Μπρόζος: «Όλα κρίνονται στην άμυνα»

Η χρονιά ξεκίνησε ιδανικά για τον Αρκαδικό καθώς επικράτησε όχι μόνο επικράτησε του Αμύντα, αλλά παίζοντας και εξαιρετική άμυνα. Αυτό ανέφερε και σε δηλώσεις του ο κορυφαίος του αγώνα Γιώργος Μπρόζος, ο οποίος μίλησε τόσο για το παιχνίδι με την ομάδα του Υμηττού, αλλά και για το επερχόμενο παιχνίδι με τον Πιερικό Αρχέλαο.

«Το παιχνίδι με τον Αμύντα κρίθηκε στην άμυνα όπως και όλα τα παιχνίδια. Ξέραμε ότι ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, μεσολάβησε και το διάστημα που είχαμε λόγω εορτών. Είχαμε πολύ καιρό να παίξουμε, κάναμε δύο φιλικά εδώ στο γήπεδο μας. Με τον Αμύντα παίξαμε σκληρά, ειδικά στην άμυνα, μπήκαν και τα καλάθια στην επίθεση. Βρήκαμε ρυθμό σιγά-σιγά και κερδίσαμε το παιχνίδι», σχολίασε αρχικά ο φόργουορντ των Αρκάδων και συνέχισε:

«Η προσωπική μου απόδοση έρχεται μέσα από την συνολική προσπάθεια της ομάδας. Εγώ προσπαθώ όπως και όλα τα άλλα τα παιδιά. Σε κάθε παιχνίδι διακρίνεται και ένας διαφορετικός παίκτης. Είμαστε μία πλήρης ομάδα. Στα εννιά παιχνίδια που έχουμε παίξει, έχουν διακριθεί πολλοί παίκτες πιστεύω. Σκοράρουμε όλοι, βάζουμε τον καλύτερο μας εαυτό όσο περισσότερο μπορούμε. Αυτή τη φορά έτυχε να είμαι εγώ, αύριο μπορεί να είναι κάποιος άλλος. Νομίζω ότι η ομάδα έχει σταθεροποιηθεί, είχαμε κάποια προβλήματα με τους ξένους. Πλέον είμαστε αυτοί που είμαστε, είμαστε δεκατρία άτομα στις προπονήσεις. Προπονούμαστε, ξέρουμε ότι είμαστε αυτοί οι δεκατρείς και πάμε να συνεχίσουμε το πρωτάθλημα όπως ξέρουμε.

Σχετικά με το επικείμενο παιχνίδι με την ομάδα της Κατερίνης δήλωσε: «Σαφώς είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στην Κατερίνη. Ξέρουμε ότι η Κατερίνη έχει πολύ καλή έδρα. Είναι νεοφώτιστη ομάδα, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι πάνε πολύ καλά και ειδικά στην έδρα τους. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, όπως κάνουμε κάθε φορά άλλωστε και ελπίζουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα».

Γιαν. Σμυρνιώτης: «Η άμυνα το κλειδί της επιτυχίας»

Η νίκη δεν ικανοποίησε τον Γιάννη Σμυρνιώτη καθώς δεν έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από τους παίκτες του αφού δεν έδειξαν την κατάλληλη συγκέντρωση.

Ο τεχνικός ηγέτης του Αρκαδικού μίλησε για το κλειδί της επιτυχίας απέναντι στον Αμύντα, που ήταν η πολύ καλή άμυνα, αναφέρθηκε στο επερχόμενο  παιχνίδι με τον Πιερικό αλλά και για την προσθήκη του  Γιώργου Λαμπράκου.

«Πιστεύω ότι έτσι όπως το είχαμε στο μυαλό μας, ότι ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, έτσι ήταν. Πάντα το πρώτο παιχνίδι στο ξεκίνημα μιας νέας χρονιάς είναι επικίνδυνο, κρύβει παγίδες, πόσο μάλλον ένα θεωρητικά παραδοσιακό ντέρμπι, γιατί πάντα τα παιχνίδια με τον Αμύντα είναι ντέρμπι. Πιστεύω ότι ήμασταν αρκετά καλύτεροι και απλά κάποιες στιγμές δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι όσο θα έπρεπε. Αυτό φαίνεται και από τα παιχνίδια μας και από τα στατιστικά μας, στις βολές ειδικά. Εκεί είναι το μεγάλο μου παράπονο, η  ομάδα έχει τα ίδια ποσοστά στα δίποντα και στις βολές», ανέφερε αρχικά ο τεχνικός του Αρκαδικού και συνέχισε:

«Θεωρώ ότι αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Δείχνει ότι δεν ήμασταν πραγματικά συγκεντρωμένοι και πρέπει να κοιτάξουμε λίγο τα πράγματα διαφορετικά. Βέβαια μια νίκη είναι πάντα νίκη και αυτό πρέπει να κρατήσουμε. Από εκεί και πέρα πρέπει σίγουρα να βελτιώσουμε κάποια πράγματα. Πρέπει τουλάχιστον να κρατήσουμε τις καλές εμφανίσεις της χρονιάς που πέρασε, να τις  κάνουμε δικές μας και σιγά-σιγά να γινόμαστε καλύτεροι.

Η άμυνα ήταν το κλειδί της νίκης, γιατί στην επίθεση δεν ήμασταν τόσο καλοί όσο θα έπρεπε, αλλά βάζοντας πρώτα την άμυνα, πήγαμε το παιχνίδι εκεί που θέλαμε, καταφέραμε να πιέσουμε όλοι και οι ψηλοί και οι κοντοί, αλλάξαμε λίγο τις ισορροπίες, όσον αφορά τις άμυνες μας, παίξαμε με διαφορετικό τρόπο τα σκριν και τα πικ εν ρολ, που είναι το δυνατό στοιχείο του Αμύντα και βάζοντας αυτό που έπρεπε, κερδίσαμε το παιχνίδι.

Ο στόχος μας είναι ότι απλά θέλουμε να κάνουμε πρωταθλητισμό, το αν είμαστε  πρώτοι, δεύτεροι, τρίτοι ή πέμπτοι, αυτό θα το δούμε στο τέλος και θέλω να το ξεκαθαρίσω αυτό, γιατί αν ήταν να έχουμε αποκλειστικό στόχο να ανέβουμε, πιστεύω ότι η ομάδα θα έπαιρνε πολύ πιο έμπειρους παίκτες, παίκτες με περγαμηνές, οι οποίοι θα έρχονταν εδώ και βγάζοντας κάποια πράγματα από τον εαυτό τους, τότε θα λέγαμε ότι ο αποκλειστικός στόχος της ομάδας είναι να ανέβει. Τώρα αν αυτό μας οδηγήσει σε καλύτερα πράγματα, καλοδεχούμενο και ευχή για όλους, αλλά χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά. Το καλό είναι ότι όντως υπάρχει όρεξη, διάθεση, είμαστε δώδεκα παίκτες, τώρα που ήρθε και ο Νεοφυτίδης, πιστεύω να είναι υγιής, είναι σε κατάσταση αποθεραπείας. Νομίζω βοήθησε τις τελευταίες δύο ημέρες. Πιστεύω κάποια στιγμή θα έρθει και η άνοδος, και δεν μιλάω για φέτος. Όταν μια ομάδα έχει στόχους, είναι σοβαρή και εννοώ και διοικητικά και κάνει πολύ σωστές και σοβαρές κινήσεις, κάποια στιγμή θα της βγει».

Οσον αφορά το επόμενο παιχνίδι με τον Πιερικό ανέφερε: «Το επόμενο εκτός έδρας είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι, στην Κατερίνη απέναντι στον Πιερικό. Είναι πολύ δύσκολη έδρα. Νομίζω ότι είναι ένα πολύ δύσκολο επίπεδο, γιατί δεν πρέπει να χάσουμε και όταν πας εκτός έδρας αλλάζουν λίγο οι ισορροπίες. Θα είναι σίγουρα ένα παιχνίδι ντέρμπι, θα κάνουμε το καλύτερο, όλη την εβδομάδα θα δουλέψουμε, θα παλέψουμε όπως κάνουμε κάθε φορά και νομίζω ότι θα πρέπει να ξαναθυμηθούμε την καλή μας εκτός έδρας εμφάνιση στο Παγκράτι. Είμαστε στον σωστό δρόμο, μένει η δουλειά και η όρεξη».

Τέλος, σχετικά με την παρουσία του Γιώργου Λαμπράκου ανέφερε: «Νομίζω ότι ο Γιώργος (σ.σ: Λαμπράκος) είναι σε πολύ καλό δρόμο, απλά κάτι η απουσία του τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, μπορεί να είναι στην προπόνηση να συμμετέχει και είναι σε καλό σημείο θα έλεγα, αλλά  σίγουρα είναι διαφορετικό το να μπει σε ένα παιχνίδι ντέρμπι, αν μη τι άλλο, και σε τόσο δύσκολο παιχνίδι και να μπει μέσα να δώσει τον καλύτερο του εαυτό. Πιστεύω ότι ο Γιώργος θα το κάνει, θα μας βοηθήσει, έχουμε χρόνο. Ακόμα είναι πολύ νωρίς το πρωτάθλημα σχεδόν το 1/3. Είμαστε όντως μια οικογένεια και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό και ο Γιώργος για την ομάδα και η ομάδα για τον Λαμπράκο. Η μόνη ευχή που μπορώ να κάνω για το 2011 και νομίζω η καλύτερη, είναι υγεία. Από εκεί ξεκινάνε και εκεί τελειώνουν όλα. Επειδή πραγματικά αλλάζουν πολλά πράγματα, υγεία και κάθε καλό μεταφράζεται σε ευχή».