penteliΗ… αλληλογραφία μεταξύ Ενωσης Ιλίου και Πεντέλης συνεχίζονται με τη δεύτερη να βγάζει νέα ανακοίνωση απαντώντας στο χθεσινό βίντεο της Ενωσης. 

Αναλυτικά:

«Ευχαριστούμε την Ένωση Ιλίου για την ανάρτηση του βίντεο όπου φαίνεται η λειτουργία ενός εναρμονισμένου χειριστηρίου χρονομέτρου των 24’’ σύμφωνα με το νέο κανονισμό .Αυτό που μπορούμε να υποθέσουμε είναι ότι κάποια στιγμή το χρονόμετρο αναβαθμίστηκε και μαγνητοσκοπήθηκε η λειτουργεί του στη προπόνηση της ομάδας. Ωστόσο δεν πιστεύουμε να αμφισβητεί κανένας παράγοντας της Ένωσης Ιλίου ότι στον αγώνα Ένωση Ιλίου – Κεραυνός Αιγίου στις 2/11,τον οποίο παρακολούθησε ο υπεύθυνος scouting του τεχνικού team της ομάδας μας, το χρονόμετρο 24’’ του γηπέδου του Ιλίου, το χειρίστηκε ο κριτής χειροκίνητα. Και για να μην υπάρξει καμιά αμφισβήτηση θα αναρτήσουμε και βίντεο με φάσεις όπου φαίνεται καθαρά η λειτουργία του χρονομέτρου.

Επί της ουσίας όμως και για να απαντήσουμε στην ανακοίνωση της Ένωσης Ιλίου:

Η ομάδα μας έδωσε τέσσερις αγώνες εκτός έδρας με Προμηθέα Χαλανδρίου στο γήπεδο της Πεύκης, με Κρανίδι, με Κεραυνό Αιγίου και με ΓΣ Χαλανδρίου και σε κανένα γήπεδο δεν υπήρχε χρονόμετρο εναρμονισμένο με το νέο κανονισμό. Τα χρονόμετρα των 24’’ δεν λειτουργούσαν με εξαίρεση τον αγώνα του Κρανιδίου στο κλειστό της Ερμιόνης όπου ο κριτής το χρησιμοποιούσε χειροκίνητα.

Εμείς αν και χάσαμε στους τρεις από τους τέσσερις εκτός έδρας αγώνες, δεν αναφερθήκαμε ποτέ στα χρονόμετρα γιατί αφενός η έλλειψη χρονομέτρου προβληματίζει και τους δυο αντιπάλους ενώ αφετέρου γνωρίζουμε, όπως άλλωστε και εσείς πολύ καλά,τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα σωματεία για την αναβάθμιση των χρονομέτρων :

1) χρονικές λόγω μεγάλου πλήθους των γυμναστήριων.
2) τεχνικές αφού με κάποιους τύπους πινάκων παρουσιάζονται προβλήματα κατά την αναβάθμιση
3) οικονομικές αφού το κόστος της μετατροπής δεν είναι ευκαταφρόνητοι την εποχή μας (έως και 850 €)και οι δήμοι, αν δεχτούν να το αντιμετωπίσουν,ξεπερνούν δύσκολα την γραφειοκρατία.

Σχετικά με τη λειτουργιά του χρονομέτρου του αγώνα, το οποίο όντως σταμάτησε να μετρά στο τέταρτο δεκάλεπτο, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι το χρονόμετρο δεν έχει κανένα απολύτως τεχνικό πρόβλημα και ότι μπλόκαρε από κακό χειρισμό. Οπωσδήποτε δεν δεχόμαστε τις ανώνυμες μαρτυρίες κριτών, οτι δήθεν πολλές φορές μας έκαναν συστάσεις. Ο πινάκας είναι BODET, πιστοποιημένος από τη FIBA και θα πρέπει κάθε επαγγελματίας κριτής να γνωρίζει τον χειρισμό του η να φροντίσει να εκπαιδευτεί σε αυτόν. Άξιζει να σημειωθεί ότι την επομένη του αγώνα, Δευτέρα πρωί από τις 09:00 και χωρίς καμιά παρεμβασητεχνικου, ο πινάκας λειτούργησε κανονικά για τη διεξαγωγή τεσσάρων διαδοχικών αγώνων του διαστολικού πρωταθλήματος των Λυκείων της Αττικής.

Σε κάθε περίπτωση είμαστε απόλυτα σύμφωνοι και υπερθεματίζουμε την ανάγκη λειτουργίας του χρονομέτρου των 24’’ εναρμονισμένου με τον νέο κανονισμό των 14’’. Η ΑΕ Πεντέλης έχει από καιρό φροντίζει για τη συγκεκριμένη αναβάθμιση και έχει κλείσει ραντεβού στις 11/12 με τον τεχνικό που θα την πραγματοποιήσει. Ετσι αν όλα πάνε καλά στον επόμενο εντός έδρας αγώνα μας θα λειτουργούμε άψογα και στον τομέα αυτό.

Ακόμη θέλουμε να πληροφορήσουμε την Ένωση Ιλίου ότι την ευθύνη της λειτουργίας του Κλειστού Γυμναστηρίου Ν.Πεντέλης έχει η ίδια η ΑΕ Πεντέλης που το χρησιμοποιεί σαν έδρα της .

Είναι γενικώς παραδεκτό ότι το Κλειστό Γυμναστήριο Ν.Πεντέλης είναι από τα πιο οργανωμένα καθαρά και όμορφα Γυμναστήρια και είμαστε πολύ υπερήφανοι για την άψογη κατάσταση του για την όποια μόνο συγχαρητήρια και επαίνους εισπράττουμε .

Έτσι αγαπητοί συναγωνιστές της Ένωσης Ιλίου είναι τουλάχιστον ατυχής η αναφορά σας σε κακή υλικοτεχνική υποδομή, αστεία και απαράδεκτη εικόνα ,τριτοκοσμικές και πρωτόγονες καταστάσεις, αφού αυτή μόνο το γέλιο αυτών που το έχουν επισκεφτεί η το έχουν χρησιμοποιήσει μπορεί να προκαλέσει».