμαστε με παίκτες συνόλου. Αθλητές που θα ενταχτούν στην ομάδα και δεν θα δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα. Από τα πρώτα μας βήματα ακολουθούμε αυτή τη λογική και σαν μια οικογένεια επιθυμούμε να συνεχίσουμε. Μετά την κατάκτηση του εισιτηρίου για τη Γ’ εθνική μας αποχαιρέτησε ο Θέμης Φωτόπουλος. Παιδί με μπασκετικές και όχι μόνο αρχές. Ένας αθλητής για το σύνολο. Έτσι στη θέση του θέλαμε κάποιους ίδιας ή τουλάχιστον παρόμοιας αθλητικής παιδείας και όχι κάποιον που να βάζει τον εαυτό του πιο ψηλά από την ομάδα. Είδαμε κάποιους περιπτώσεις που όμως δεν είχαν τα επιθυμητά στάνταρ, όμως τελικά νομίζουμε ότι καταλήξαμε στον ιδανικό.

-Κάποιοι λένε ότι το πρόβλημα του ελληνικού μπάσκετ βρίσκει λύση στη νέα γενιά, ο σύλλογο σας πόσο το ενστερνίζεστε αυτό;
«Οι ακαδημίες αποτελούν το καμάρι του συλλόγου, καθώς χρόνο με το χρόνο βλέπουμε να πληθαίνουν από μικρά βλαστάρια που μυούνται στο χώρο του μπάσκετ. Κάποιοι μάλιστα ονομάζουν τον Πόλις ακαδημία του Ικάρου. Σε αυτό ίσως να έχει συντελέσει το γεγονός ότι η ομάδα μας έχει κάνει μια συνεργασία με εκείνη της Α1 στην οποία αρκετά ταλέντα εντάσσονται κάποια στιγμή στο δικό της σύνολο. Άρα είμαστε πολύ περήφανοι και σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσαμε όλους τους ανθρώπους που έχουν βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια.

Για το λόγο αυτό θα ήταν παράληψη από εμάς να μην αναφερθούμε και στον «δάσκαλο» του συλλόγου, τον Αποστόλη Αρσένο που με τις άριστες γνώσεις του έχει καταφέρει να προσθέσει ένα ακόμα λιθαράκι στην κάθε  επιτυχία μας όπως και για  την εξαίρετη καθοδήγηση του κόουτς Πεταλά».