ikaroiΞανά ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών του έμεινε ο προπονητής των Ικάρων, Στέργιος Ποργιόπουλος από τα 2 φιλικά παιχνίδια του σαββατοκύριακου, που είχαν ως απολογισμό μια ήττα στην Τριανδρία, από τον ’’Αχιλλέα’’ με buzzer beater στο τέλος 65-63 και μια νίκη στο ΔΑΚ Σερρών, επί της Αγίας Βαρβάρας με σκορ 66-54. Κοινός παρονομαστής στα μέχρι στιγμής στα φιλικά των Σερραίων, η καλή άμυνα, ενώ για την επίθεση υπάρχει η σοβαρή δικαιολογία ότι, τα χέρια είναι ακόμη βαριά από τις διπλές καθημερινές προπονήσεις.

Η αυτοπεποίθηση και η σιγουριά στα σουτ ήταν ένα από τα ζητούμενα σε αυτό το διήμερο φιλικών αγώνων και φάνηκε και τις δυο ημέρες, με αντιπάλους που είχαν διαφορετικούς προσανατολισμούς εντός παρκέ. Στο… «ψήσιμο» έχει το τεχνικό τιμ, τους νέους παίκτες που έχουν ανέβει από το εφηβικό τμήμα και θα βοηθήσουν σημαντικά φέτος τους Ικάρους, ενώ διαπρέπουν αρκετά παιδιά που πέρυσι ντεμπουτάρισαν και ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους, όπως οι Φραγκούλης, Βουρλιδας και ο πιο έμπειρος Καλογεράτος.

Προβληματισμός επικρατεί μονάχα για τους μικροτραυματισμούς, κυρίως σε παίκτες που αγωνίζονται εντός ρακέτας και αποτελεί μια ευάλωτη θέση για τους «κυανοκίτρινους». Ο πρώτος σκόρερ τη ομάδας, Πέτρος Γρίψιος, ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στη μέση, και πιθανόν να απέχει για αρκετές ημέρες από τις προπονήσεις ώστε να είναι πανέτοιμος στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ενοχλήσεις αντιμετωπίζουν επίσης και οι Παπαδόπουλος, Βουρλιδας, με τον τελευταίο να παθαίνει θλάση, που θα τον κρατήσει εκτός για τουλάχιστον μια εβδομάδα.