Μπόγρης: «Πρόκληση να παίζεις με πιο δυνατούς αντιπάλους»

Tο πρώτο από τα τρία φιλικά παιχνίδια θα δώσει αύριο στη Μελβούρνη η Εθνική Ανδρών Β΄ απέναντι στην Αυστραλία. Ο Γιώργος Μπόγρης μίλησε στο σάιτ της ΕΟΚ γι΄αυτούς τους αγώνες, την πρόκληση να αντιμετωπίζεις μια πιο δυνατή ομάδα, αλλά και την ομογένεια που αναμένεται να αγκαλιάσει τους διεθνείς μας…

«Μας δόθηκε η δυνατότητα να φορέσουμε και πάλι το εθνόσημο κι αυτό από μόνο του είναι κάτι σημαντικό. Μαζευτήκαμε μια καλή παρέα, δουλέψαμε και συνεχίζουμε να δουλεύουμε αρκετά με τον κόουτς, συνειδητοποιώντας ότι είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για εμάς να δώσουμε κάποια δυνατά φιλικά παιχνίδια. Για τους περισσότερους από εμάς είναι ένα… μεγάλο καλοκαίρι, καθώς για κάποιους οι αγωνιστικές υποχρεώσεις ολοκληρώθηκαν τον Απρίλιο. Όσο κι αν δουλέψαμε μόνοι μας, είναι σίγουρα διαφορετικό το να δουλεύεις σε μια ομάδα, σε μια εθνική ομάδα, να προσπαθείς να γίνεις καλύτερος».

-Τι πρόγραμμα ακολουθήσατε όλο αυτό το διάστημα;

«Κάναμε προπονήσεις προσπαθώντας να «βρεθούμε» ως ομάδα, κάτι στο οποίο βοήθησε και το γεγονός ότι οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αγωνιστεί και στο παρελθόν μαζί, σε «μικρές» εθνικές ομάδες. Παράλληλα, δουλεύουμε στην ατομική κατάρτιση, με τη βοήθεια των προπονητών του κ. Μίσσα και του κ. Μπακογεώργου, γιατί ξέρουν ότι το διάστημα αυτό είναι ιδανική περίοδος για να εστιάσει ένας αθλητής σε αυτόν ακριβώς τον τομέα. Ο σκοπός είναι μέσα από την καθημερινή δουλειά που συνεχίζεται εδώ στην Αυστραλία, να δείξουμε ένα θετικό πρόσωπο σε αυτά τα φιλικά που ξεκινούν αύριο, απέναντι μάλιστα σε μια πολύ δυνατή ομάδα που προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου».

-Αντιμετωπίζετε τη σύσταση αυτής της ομάδας ως κάποιου είδους ευκαιρία;

«Είναι ευκαιρία για εμάς να δείξουμε κάποια πράγματα, ότι μπορούμε να καταφέρουμε κάποια πράγματα. Έχουμε όλοι κίνητρο να παίξουμε καλά, να δείξουμε κάτι θετικό και να εκπροσωπήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη χώρα μας. Όλα αυτά γνωρίζοντας ότι απέναντί μας θα έχουμε μια πολύ καλή ομάδα. Πάντα είναι πρόκληση να παίζεις με πιο δυνατούς αντιπάλους».

-Το κλίμα πώς είναι στην ομάδα;

«Όλοι μοιραζόμαστε κοινούς προβληματισμούς και αυτό μας βοηθά. Είναι καλό το ότι συζητάμε και δουλεύουμε μαζί αυτή την περίοδο. Είμαστε φίλοι, έχουμε αρχίσει να βρισκόμαστε και στο παρκέ και το κυριότερο κατανοούμε όλοι γιατί βρισκόμαστε εδώ. Μετά τα πρώτα φιλικά με την Εθνική Νέων, αλλά και τα πρώτα… crash test με την Ιταλία, θέλουμε να δείξουμε τον καλό μας εαυτό και σε αυτούς τους πιο δυνατούς αγώνες που έπονται.

-Είναι και ένα ταξίδι ζωής αν θα μπορούσαμε να πούμε κάτι τέτοιο, καθώς βρίσκεστε ήδη σε μία από τις μεγαλύτερες «ελληνικές» πόλεις εκτός Ελλάδας;

«Σίγουρα είναι κάτι ξεχωριστό… Ήδη επισκεφθήκαμε το μουσείο Πεσόντων και περιμένουμε πια τους αγώνες. Θα είναι ωραία να έχουμε τη στήριξη των Ελλήνων, ξέρουμε ότι θα είναι σαν να παίζουμε στην Ελλάδα… Και θα θέλαμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στο παρκέ και γι’ αυτούς».