Μ. Μπράμος: “Στο μυαλό όλων είναι το Λονδίνο…”

Η πορεία του μοιάζει με… παραμύθι! Απ’ τις ΗΠΑ και το κολλεγιακό πρωτάθλημα βρέθηκε στην Ελλάδα και στο Περιστέρι. “Μετακόμισε” στην ACB, όπου απέκτησε ακόμη περισσότερες εμπειρίες και “εικόνες” απ’ το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Και κάπου στην πορεία το τηλέφωνο του Μάικ Μπράμος χτύπησε κι άκουσε όχι μία πρόταση για μεταγραφή σε κάποιον ελληνικό σύλλογο, αλλά για την κλήση του στην εθνική ομάδα!!! Μία κλήση που ο ίδιος δεν κρύβει πως “… δεν ήταν κάτι που το περίμενα!“, όπως σχολίασε στο επίσημο site της ομοσπονδίας.
“Είμαι ενθουσιασμένος όμως για την κλήση στην Εθνική Ομάδα και για την ευκαιρία που μου δόθηκε να πάρω μέρος στην προετοιμασία… Θα πρέπει να παραδεχθώ ότι όταν μικρότερος έπαιζα μπάσκετ δεν ήταν κάτι που φανταζόμουν ή ονειρευόμουν ότι θα γίνει. Νομίζω ότι άρχισα να το σκέφτομαι, να το ονειρεύομαι, όταν άρχισα να παίζω μπάσκετ επαγγελματικά, όταν είδα ότι θα μπορούσε και να συμβεί. Μετά τον πρώτο μου χρόνο στην Ελλάδα ήταν που άρχισα πραγματικά να το σκέφτομαι».

-Η προετοιμασία ήταν κάτι πρωτόγνωρο για σένα, αυτό το δεκαήμερο στο Καρπενήσι. Πώς το βίωσες;
«Το σίγουρο είναι ότι δεν ήταν τόσο άσχημα όσο ακουγόταν στην αρχή (γελάει)… Σοβαρά τώρα… Κάναμε καλή δουλειά, μείναμε όλοι οι παίκτες μαζί, δουλέψαμε πραγματικά καλά και είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουμε, στην προπόνηση, στους στόχους. Και είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο για μένα ότι το δικό μου στυλ ταιριάζει γενικότερα περισσότερο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, παρά σε αυτό των ΗΠΑ. Το δεκαήμερο αυτό ήταν σίγουρα κάτι διαφορετικό για μένα, αλλά παράλληλα και μια πολύ καλή εμπειρία».

-Μίλησες για στυλ παιχνιδιού. Τι να περιμένουμε να δούμε;
«Πίεση στην άμυνα, αλλά και τρέξιμο. Κάτι το οποίο προσωπικά μ’ αρέσει κιόλας πολύ. Είναι κάτι που το έχω συνηθίσει μετά από τη θητεία στο ισπανικό πρωτάθλημα, το οποίο είναι λίγο πιο «γρήγορο» από το ελληνικό. Δουλεύουμε πάνω σε αυτά τα δύο στοιχεία, προσπαθώντας να χτίσουμε την ομάδα. Έχουμε καταφέρει ήδη κάποια καλά πράγματα και έχουμε έναν μήνα μπροστά μας μέχρι το τζάμπολ του Ευρωμπάσκετ, με αρκετά φιλικά παιχνίδια στο πρόγραμμα, να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά για να είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε αυτά που έχουμε θέσει ως στόχο στη Λιθουανία».

-Αυτοί οι στόχοι, ποιοι είναι, με δεδομένο ότι μιλάμε για μια διοργάνωση με υψηλό βαθμό δυσκολίας;
«Η Εθνική Ελλάδας θέτει υψηλούς στόχους. Πιστεύω ότι στο μυαλό όλων είναι το Λονδίνο, οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Σίγουρα το λοκ άουτ, η παρουσία πολλών παικτών που αγωνίζονται στο ΝΒΑ στις Εθνικές Ομάδες των χωρών τους θα δυσκολέψει τα πράγματα, θα ανεβάσει το βαθμό δυσκολίας, αλλά και πάλι ξέρουμε ότι έχουμε τις πιθανότητές μας. Ξέρουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας και θα παλέψουμε για να τους κάνουμε πραγματικότητα αγώνα με τον αγώνα».