«Μεταμόρφωσε» όλες τις δυσκολίες σε προκλήσεις και μέχρι στιγμής έχει ανταποκριθεί σε όλες. Η μοναξιά της κορυφής είναι το μόνο είδος μοναξιάς που πραγματικά μπορείς να απολαύσεις…

Δια την ώρα η ομάδα του έμπειρου τεχνικού Αντώνη Μυριντζή είναι στη πρώτη θέση του πρώτου ομίλου και βλέπει όπως το… χριστουγεννιάτικο αστέρι από ψηλά, όλα τα υπόλοιπα «στολίδια», σε διαφορετικά χρώματα όπως ακριβώς είναι και οι ομάδες (έτσι… για να μην ξεχνιόμαστε ότι είναι μέρες γιορτής και… φαντασίας). Διαφορετικά μεγέθη, με άλλες ικανότητες, φιλοδοξίες αλλά όλες εξίσου σημαντικές σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Οι προπονήσεις της Μεταμόρφωσης ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή έχοντας δώσει ένα φιλικό παιχνίδι με τον Γυμναστικό Βόλου ενώ την επόμενη εβδομάδα στο πρόγραμμα του σωματείου του Βόλου ο φιλικός αντίπαλος τους θα είναι η Νίκη Βόλου.

Η επιστροφή τους είναι τη προσεχή Τρίτη και μέχρι τότε έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν, να χαλαρώσουν και απλώς να ξεχάσουν για λίγο όσα τους προβληματίζουν.

Ο προπονητής τεχνικός Αντώνης Μυριντζής σε μια… χριστουγεννιάτικη κουβέντα, μοιράστηκε μαζί μας κάποιους από τους προβληματισμούς του, την άποψη του για το πρωτάθλημα στα πρώτα… μισά του δρόμου ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει και κάποια αισιόδοξα στοιχεία που βάζουν λίγο… φως και χρώμα, που τόσο έχουμε ανάγκη, σε ένα παρόν γεμάτο γκρίζες σκιές και αμφιβολία για το αύριο…

– Μέχρι στιγμής τα πήγατε πολύ καλά, ιδίως στα τελευταία παιχνίδια.

«Είχαμε μια σειρά δύσκολων αγώνων και πιστεύω ότι τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος για να αναδιοργανωθούμε, να βάλουμε λίγο περισσότερη φυσική κατάσταση στο πρόγραμμα μας, να διορθώσουμε κάποια πράγματα. Αρκεί να έχουμε όλους τους παίκτες στο γήπεδο.

Εκτός παραμένει ο Μπόγδανος, που είναι δύο μήνες εκτός μετά από τον τραυματισμό του και δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα πότε θα επιστρέψει. Πάντως έστω και έτσι πιστεύω τα έχουμε πάει αρκετά καλά».

– Οι δυσκολίες δεν λείπουν αλλά μέχρι στιγμής τις έχετε ξεπεράσει όλες έτσι δεν είναι;

«Πλέον τα πράγματα είναι όπως ήταν παλιά, όταν αγωνιζόμουν ακόμη εγώ. Βασίζονται πολλά στο φιλότιμο των παικτών, οι οποίοι πάντως στηρίζουν τη προσπάθεια μας. Όλοι βλέπουν καθημερινά τις δυσκολίες, τις ζούνε. Αυτό που λαμβάνω και από άλλες ομάδες είναι ότι υπάρχει παντού ένας έντονος προβληματισμός όχι μόνο στο οικονομικό αλλά γενικά. Εμείς, έχουμε έναν μικρό προϋπολογισμό σχετικά με άλλες ομάδες ή χρονιές αλλά και πάλι έτσι όπως είναι τα πράγματα δύσκολα τον καλύπτουμε. Δεν έχω πάντως κανένα παράπονο από τους παίκτες μου, προσπαθούν πολύ και πιστεύω τα καταφέρνουμε».

– Ποια η άποψη σας για το πρωτάθλημα μέχρι τώρα;

«Έχουμε μια πολύ καλή κατηγορία, τουλάχιστον κρίνοντας από τον δικό μας όμιλο. Βλέπουμε καταπληκτικές ομάδες που θα μπορούσαν να σταθούν άνετα και σε άλλες κατηγορίες, να παίζουν πολύ καλό μπάσκετ, έχοντας παίκτες που έχουν εμπειρίες και παραστάσεις απ’ άλλα, πιο δυνατά πρωταθλήματα. Για παράδειγμα, ο Φίλιππος Βέροιας, ο Φοίνικας Λάρισας, το Ανατόλια και ο Αιγινιακός. Είναι πολύ ποιοτικό και ενδιαφέρον το πρωτάθλημα μας».

– Πως βλέπετε τη συνέχεια;

«Φέτος το πρωτάθλημα είναι χωρισμένο στα δύο. Υπάρχουν οι ομάδες οι οποίες παλεύουν για κάτι καλό, στις πρώτες θέσεις και είναι και αυτές που θα διεκδικήσουν τις προνομιούχες για τη παραμονή στη κατηγορία. Δεν νομίζω ότι υπάρχει όπως παλιά η κατηγορία των αδιάφορων ομάδων που βρισκόντουσαν κάπου στη μέση».

– Υπάρχει κάτι θετικό μέσα σ’ όλες αυτές τις δυσκολίες;

«Αυτό που έχει αλλάξει και είναι πολύ ενθαρρυντικό είναι ότι ο κόσμος πηγαίνει και πάλι στο γήπεδο. Εμείς έχουμε περισσότερους φιλάθλους στο γήπεδο φέτος από προηγούμενες χρονιές, στη Λάρισα όταν πήγαμε δύο φορές, είχε αρκετό κόσμο που πήγε να υποστηρίξει  την ομάδα του όπως και στη Κοζάνη. Δεν ξέρω πως εξηγείται ή που οφείλεται αυτό αλλά σίγουρα είναι κάτι πολύ ευχάριστο».

– Είναι ένας τρόπος για να ξεχάσει τα προβλήματα του ένας αγώνας μπάσκετ έτσι; Έστω και για λίγο;

«Βλέπουμε ότι άνθρωποι που είναι σκυθρωποί, στεναχωρημένοι, άνεργοι και όμως περιμένουν με αγωνία να πάνε να δούνε την αγαπημένη τους ομάδα και για ένα δίωρο να ξεχάσουν τα πάντα. Ο αθλητισμός είναι ένας τρόπος εκτόνωσης, όπου ο καθένας μπορεί να χαλαρώσει και η Πολιτεία θα έπρεπε με τις κινήσεις της να τον στηρίξει. Όχι, να κάνει τόσες μεγάλες περικοπές σαν να θέλει να εξαφανίσει και το μπάσκετ και τον αθλητισμό γενικώς.  Δεν γίνεται στα γήπεδα να μην υπάρχει θέρμανση, να ταλαιπωρούνται όλοι όσοι θέλουν να ασχοληθούν».

– Είμαστε σε μέρες γιορτινές και αυτό που ευχόμαστε πλέον είναι η νέα χρονιά να είναι τουλάχιστον καλύτερη έτσι δεν είναι;

«Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε υγιείς και καλά στη προσωπική μας ζωή, στην οικογένεια μας. Όλοι πλέον έχουν ρίξει το βάρος στο να μπορέσουν να επιβιώσουν και το μπάσκετ είναι σε δεύτερη ή σε Τρίτη μοίρα. Όλα τα άλλα θα τα παλέψουμε όλοι μαζί, θα βρούνε τον δρόμο τους».