Μπουρούσης: «Να διαχειριστούμε καλά το κάθε αποτέλεσμα»

bourousis-ethnikiΟ Γιάννης Μπουρούσης ήταν ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής Ελλάδας απέναντι στη Σερβία. Η στατιστική του δίνει 19 πόντους, αν και στην πραγματικότητα έχει σημειώσει 24, καταγράφοντας το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ του με τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας. Ο ίδιος δεν ασχολήθηκε καν με τους αριθμούς. Η εμπειρία του τον έχει διδάξει ότι άλλα είναι αυτά που θα πρέπει να κοιτάξει στο πρώτο φιλικό: 

«Ήταν ακριβώς το πρώτο φιλικό μας στην περίοδο προετοιμασίας. Προσπαθήσαμε όλα τα παιδιά για το καλύτερο. Θέλουμε πολύ βελτίωση στην άμυνα και πιστεύω ότι είναι κάτι που θα γίνει μέσα από τους αγώνες που θα δώσουμε εδώ στο Πο, αλλά και στη συνέχεια. Είναι τα παιχνίδια που θα κάνουν να βρεθούμε ακόμη καλύτερα μεταξύ μας και να προχωρήσουμε ως ομάδα. Χρειάζεται προσπάθεια στην τρανζίσιον άμυνα, στο ριμπάουντ, στα πικ εντ ρολ.

Πρέπει να βρούμε τα πατήματά μας. Ο προπονητής είναι αυτός που θα μας πει περισσότερα, θα μας πει τι είδε και τι δεν είδε, τη πρέπει να γίνει από εδώ και μέρα. θα κάνουμε μίτινγκ, θα μας αναλύσει το παιχνίδι και θα συνεχίσουμε. Είχαμε όλη διάθεση να παίξουμε και να βοηθήσουμε σήμερα, αλλά δεν βγήκε στο βαθμό που θα θέλαμε. Είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό αν σκεφτεί κάποιος ότι ήταν ο πρώτος αγώνας μετά από προπονήσεις τόσων ημερών.

Τα πόδια είναι ακόμη πιασμένα. Αυτό που θα ήθελα εγώ να τονίσω και είναι κάτι που το έχουμε συζητήσει με τον Νίκο (Ζήση) είναι ότι πρέπει να διαχειριστούμε σωστά και τα αποτελέσματα. Όπως είχε πει κι αυτός τα τελευταία χρόνια βγαίνουμε πρωταθλητής στα φιλικά, αλλά η συνέχεια δεν είναι ανάλογη. Ίσως να αρχίσουμε να τα χάνουμε για να πάμε λίγο καλύτερα… Σοβαρά, αυτό που πρέπει να γίνει είναι να διαχειριστούμε σωστά το κάθε αποτέλεσμα. Να μην ενθουσιαζόμαστε και να μην παίρνουμε θάρρος με την κάθε νίκη».