Μπουρούσης: «Η Εθνική ομάδα είναι το πιο σημαντικό»

bourousisΟ Γιάννης Μπουρούσης μίλησε στη FIBA για την Εθνική Ομάδα, την προσπάθειά της στο Προολυμπιακό Τουρνουά, τους απόντες, αλλά και τα νέα πρόσωπα. Και πάνω από όλα την επιθυμία και τη θέληση να δηλώνει κάποιος «παρών» στην Εθνική Ομάδα τα καλοκαίρια.

-Πόσο δύσκολη αποστολή έχει η Εθνική Ομάδα φέτος στο Προολυμπιακό;

«Το Προολυμπιακό Τουρνουά είναι δύσκολο εξ’ορισμού. Είναι ένα μικρό χρονικά τουρνουά, με το «βραβείο» να πηγαίνει σε μία μόνο ομάδα μέσα από ένα «μίνι» παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Καθημερινά πρέπει να προσαρμόζεσαι σε διαφορετικό στυλ παιχνιδιού, αφού υπάρχουν ομάδες από διαφορετικές ηπείρους και σε έξι μέρες κρίνεται ένας πολύ σημαντικός στόχος για όλους. Και επιπλέον υπάρχει το έξτρα κίνητρο που δεν  υπάρχει σε καμία άλλη διοργάνωση, της συμμετοχής σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η δική μας αποστολή γίνεται πιο δύσκολη, καθώς υπάρχουν απουσίες. Από την άλλη, ο στόχος δεν αλλάζει».

-Νιώθεις…. μόνος μετά την αποχώρηση δύο «παλιών» αλλά και τη δεδομένη απουσία του Γιώργου Πρίντεζη;

«Είπα ήδη πως σίγουρα θα είναι δυσκολότερα, ή αν θέλετε διαφορετικά τα πράγματα. Υπάρχουν παιδιά τα οποία μπορούν να αγωνιστούν, να βοηθήσουν να προσφέρουν, αλλά και παιδιά που είναι πιο νέα και μπορούν να προσφέρουν κάτι διαφορετικό για να πετύχει η Εθνική Ελλάδας το στόχο της».

-Πόση ελπίδα σου δίνει η νέα γενιά που έπεται με κάποιους από τους εκπροσώπους της να δίνουν το «παρών» φέτος;

«Το ελληνικό μπάσκετ έχει ακόμη τη δυνατότητα και την τύχη να παράγει παίκτες. Η Εθνική Εφήβων κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο πέρυσι το καλοκαίρι, υπάρχουν παιδιά που ακολουθούν, ενώ υπάρχουν και παιδιά που είναι μετά τα 20, που μπορεί να μην έχουν διακρίσεις με τις μικρές «εθνικές», αλλά σιγά σιγά βγαίνουν στο προσκήνιο. Η φετινή εμπειρία πιστεύω πως θα βοηθήσει πολύ όλα αυτά τα παιδιά».

-Πόσο σημαντικό ειναι για σένα να παρουσιάζεσαι κάθε χρόνο στην Εθνική Ομάδα. Και ειδικά φέτος μετά από μια γεμάτη όσο και καλή από την άλλη χρονιά για σένα με το ρόλο στην Εθνική να είναι «φορτωμένος»;

«Πάρα πολύ!!! Η Εθνική ομάδα είναι το πιο σημαντικό! Εκπροσωπείς τη χώρα σου, φοράς τη φανέλα με το εθνόσημο και παίζεις για όλους τους Έλληνες, ανεξάρτητα από το τι ομάδα υποστηρίζουν. Τα συναισθήματα είναι έντονα, δημιουργείς στενούς δεσμούς με συμπαίκτες, βιώνεις καταστάσεις που δύσκολα συγκρίνονται με κάτι άλλο, μιλώντας πάντα για μπάσκετ. Θέλω να βρίσκομαι εκεί… Στην Εθνική Ομάδα πρέπει να θέλεις να βρίσκεσαι εκεί!»