Μ. Ρόκας: «Πρόκληση η νέα χρονιά»…

Η νέα χρονιά θα είναι μία πρόκληση για τον προπονητή του Ερμή Καλαμαριάς Μάκη Ρόκα. Όχι μόνο διότι η ομάδα του είναι… πρωτάρα στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΚΑΣΘ, αλλά όπως σχολίασε μιλώντας στο site του συνδέσμου των Ελλήνων προπονητών διότι το σύνολο των ανθρώπων που στελεχώνουν τον Ερμή είναι καινούριοι στον σύλλογο και θα πρέπει να βρουν τη… χημεία τους!
 Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Για το πρωτάθλημα της Α’ ΕΚΑΣΘ
“Ήταν ανέκαθεν δύσκολο πρωτάθλημα, όμως φέτος θα είναι ακόμα πιο δύσκολο. Έχουν πέσει αρκετές ομάδες από τη Γ’ εθνική, ποιοτικοί παίκτες έχουν κατέβει και αυτά εγγυώνται ένα πολύ συναρπαστικό πρωτάθλημα με όμορφα παιχνίδια”.

Για τους στόχους του Ερμή Καλαμαριάς στο φετινό πρωτάθλημα
“Σαν ομάδα έχουμε στόχο να γίνουμε σύνολο, γιατί όλοι εκτός του προέδρου είμαστε καινούριοι στο σύλλογο. Για εμένα αυτό είναι μία πρόκληση. Θέλουμε η ομάδα σε κάθε δευτερόλεπτο του παιχνιδιού να τα δίνει όλα για να κερδίσει κι όσοι έρχονται στο γήπεδο να τους ελκύει το μπάσκετ που βλέπουν. Αυτή η προσπάθεια μας θα θέλαμε να επιβραβευτεί με τη γρήγορη σωτηρία της ομάδας. Θεωρώ ότι μία θέση στη πρώτη 7αδα θα είναι μεγάλη επιτυχία αν αναλογιστούμε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Ερμής Καλαμαριάς θα αγωνιστεί σε αυτή τη κατηγορία”.

Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό
“Πάντα προτιμώ οι ομάδες μου να τρέχουν και να παίζουν γρήγορο μπάσκετ. Αυτό το στυλ παιχνιδιού μου αρέσει κι γι’ αυτό πήραμε τέτοιους παίκτες. Με τους περισσότερους έχω συνεργαστεί στο παρελθόν και γνωρίζω ότι μπορούν να παίξουν με αυτό το τρόπο. Πιστεύω ότι όταν μονταριστεί η ομάδα θα παίζει δυνατή άμυνα, θα παίρνει τα ριμπάουντ κι έτσι θα μπορεί να τρέχει στο ανοικτό γήπεδο”.

Οι ευχές του για τη νέα σεζόν
“Αρχικά εύχομαι σε όλους υγεία. Ελπίζω όλες οι ομάδες να έχουν μία καλή χρονιά και να δώσουν σε όλους τα λεφτά που έχουν τάξει. Σε εμάς οι παίκτες παίζουν για τη χαρά του παιχνιδιού γιατί γνωρίζουν εξαρχής ότι δεν θα έχουν οικονομικά ανταλλάγματα. Είναι σημαντικό ότι η διοίκηση της ομάδας ήταν ξεκάθαρη και δεν θέλησε να υποσχεθεί χρήματα που δεν θα μπορούσε να δώσει. Καταλήγοντας θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να ευχθηθώ κάθε επιτυχία στην Εθνική Ελλάδος για την προσπάθεια που θα κάνει στα γήπεδα της Λιθουανίας”.