Μ. Παπαμακάριος: “Η εθνική μπορεί να φτάσει αρκετά ψηλά”…

Το μυαλό του μπορεί να… ταξιδεύει ήδη στην Ισπανία – όπου θα βρεθεί από αύριο για να ενσωματωθεί στη νέα του ομάδα, τη Λαγκούν Άρο – όμως ο Μανόλης Παπαμακάριος ρίχνει και “κλεφτές” ματιές στην προετοιμασία της εθνικής ομάδας! Κι όπως δήλωσε μιλώντας στον Sentra 103,3 “… πιστεύω ότι η εθνική ομάδα θα φτάσει αρκετά ψηλά”!!!

Αναλυτικά τα όσα είπε τόσο για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, όσο και για τον Ηλία Ζούρο:

Για την Εθνική ομάδα: «Έχω δει αρκετά φιλικά της Εθνικής. Μου αρέσει που τα καινούργια παιδιά έχουν μπει στο κλίμα και στην φιλοσοφία της Εθνικής. Υπάρχουν και ηγετικοί ρόλοι, όπως αυτοί των Φώτση, Ζήση και Μπουρούση, οι οποίοι θα είναι αυτοί που θα πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους. Ο κάθε παίκτης έχει το δικό του ρόλο και όλοι κάνουν μια καλή προσπάθεια. Πιστεύω ότι θα φτάσουμε αρκετά ψηλά».

Για τον Ηλία Ζούρο: «Έχει αλλάξει ο τρόπος παιχνιδιού της Εθνικής στην επίθεση. Ο Ζούρος έχει μια φιλοσοφία, η μπάλα να περνάει από όλους τους παίκτες. Η άμυνα είναι αρκετά πιεστική. Το θετικό είναι ότι τα παιδιά δείχνουν μεγάλη διάθεση και προσήλωση στον τομέα του σκάουτινγκ, κάτι που ο Ζούρος δίνει μεγάλη σημασία. Αν κρατήσουν αυτή τη συγκέντρωση και σιγά – σιγά αυτοματοποιηθούν και οι κινήσεις τους στην επίθεση, θα είναι σε ένα πολύ καλό επίπεδο στο ξεκίνημα του Ευρωμπάσκετ».

Για τις απουσίες της Εθνικής: «Έχει γίνει αρκετή κουβέντα για τις απουσίες. Ο κάθε αθλητής είχε το δικό του λόγο και νομίζω ότι πρέπει να είναι σεβαστός. Εμείς θα πρέπει να είμαστε δίπλα και να στηρίξουμε τα παιδιά που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην ομάδα. Νομίζω ότι θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα».