Μπουρούσης: «Ηρθαμε ως ομάδα», Παπανικολάου: «Η ψυχή του Ελληνα είναι μεγάλη»

mpourousisΗ Εθνική τερμάτισε πρώτη στον όμιλό της μετά και από τη νίκη της Αργεντινής. Οι Γιάννης Μπουρούσης και Κώστας Παπανικολάου μίλησαν για την σπουδαιότητα της νίκης, αλλά και για την νοκ άουτ αναμέτρηση με την Σερβία στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά», είπε ο Γιάννης Μπουρούσης. «Από την πρώτη μέρα που ήρθαμε εδώ, ήρθαμε ως ομάδα και θέλαμε να βγάλουμε όσα έχουμε δουλέψει στην προετοιμασία, αλλά και να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι. Μέχρι στιγμής το κάνουμε, είμαστε ευτυχισμένοι και κοιτάμε τη συνέχεια».

Για το καμ μπακ της Αργεντινής στο 4ο δεκάλεπτο, σχολίασε: «Χαλαρώσαμε σε κάποια σημεία και κάναμε κάποια λάθη. Η Αργεντινή είναι πολύ καλή ομάδα. Παρόλα αυτά,  δείξαμε χαρακτήρα και μάλιστα για πρώτη φορά σε τόσο δύσκολο παιχνίδι. Δεν πιστεύω ότι πέταξαν λευκή πετσέτα στην τρίτη περίοδο κι εκείνοι πήγαιναν για τη νίκη».

Για τον νοκ άουτ αγώνα της Κυριακής με την Σερβία, σχολίασε: «Θα κοιτάξουμε να ξεκουραστούμε, να έχουμε την υγεία μας και να δούμε το επόμενο παιχνίδι. Την Σερβία την ξέρουμε, θα κάνουμε σκάουτινγκ και θα συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι. Είμαι ευχαριστημένος που βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα και θα κοιτάξουμε να πάρουμε μαζί στην επόμενη φάση και τα αρνητικά και τα θετικά από τον όμιλο».

Σύμφωνα με τον Κώστα Παπανικολάου η Εθνική πέτυχε τον στόχο που είχε θέσει σε πρώτη φάση… «Κάναμε το απόλυτο που θέλαμε. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό. Μας δίνει αβαντάζ στον επόμενο γύρο στον θεωρητικά πιο εύκολο αντίπαλο, αν και από δω και πέρα δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι».

Ερωτηθείς για το πώς κατάφερε να αντισταθεί η Εθνική στην πίεση και την αντεπίθεση της Αργεντινής απάντησε: «Η ψυχή του Ελληνα είναι μεγάλη και η δουλειά που έχουμε κάνει από την αρχή της προετοιμασίας για το κομμάτι της συγκέντρωσης είναι μεγάλη. Αυτό χρησιμοποιήσαμε και τα καταφέραμε».

Παρά το αήττητο άπαντες και φυσικά και ο φόργουορντ των Χιούστον Ρόκετς συνεχίζουν κρατούν χαμηλό προφίλ… «Ηταν σημαντική νίκη αλλά πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Θεωρώ πως ο κόσμος ευχαριστήθηκε το μπάσκετ που παίζουμε και το καλό είναι ότι το ευχαριστιόμαστε και εμείς οι ίδιοι. Για να προχωρήσεις σε αυτά τα τουρνουά θα πρέπει να παίζεις πάνω από όλα άμυνα. Εμείς αυτό θέλαμε να κάνουμε, αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και μέχρι τώρα το κάνουμε πάρα πολύ καλά. Αυτοπεποίθηση υπάρχει στην ομάδα, αλλά πρέπει να ξεκουραστούμε τις μέρες που έχουμε μπροστά μας και να ετοιμαστούμε για τον επόμενο αντίπαλο. Αυτές οι νίκες που κάναμε διαγράφονται στην επόμενη φάση. Δεν υπάρχει εύκολη ομάδα πρέπει να είμαστε έτοιμοι 100%».