Μποχωρίδης: «Σεβασμός, όχι φόβος»

Η Εθνική Νέων Ανδρών βρίσκεται στην Εσθονία όπου αύριο αρχίζει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας. Η ελληνική ομάδα έχει το ρεπό της στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, η οποία περιλαμβάνει για τον Α Όμιλο τις αναμετρήσεις Γερμανία-Γεωργία και Σερβία-Λιθουανία. Η Ελλάδα θα αγωνιστεί μεθαύριο (10/7) και θα αντιμετωπίσει τη Σερβία.

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης αναφέρεται σε αυτή την αργοπορημένη έναρξη των υποχρεώσεων της ελληνικής ομάδας: Σχεδόν τίποτα δεν είναι μόνο θετικό ή μόνο αρνητικό. Εμείς θα προτιμήσουμε να σταθούμε στα θετικά της κατάστασης αυτής. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τους αντιπάλους μας και θα μπούμε μετά στο αγωνιστικό κομμάτι. Επίσης, θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μια δυο προπονήσεις επιπλέον, αλλά και να ξεκουραστούμε από το ταξίδι.
Η Εθνική Νέων Ανδρών είχε χρόνο για προετοιμασία, αλλά οι μέρες που βρέθηκαν όλοι οι παίκτες μαζί ήταν πραγματικά λίγες: Δώσαμε μια μάχη με το χρόνο, σίγουρα, αλλά δεν γινόταν διαφορετικά. Βρεθήκαμε όλοι μαζί προς το τέλος, αλλά πιστεύω ότι το καλό κλίμα που υπάρχει θα μας βοηθήσει, ώστε να προσπεράσουμε αυτό το πρόβλημα που δημιουργήθηκε.

Το δόγμα της Εθνικής Νέων Ανδρών κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά φαίνεται να το έχει ασπαστεί και ο Μποχωρίδης: Είναι ο σωστός τρόπος. Αυτό που θέλουμε εμείς είναι να είμαστε έτοιμοι και να κάνουμε το καλύτερο, ώστε να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά.

Η Ελλάδα στη δική της πρεμιέρα αντιμετωπίζει τη Σερβία, ενώ στον όμιλό της βρίσκεται και η Λιθουανία, δύο από τις -παραδοσιακά- πιο δυνατές ομάδες των πρωταθλημάτων των μικρών κατηγοριών. Δεν μας ανησυχεί αυτό. Αν θες να προχωρήσεις, θα πρέπει να νικήσεις και τις καλές ομάδες. Σεβόμαστε κάθε αντίπαλο, σεβόμαστε κάθε ομάδα, αλλά δεν φοβόμαστε κανέναν. Δεν μπορείς να μπεις στο γήπεδο νιώθοντας φόβο για τον αντίπαλο. Όπως δεν μπορείς να μπεις στο γήπεδο και χωρίς να σέβεσαι αυτόν που έχεις απέναντί σου.